Eerlijke vinder

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Waar kom je ze nog tegen die eerlijke vinders? Het is ook weer niet zo dat ik een Facebookbericht plaats als ik 20 eurocent op de grond zie liggen en een soort Amberalert de wereld instuur of de eigenaar zich wil melden. Die 20 eurocent gaat dan regelrecht mijn broekzak in. Eerlijk is eerlijk.

Nummer onbekend

Onlangs benaderde een zekere meneer ‘W’ mij via mijn werkmobiel. Dat ding ging ’s avonds laat over en ik kon mij niet voorstellen dat dat zakelijk kon zijn. Tenzij het bloedspoed was en ik een collega op mijn fiets moest oppikken, omdat zijn/haar leaseauto het had begeven. Ik zag dat het een onbekend nummer was en ik liet het voor wat het was.

Gevonden voorwerp

Meneer W stuurde mij ook een WhatsApp-berichtje. Daarin meldde hij dat hij een laptop (in tas) had gevonden. Op een notitie stond mijn naam en nummer vermeld. Ik was wel meteen Amber-alert en meteen dacht ik: ‘Die laptop móest van een collega zijn!’. Uiteindelijk heb ik met deze onbekende meneer W wat WhatsApp-berichtjes uitgewisseld en een afspraak afgestemd voor de laptopoverdracht.

Blind date

Best raar om af te spreken met iemand die je totáál niet kent, maar ergens wel het vertrouwen voelt dat het goed zit. Alhoewel zijn hoofd was ‘afgehakt’ op zijn WhatsApp profielfoto. Ik dacht: ‘Hmmmm, o.k., als ik de volgende dag in stukken zou worden gevonden, was alles traceerbaar of níet?’.

James wie?

Op de dag van de overdracht (leek net een scene uit James Bond) wisselden wij locaties en tijd uit. Waar wij zouden meeten en hoe ik hem zou kunnen herkennen. Ook hijzelf had uit een James Bond-film kunnen komen met zijn lange jas en pak aan. Alleen niet met de looks van een James Bond. Vandaar misschien zijn afgehakte profielfoto op WhatsApp.

Laptoppie!

Later bedankte ik hem natuurlijk enorm, ook namens mijn organisatie, voor zijn eerlijkheid en dat door hem (en mij) de laptop inmiddels terug is bij de rechtmatige eigenaresse. En de collega in kwestie is veel geld bespaard gebleven. En ik kan je melden, dat zijn een hele hoop 20 eurocentjes.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter