Turkse wellness in 070

wellness blog blogger Henriëtte Bokslag Den Haag Leuk!070 L

Een traditionele Oosterse hammam is weer een hele andere vorm van wellness. Je dompelt je niet alleen onder in een andere cultuur, maar verwent je lichaam ook direct met andere rituelen.

Turks stoombad

Zo vind ik een Turks stoombad persoonlijk fijner dan een Finse sauna. De vochtige stoom vind ik prettiger dan de droge lucht. De nevel die vrijkomt wordt vaak verrijkt met een olie van mint of eucalyptus. Samen met de stoom heeft dit een heilzame werking op de luchtwegen en het zet de poriën open. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en de huid gereinigd.

Haagse Hammam

Heriëtte Bokslag schrijft over wellness in Den Haag en de Hammam in de Schilderswijk op LEUK!070 online magazineVeel mensen weten het niet, maar midden in de Haagse Schilderswijk is een Turkse hammam gevestigd.

Ik vind het heerlijk om mij aan het begin en aan het einde van het seizoen van top tot teen te laten scrubben. Het gaat er dan behoorlijk ruw aan toe en dat is voor sommige mensen misschien even wennen.
Maar ik hou van de lange stevige bewegingen om alle dode huidcellen van mijn lichaam te laten verwijderen.

Je zult je verbazen over wat er soms van je eigen lichaam af komt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat dat dan Henriëtte weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!

wellness blog blogger Henriëtte Bokslag Den Haag Leuk!070Henriëtte Bokslag, reis- en wellnessblogger – Henriëtte kan je wakker maken om erop uit te gaan. Ze is verslaafd aan reizen, gek op paarden en houdt van wellness. Ze ontdekt hotspots op reis, maar vindt ze ook dicht bij huis. Travel around with Henriëtte! – Website: wellnessspots.com en travelaroundwithme.com

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter