Tamar en Fit&Gezond!070, een introductie

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen personaltrainer column LEUK!070 online magazine L

Als geboren en getogen Hagenaar durf ik te zeggen dat ik mijn stad goed ken, net als haar randgemeentes. Maar persoonlijke interesses en voorkeuren bepalen wel degelijk op welke manier je een stad kent. Het is nu eenmaal onmogelijk van alle markten thuis te zijn.

Voor het lekkerste biertje, de hipste nachtclub of de leukste platenzaak, moet je dan ook niet bij mij zijn. Maar als fervent sporter en (meestal) gezonde eter ken ik ‘Gezond&Fit!070’ als mijn broekzak.

Passie

Toch heeft dat gezonde perspectief zich pas de laatste vijf jaar ontwikkeld en heb ik mijn stad in deze relatief korte tijd heel anders leren kennen dan in de tweeëntwintig jaar daarvoor. Toen wilde ik wat eten betreft vooral ‘veul voâh wènig’ en was ik liever lui dan moe. Toen ik mijn voet eenmaal over de drempel van een sportschool zette, was ik echter verkocht.

Gezond leven werd mijn doel en passie en ik ben zelfs sportinstructrice geworden. Ik ken inmiddels dan ook de meeste sportscholen in Den Haag en omstreken en ook de lekkerste gezonde eetadresjes.

Kieskeurig

De ene sportschool is zeker de andere niet. En ook wat restaurants en lunchrooms betreft ga ik voor kwaliteit. Te herkennen aan de sfeer: veel licht en aandacht voor het interieur (veel hout en industrieel design), maar ook de vormgeving van de menukaart, de vitrines met huisgemaakte taarten, de kleine stukjes van die zelfgemaakte lekkernijen bij je kopje koffie of thee (in plaats van een uitgedroogd voorverpakt koekje), lekkere koffie, het personeel (jong en hip), de aandacht voor vegetarische/veganistische gerechten, duurzaamheid, biologische ingrediënten, smoothies en superfoods.

Niet de hele kaart hoeft groen te zijn. Maar het feit dat er ruimte voor bewuste voeding is, geeft een bepaalde standaard aan. En die ruik ik van ver.

Op ontdekking

Ik breng de komende tijd mijn altijd voortdurende tocht langs de leukste gezonde hotspots van 070 in beeld en laat mijn favorieten de revue passeren. Dan weet je waar je voortaan moet zijn.

Vind jij deze column ook leuk? Laat Tamar dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Tamar Klijsen, sportinstructrice en foodlover Column LEUK!070 online magazine Den HaagTamar Klijsen, sportinstructrice en foodlover – Sportvrouw Tamar geeft groepslessen en is personal trainer. In haar vrije tijd eet ze het liefst gezonde creaties (en brownies) thuis en bij de leukste tentjes van 070. Ze kent de beste sportscholen en de lekkerste gezonde adresjes en deelt die met jou. – Website: n.v.t.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter