Karen’s leukste

Ontdek de leukste hotspots van regio Den Haag en omgeving vind je hier L

In LEUK’s leukste deelt de redactie hun persoonlijke top 5 met jou. Oftewel: hun leukste plekjes van Den Haag en omstreken! Deze plekjes kunnen variëren van winkeltjes tot mindfullspots, van ochtendyoga tot het diepe nachtleven en van speeltuinen tot restaurants… je kunt het zo breed niet bedenken of we komen ermee.

Dit keer die van onze columniste Karen Kameraat. Zij verzorgt Duurzaam!070 en is de vrouw achter EerlijkWinkelen.nl.

Fanatieke duurzame shopper

Toen Nancy van Leuk070 mij vroeg om een blog te schrijven over mijn vijf leukste plekken in Den Haag was ik meteen geïnspireerd. Omdat ik voor LEUK!070 over duurzaam schrijf en ik een vrij fanatieke duurzame shopper ben, ging dat natuurlijk een stukje worden over de vijf leukste duurzame plekken in 070!

Helaas zijn er blijkbaar niet genoeg duurzame shoppers in Den Haag want het een na het andere duurzame plekje stopt ermee. 🙁

Afscheid van een paar leuke plekjes

Dàààg Villa la Luz, mooie winkel in het Statenkwartier met je mooie duurzame kleding en interieurspullen én je lekkere chocola. Dàààg Baklust dat er al zo lang was en helemaal vegetarisch en biologisch was. Dàààg Livious met je enthousiaste en warme eigenaresse en je mooie kleren waar ik nog vaak complimenten over krijg. Dàààg WAAR in het centrum, de moeder der duurzame winkels. Maar hee, WAAR is weer terug! Weliswaar wat verder weg (voor mij), maar toch. En dus.

5 • Het Haagse groen

Haags Groen - Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier - Karen KameraatWe beginnen even met iets heel anders. Ik vind het iedere keer weer geweldig hoeveel groen 070 heeft. Vanuit Den Haag Centraal kun je naar Wassenaar lopen en nauwelijks bebouwing tegenkomen. Van het Haagse Bos naar Clingendael en door naar Meijendel. Bijzonder toch, voor zo’n grote stad?

En sinds we een hond hebben zijn Marlot en Clingendael vanwege de losloopgebieden.

4 • WWen

WWen - Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier - Karen KameraatEen winkel en een eigenaresse waar je vrolijk van wordt. In deze kleine winkel kun je ongelooflijk veel kleding, schoenen, sieraden en allerlei leuke hebbedingen vinden! De eigenzinnige stijl voert de boventoon en binnen die stijl probeert Wendeline zoveel mogelijk duurzame merken te verkopen. Haar slogan is ‘je geheime adresje’ en het voelt inderdaad iedere keer weer alsof je deze winkel ontdekt.

Maar toch mag ie wel iets minder geheim worden, dus daarom deel ik ’m met jullie. Is de kleurige stijl niet helemaal jouw ding, ga dan eens naar Fabriq. Stoere kleding met een groot aantal duurzame merken.

3 • Exki

Exki - Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier - Karen KameraatIk kende Exki al jaren uit Antwerpen en vond het een geniaal concept. Een zelfbedieningsrestaurant met biologische en fair trade maaltijden die betaalbaar zijn omdat je dus jezelf bedient. Errug lekker ook, en een ruime keus aan vegetarisch en glutenvrij (zelfs glutenvrije brownies!).

Groot was dus mijn geluk, en trots, dat Exki ook naar Nederland kwam en Den Haag uitkoos als eerste vestigingsplek.

2 • Fine Fresh Food

Fine Fresh Food - Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier - Karen KameraatEigenaar Gert is wat je noemt hard core biologisch en duurzaam. Waar tegenwoordig bijna alle horeca zeggen dat ze duurzaam bezig zijn met een paar biologische ingrediënten, blijft Fine Fresh Food trouw vasthouden aan alles biologisch en duurzaam, en zoveel mogelijk uit de buurt.

Gert kan mooie verhalen vertellen over z’n leveranciers, de producten en natuurlijk de slowjuicer, de eerste in Den Haag! Oh ja, en het is nog lekker ook!

1 • WAAR

Waar - Leukste hotspots van Den Haag en omgeving vind je hier - Karen KameraatHeerlijk een winkel waar ze zo veel leuke dingen hebben en waar alles op een of andere manier duurzaam is. Heerlijke chocolade, van de Chocolate Makers en Limited Editions van Tony’s. Mooie verzameling van allerlei interieuraccessoires. Een grote collectie van allerlei verschillende waterflesjes. Heerlijke verzorgingsproducten. En iedere keer weer wat anders verrassends duurzaams in de winkels. Kortom, een topadres voor een cadeautje, voor iemand anders… of jezelf!

Vond jij deze column ook leuk? Laat dat dan onze columnisten weten door hun column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter