Visioenen en inspiratie

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

‘Hoe dan? … die lampen enzo?

Hoe house en alles wat daarbij kwam kijken, de inspiratie was

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca visioenen - S2Ergens in 1988 was het dat ik voor het eerst te maken kreeg met, noem het, intuïtief tekenen. Of misschien beter gezegd: boodschappen die door me heen werden gedrukt en tot uitdrukking wilden komen. Ik had mijn eerste initiaties betreft cannabis en MDMA (Extacy in de volksmond) achter de rug. Vooral het laatste – samen met de eruptie van mijn grootste muziekliefde House – was een lifechanging phenomena.

Pionier

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca visioenen - S1Revolutionair wereldwijd op alle fronten; het was een bijzonder geweldig mooie tijd. Onze generatie maakte deel uit van de grote transformatie. Die begonnen was in de jaren zestig en trapsgewijs steeds dieper en verder evolueert naar een betere wereld.

Individueel begon dit voor mij gestuwd door muziek, dans, bewustzijn verruimend, inzichten verkrijgend en verbinding makend… en een nieuwe wereld vormend. We zijn één tribe.

Ik ontdekte en opende mijn eerste grote poorten naar andere dimensies en pionierde vurig dansend dat het een lieve lust was these good ol’ days and nights.

Afterglow magic

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca visioenen - S6Zo kwam het dat ik op een druilerige middag aan de grote eettafel was beland bij vriend/broeder van het eerste uur met een grote dubbeldeck doos Bruynzeel-kleurpotloden en een tekenblok.

Het was vast de dag na een intense reis op multidimensionale house-soundscapes door ultrakleurige lichttunnels naar andere werelden vol pulserende mandala’s, boodschappen van liefde, nieuwe heldere inzichten en diepe kosmische zielsconnectie met mijn medereisgenoten en begeefde ik me nog in de afterglow toen het gebeurde…

Love&Peace

Vol inspiratie zette ik mijn potlood op het papier zonder dat ik een idee had wat ik zou gaan tekenen. Mijn mind was stil, mijn hart vol liefde, mijn spirit in rust, vertrouwen en overgave.

Twee uur later had ik 4 tekeningen gemaakt van mijzelf mediterend in verschillende spirituele situaties…

Wat best eigenaardig was want mediteren deed ik nooit en wat ik had getekend, kende ik nog helemaal niet. Laat staan wat het betekende.

DE OOGST in het kort

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca visioenen - S4De eerste: ik zittend in een pyramide voor 2 planeten, oog van Horus en allerlei mystieke symbolen.

Eén van mijn hoofd; van bovenaf; energetisch verbonden met het hogere.

Eén van mijn gezicht terwijl ik de kosmische tunnel uitblaas. Boven door mijn hoofd een soort verbeeldingssvlak met een vanuit het oerwoud stromende waterval.

En één van mij. Achter mij: twee dimensies verbonden door een dolfijn. De dolfijn transformerend vanuit een hyrogliefachtige taal op een waterval afspringend. Dit vanaf de waterbron die op een berg ontspringt en richting zee. Snappen julie het nog?

Synchroniteit

Maar nu komt het:

Jaren later – zeg ’94 – kwam ik op een boekcover bij een tweedehands boekenwinkeltje in de Prins Hendrikstraat een zelfde tafereel van één van die tekeningen tegen. Dat ik voor twee planeten zit met alle mystieke symbolen erbij.

Oké, op het boek stonden de twee planeten verder achter de zittende mediterende vrouw en de pyramide om haar heen was kleiner… máár dezelfde symbolen!

Ik schrok mij wezenloos. Je moet weten dat in die tijd dit allemaal helemaal niet zo mainstream was als nu.

Universele waarheid

Dat boek ging over buitenaards contact. Ja, doei! Daar zat ik nou echt niet op te wachten en liet het boek liggen. Om na een paar dagen dan toch maar terug te gaan om het te halen. Het hoefde natuurlijk niet per se zoiets te betekenen, had ik bedacht. Het is tenslotte maar een illustratie. Wat denk je…

Heel die winkel verdwenen!!!

A fin… waar ik heen wil met dit verhaal… dat het kosmisch veld dat ik aan het ontdekken was kennelijk iets universeels is en dat velen voor mij het pad bewandelden, het mysterie ontrafelend en boodschappen doorgevend.

Blokkade

Door de turbulente housejaren heen – waarin ik veel danste en inspiratie ontving – wilde ik mijn ontdekkingen delen door te schilderen en te tekenen. Dit was nog voor het computertijdperk en de geweldige designprogramma’s die je nu hebt.

Maar als ik die prachtige visioenen die ik zag tijdens mijn diepe reizen naar binnen wilde weergeven bleek ik dat niet te kunnen vanuit mijn hoofd of met wilskracht. In die zin, ik kon het niet ‘verzinnen’. Als ik dat probeerde, dan blokkeerde de energie. Bam! dicht die poort.

Nee, ik kon het alleen als ik het liet stromen vanuit mijn hart… fascinerend. Ik mocht het dus niet ‘grijpen’. Louter ontvangen.

Stromen

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca visioenen - S3Zo heb ik lang erover gedaan voordat ik mijn naam onder mijn werk wilde schrijven. Omdat ‘IK’ het niet ben die het doet. Het is een gebeuren.

IK (het ego ?) heb er niets mee te maken. Het is een gift… een gegeven iets. Een gave from beyond. Het stroomt door me heen.

Ik kan het niet afdwingen, hoewel de situatie in mijn leven natuurlijk wel kan beïnvloeden dat ik in alle rust en vertrouwen stromen mag.

Je zou zeggen – maar dat is een ander onderwerp… maar dat is het nou juist eigenlijk niet – ik ben nog immer lerende.

Doorgeefluik van licht

De lichtvisioenen vanuit de andere dimensie naar deze brengen – oftewel: een open poort zijn waar het licht from beyond doorheen komt. Een doorgeefluik, dat is de bedoeling. De visioenen zijn mijn inspiratie. Ze brengen mij een boodschap en vertellen mij een verhaal.

Waterval

Michou ontdekt - column blog - Magazine LEUK!070 - Den Haag - dans dance kunst ayahuasca visioenen - S5Ik heb – naast wat tekeningen, sieraden en keramisch werk – dus een aantal lichtornamenten gemaakt en heel summier doe ik dat in opdracht.

Juist omdat dit stromen zo nauw luistert naar gelang de situatie in mijn leven… net als met mijn stem… en zingen.

Een behoorlijke tijd ben ik niet in de gelegenheid geweest dit te doen. Maar eindelijk mag het weer, stapje voor stapje.  Pas weer gaan zingen en assisteren in een ceremonie. En nu bezig met een oude opdracht van twee lampen. Eerst die afmaken zodat er ruimte komt voor het nieuwe.

Ik durf niks af te dwingen. Beweeg me vanuit rust, vertrouwen en ik laat het stromen… als een waterval vanuit de bron die ontspringt boven op de berg en stroomt richting zee.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

3 Comments
Leuk!070

Dank je Marcus, we gaan Michou even op de hoogte stellen dat er een mooie warme reactie staat.

Marcus van Soest

Whow Michou, lieve zuster werkelijk adembenemend hoe jij de ervaringen verhoord die wij collectief meemaakten zeker op het punt waar je het hebt over inspiratie en het scheppen van tekeningen en schilderijen ben ik het met je eens dat je als het ware als een poort fungeert fungeert vanuit een andere dimensie en dat is spiratie uitsluitend komt wanneer je je hoofd leeg maakt en het laat stromen zo ervaar ik dat ook. liefs Marcus

Laat een reactie achter