Vanessa Kervezee, stylist en interieurontwerper

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret LVanessa (40) werd geboren in Leiden en groeide daar ook op, samen met een grote herdershond. Nu heeft ze zelf een Nova Scotia-pup en is “helemaal verliefd”.

Vanessa ging in Den Haag studeren en huurde na een jaar heen en weer met de trein en tram, een kamer op het Koningsplein. In die tijd is ze “verliefd geworden op Den Haag”. Op het Koningsplein heeft zij ook haar man leren kennen. Ze trouwden en hebben samen twee tieners. “De leukste kids!”

Het gezin woont in het Zeeheldenkwartier van waaruit Vanessa ook werkt als interieur ontwerpster en styliste. Vanessa organiseert de Designtour en workshops interieurontwerp. Sinds dit najaar schrijft ze ook voor LEUK!070. Hoog tijd om Vanessa in the picture te zetten.

Wie is Vanessa?

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S2Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Ik houd van aanpakken. Als ik aan iets begin, maak ik het af. En ik ben wie ik ben. Bij mij geen toneel of spelletje, ik ben eerlijk en recht door zee. Ik blijf heel dichtbij mijzelf en maak van daaruit keuzes.

Andere mensen vind ik interessant. Wat drijft ze, hebben ze een mooi verhaal? En ik deel graag. Dat maakt mij soms ook kwetsbaar, maar het past bij mijn karakter. Oneerlijkheid heb ik moeite mee. Als mensen oneerlijk zijn, haak ik af. Daar kan ik niets mee.”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Van mijn gezin genieten, veel reizen, veel mensen ontmoeten, dicht bij mijzelf blijven en alles met passie, empathie, nieuwsgierigheid en enthousiasme blijven doen.”

Levensmotto?  “Blijf jezelf, volg je hart. Volg je eigen pad en geloof in jezelf. Toeval bestaat niet.”

Waar vecht je voor?  “Mijn gezin.”

Wat maakt jou intens gelukkig?  “Intens gelukkig ben als ik de ene avond een huis vol vrienden en familie heb, de andere avond uit eten ga met mijn man en ook als ik een avond met een pot thee binnen handbereik in een boek kan duiken.”

Wat is je grootste valkuil?  “Mijn grootste valkuil is het te goed willen doen. Ik wil altijd een stap harder lopen dan de rest en kan ergens heel diep induiken. Dat kost veel energie en ik heb geleerd dat het soms goed is een stap harder te lopen en dat het soms goed is dat niet te doen. Ineens heb je dan een betere focus.”

Wat is je grootste leermoment?  “Mijn grootste leermoment is leren luisteren. Wat zegt je gevoel, jouw hart, je verstand? Luister naar jezelf en je lijf. Als ik stress ervaar, heb ik letterlijk pijn in mijn linkerarm. Pas toen iemand mij hier op wees, realiseerde ik mij dat. Nu is dat mijn antenne geworden en doe ik er iets mee, waardoor ik dus veel minder stress heb.

Maar luisteren betekent ook: echt naar andere luisteren. Wat zegt iemand nu eigenlijk? Vaak vul je onbewust de helft al zelf in en mis je belangrijke informatie.”

Beste cadeau ooit?  “Cadeaus die iemand speciaal voor jou heeft uitgezocht zoals een bijzondere leren handtas, een kookboek van mijn favoriete kok, een doe-cadeau als een serie yogalessen. Of zelf gemaakte cadeaus.

Zo heeft een vriendin, die grafisch ontwerper is, eens voor mijn verjaardag drie ansichtkaarten ontworpen met een inspirerende tekst en in mijn lievelingskleuren en deze laten afdrukken. Ik kreeg ze cadeau in een doosje. Zo gaaf. Het idee is om inspiratie te delen (iets dat ik heel graag doe) door de kaarten door te sturen.”

En een andere vriendin maakte zelf granola en die kreeg ik in een grote pot met handgemaakt etiket. Ook zo leuk!”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?  “Koken, lezen, schilderen, reizen, musea bezoeken, wandelen, hardlopen…”

Wat doe je op een regenachtige of brakke zondag?  “Lezen van tijdschriften, kookboeken (ik léés kookboeken) en leesboeken, kijken naar National Geographic Travel en Discovery Channel, nieuws lees ik online, schilderen, wandelen met de hond.

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S6In de zomer kan ik heel goed een brakke zondag op het strand doorbrengen, al dan niet met vrienden.In de winter onder een deken op de bank.”

Middelbare school en beroepsopleiding

“Na de middelbare school koos ik voor een studie aan de Haagse Hogeschool: Hebo (Hoger Europese Beroepenopleiding) met een heel breed lessenpakket gericht op economie en communicatie en op Europa. Zo had ik ook Frans en Spaans, Europees recht, beleid en maakte ik studiereizen naar Madrid en Barcelona.”

Gevoel voor vorm en sfeer

“Het gebouw van de Haagse Hogeschool vond ik niet leuk. Het voelde als een fabriek en niet als een school. In mijn tweede studiejaar werd het gebouw opgeleverd en verhuisden de opleidingen naar het pand achter Hollands Spoor. Ik miste de persoonlijke sfeer van de Koningskade en dat gemis is nooit verdwenen.”

Naar Den Haag

“Een jaar ging ik met de trein en tram naar de Koningskade waarna ik in Den Haag op kamers ging wonen. Toen ben ik verliefd geworden op Den Haag. Ik woonde aan het Koningsplein waar ik later ook mijn man in café-restaurant Sint Joris en de Draeck (Koningsplein) heb leren kennen. Later ben ik naar het Zeeheldenkwartier verhuisd… en nooit meer weggegaan.

“Het is een heerlijke wijk waar ik nu al meer dan 20 jaar woon. Ik heb de wijk zien veranderen, maar ken er heel veel mensen. Als iemand vraagt waar ik werk, dan zeg ik: ‘in het Zeeheldenkwartier’.”

Stadsmens

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S3“De stad is mijn thuis en zo voelt het ook echt. In Den Haag vind ik altijd iets te doen, je kunt er fantastisch wandelen, uitgaan, er zijn groene gebieden en natuurlijk het strand. Ik verveel me nooit en krijg iedere dag enorme energie van deze stad. Zelfs na al die jaren. Ik ben wel écht een stadsmens!”

Mijn nieuwe thuis

“Naast mijn studie werkte ik bij het NIPO, een marketingbureau in de Archipelbuurt en ook nog in de horeca. Ik heb in verschillende restaurants gewerkt. Zo leerde ik naast medestudenten ook veel mensen uit Den Haag kennen, we gingen samen uit en Den Haag werd mijn thuis.”

Draai vinden

“Na een aantal jaar als manager sales te hebben gewerkt, wilde ik iets anders. Ik ben best breed opgeleid in commercie, marketing, talen en geschiedenis. Tijdens mijn eerste banen deed ik altijd iets er bij.

Zo werkte ik een paar uur per week extra in een galerie (gewoon omdat ik dat leuk vond), deed ik een cursus zeefdrukken of volgde ik een studie kunstgeschiedenis. En nu pas zie ik heel duidelijk hoe alles samenkomt in mijn vak als styliste.”

Vervolgopledingen en bijscholen

“Na de Hebo volgden een Middle Management-avondopleiding, Nima-A Marketing en Nima-A Communicatie.

Meest recent heb ik cursussen aan de Artemis Academie Amsterdam de Hogeschool voor styling en vormgeving gevolgd. Eerst twee basiscursussen en tijdens die cursussen toelatingsexamen gedaan.”

Styliste en interieurontwerper

“Een intensieve studie interieurstyling van 2 jaar volgde. Geslaagd in 2010 en gestart als zzp-er. Nu ben ik styliste en interieurontwerper. Mijn zakelijke kant en brede interesses gecombineerd met mijn creativiteit en vindingrijkheid.

Jaarlijks volg ik cursussen en masterclasses om mijzelf te blijven bijscholen. Ook ga ik graag naar lezingen in exposities.”

Ideeën omzetten en beleving creëren

“Veel mensen denken dat een interieurstyliste alleen kussenhoesjes vervangt en een paar kaarsen neerzet. Dat doe ik dus niet.

Mijn passie is verhalen en ideeën omzetten in beeld en zo een beleving creëren. Daar kun je zo veel meer uithalen dan een verhaal in platte tekst. En dat is precies het werk van een échte styliste. Met mijn interieurontwerpen maak ik de vertaling naar een ruimte in een woning, kantoor of voor de retail.”

Start van Roomwit

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S9“Alweer zes jaar geleden ben ik begonnen met mijn bedrijf Roomwit styling en ontwerp. Hiermee zet ik iets neer dat mooi is en waar ik iemand echt mee help, inspireer, een stap verder laat zetten. Het is zo’n mooi vak! Ben er echt heel blij mee dat ik die keuze heb gemaakt.”

Wandelingen en workshops

“Naast stylingopdrachten en interieurontwerpen, heb ik een tweetal diensten in de markt gezet die voortkomen uit mijn werk. Ik ben bedenker en organisator van de Designroute, een stadswandeling. Er zijn veel bijzondere plekken en mensen in Den Haag. Ik zou wel iedere dag een Designroute willen lopen omdat het zo ontzettend leuk is al die mensen te ontmoeten.

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S4Afgelopen zomer ben ik gestart met de Interieur WorkOut, een intensieve training waar ik mensen leer een basisinterieurplan voor hun huis te maken. Beide worden nu ook op aanvraag voor groepen geörganiseerd waarbij ik maatwerk lever.”

Lokaal ondernemen

“Ik werk zoveel mogelijk met mensen uit de regio 070 samen. Het voelt heel goed om een sterk netwerk te hebben in de directe omgeving. Natuurlijk kijk en werk ik over ‘over de grens’, maar ik geloof in de kracht van lokaal ondernemen.”

Eerst zelf proberen

“Ik wil altijd weten hoe iets werkt en probeer veel zelf uit. In mijn werk, maar ook privé. Zo maak ik het liefst mijn eigen pasta (dus een bal deeg door een pastamachine), omdat ik wil weten hoe iets gemaakt wordt.

Tijdens de verbouwing van ons huis wilde ik leren hoe ik een raam moest zetten en heb ik leren tegels zetten. Niet dat ik daar nu nog iets mee doe, maar ik wil het een keer uitproberen.

Ook maak ik mijn eigen flyers en visitekaartjes en beheer mijn eigen site. En als ik iets niet kan, laat ik het los. Zo maakte ik ooit een jurkje en een broekje voor mijn dochter toen ze nog een baby was. Dat lukte niet zo goed. Nooit meer gedaan.”

Meebewegen

Waar ben je onwijs trots op?  “Dat ik mijn bedrijf op de rit heb gekregen. Met twee jonge kinderen en een man met een heel drukke baan. was dat nogal een uitdaging. Ik probeerde meerdere scenario’s uit. Hoe krijg je de balans tussen werk en privé goed? En telkens verandert deze en moet ik meebewegen.

En ik ben ook trots op mijn professionaliteit. Mijn werk is altijd af en ik heb nog nooit een ontevreden klant gehad. Daar ben ik echt heel erg trots op!”

Toekomstplannen

“Momenteel ben ik bezig met eigen foto’s en materialen mooie trendboeken maken voor bedrijven. Komend jaar wil ik bedrijven laten zien wat je daarmee kunt, veel meer dan met een platte tekst.

En ik hoop dat ik nog heel veel interieurontwerpen mag gaan maken. Ieder project start ik met een wit vel (vandaar het wit in Roomwit) en een stijlinterview. Met die ingrediënten ga ik aan de slag. Mijn formule werkt.”

Genieten van alle mooie dingen

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S1Wat zijn je ambites?  “Een liefdevolle moeder zijn, een waardevolle vriendin, een succesvolle zakenvrouw… én genieten van alle mooie dingen die ik meemaak of tegenkom.”

Vragen en antwoorden

Wat raakt je?  “Het raakt het me dat de regio Den Haag zo breed en cultureel divers is en dat zou een dikke plus moeten zijn, maar soms geeft het juist een enorme verdeeldheid in de stad. Als mensen voor elkaar open staan gebeuren er veel meer mooie dingen. Ik geloof in bruggen slaan en respect voor elkaar. Daar kom je altijd verder mee.”

Wat weet niemand over jou?  “Dat ik best aardig kan schilderen, maar ik laat mijn werk nooit aan iemand zien. En mijn kleding hangt op kleur in de kast.”

Wat is je grootste (leuke) verslaving?  “Wat ik niet kan laten liggen in de winkel: chocolade, boeken en sjaals.”

Wat heb je onlangs ontdekt?  “Tijdens een netwerkbijeenkomst heb ik de locatie Bazaar of Ideas bij station Holland Spoor ontdekt. Wat een enorm leuke ontdekking. Divers en cultureel, eigentijds en een heel lage drempel. Hier ga ik vaker naartoe.”

Laatste keer flink gelachen en waarom?  “Met mijn vriendin in Café de Bieb over onszelf en onze tienerkids. Fijn om te weten dat sommige dingen bij anderen net zo gaan. Dan kijk je er zelf weer nuchter tegen aan.”

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S7Leukste huisdier?  “Pup Senna, omdat ze zo grappig en wijs is. Ze gaat overal mee naartoe. Ze leert heel snel en heeft een onverzadigbaar enthousiasme voor alles wat we doen, net als ik.

Beste goede doel?  “Ronald Mc DonaldHuis Den Haag. Niets zo belangrijk als dicht bij je kind zijn als deze ernstig ziek is. Ik weet dit uit eigen ervaring. Onbetaalbaar belangrijk. Wist je dat het Huis volledig wordt gedragen door vrijwilligers en alles is gesponsord door lokale ondernemers?

En Stichting Lotje dat zorgt voor kleding en speelgoed voor de mensen die het het hardste nodig hebben door middel van kasten op openbare plekken.”

Vanessa’s hotspots in 070

“Wat een onmogelijke vragen! Haha, ik ken zo ontzettend veel plekken. Ik probeer er een paar hotspots te noemen in juist verschillende wijken.”
Winkel  “Winkels noem ik niet. Ik kan niet kiezen en zou echt anderen te kort doen door hen niet te noemen.”
Koffietentje  “Pim’s Coffee. Uitgebreide koffie en theekaart, gezellig met een vriendin en ik spreek er ook met zakenrelaties af.”
Restaurant  “Restaurant Phuket Scheveningen: eten is super vers, gevarieerd en lekker. De bediening is uitstekend.”
Lunchroom  “Restaurant Room op het Anna Paulownaplein. Heerlijk verrassend en vers. Ongedwongen en knus.”
Café  “September op de Grote Markt. Daar kom ik al 20 jaar. Altijd goed.”
Andere plek  “Rabarber, theater voor en door kinderen.”
Event  “CPC. Wat een geweldig event. Iedereen in Den Haag moet een keer hebben meegedaan.”

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 portret S8Meer info over Vanessa

Ga naar de [website], [Facebookpagina] of [Instagram].

Of boek een plekje in één van Vanessa’s Interieur WorkOuts of loop de Designroute mee, alleen of met een clubje vriendinnen.

Vanessa’s columns ‘Woontrends!070’ vind je [hier].

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter