Het verschil maken kan ook om de hoek

Yoga Den Haag column blog Janneke Krijgsman LEUK!070 L

De laatste en drukste maand van 2016 is aangebroken. De maand van feestjes, cadeaus en familiediners. Heel gezellig allemaal. Maar ook een uitdaging om je niet gek te laten maken door de culinaire kerstmenu’s, de schreeuwerige koopavonden en de overvolle agenda’s. Juist in december is het zo fijn om wat ruimte in de bouwen voor rust, voor stilte.

Oh what a year…

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #7 vinyasa ashtanga Yoga S2Zelf laat ik zo aan het eind van het jaar altijd graag wat vragen de revue te passeren. Vaak doen we een rondje tijdens het oudejaarsdiner, wat altijd bijzondere momenten oplevert. Vragen als: wat was mijn rode draad van 2016? Welke gebeurtenissen bleven bij? Waar was ik trots op? En waar ben ik dankbaar voor? Mooi om bij stil te staan en met elkaar te delen.

Een warm hart

December is ook de maand dat we mensen die het minder hebben een warm hart toedragen, waar dan ook ter wereld. Het hield mij enorm bezig de laatste tijd; de discussies over vluchtelingen, de beelden van de schrijnende situatie in Aleppo met de kinderen die geen kant op kunnen. Maar ook de Dakota Pipeline waar mensen al weken in vrede protesteren maakte op mij veel indruk.

Mensen stonden op

En wat heb ik veel bewondering voor al die mensen die het afgelopen jaar opstonden om het verschil te maken. Vrienden die vertrokken naar Lesbos om letterlijk mensen uit het water te trekken. Mensen die kleding inzamelden en hulpacties op touw zetten. Supermooi en inspirerend.

Het kan ook om de hoek

Toch hoef je niet ver weg om het verschil te maken. Het kan om de hoek. Vanmorgen zamelden vrijwilligers bij de supermarkt bij mij om de hoek eten in voor de voedselbank. En op Facebook zag ik een mooi initiatief voor een Kerstdiner voor eenzame ouderen.

Yogasteentjes bijdragen

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #7 vinyasa ashtanga Yoga S3Ook op yogagebied zijn er deze maand wat mooie mogelijkheden om een steentje bij te dragen. Zo was ik afgelopen week bij een bijzondere Kirtan, waarvan de opbrengsten naar het goede doel dingen.

Serious Yoga (10 tot 23 december)

Met ‘Serious Yoga’ wordt door het volgen van een yogalessen op ‘donatiebasis’ geld ingezameld voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar: Kinderen met longontstekingen in ontwikkelingslanden. Kijk voor alle deelnemende scholen in en om Den Haag op www.seriousyoga.nl

Kerstles voor Because We Carry – 24 december 10:00 uur

Zelf geef ik op 24 december om 10 uur een Kerst-yogales met 2 collega’s bij Intuition Yoga (pop-up locatie in Bezuidenhout). Alle opbrengsten gaan naar Stichting Because We Carry.

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Janneke Krijgsman #7 vinyasa ashtanga Yoga S1Wil je meedoen? Je bent welkom! Aanmelden kan op intuitionyoga.nl

Geniet, lach en ontpan

Wat je ook gaat doen tijdens de feestdagen, ik hoop dat je geniet, lacht en ontspant. En ik hoop dat deze dagen ons allen inspireert om iets extra’s te doen, voor iemand dichtbij of verder weg.

Merry Christmas!

Janneke

Vind jij deze column ook leuk? Laat Janneke dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Janneke Krijgsman yoga column blog Den Haag LEUK!070Janneke Krijgsman, marketeer en yogadocente – Janneke is yoga-docente en geniet van relaxte zondagochtenden met haar gezin, intieme etentjes met vrienden, dansen met vriendinnen en haar spirituele ontdekkingsreis die haar steeds op nieuwe plekken brengt.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter