Werner van Campen, vader en columnist

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag - L

Werner (36) is “een officiële hagenaar/nees (doorhalen wat niet van toepassing is)” en groeide samen met zijn broertje en wat katten op in Moerwijk bij zijn ouders. Nu woont Werner alweer 11 jaar in Rustenburg.

Samen met zijn Brabantse vriendin Pauline heeft hij sinds oktober een dochtertje. Volgende week start Werner met zijn column ‘Werner vadert’ in ons online magazine. Wij kijken ernaar vooruit.

Wie is Werner?

Hoe zou je jezelf omschrijven? Wat vind je van jezelf?  “Ik vind mezelf wel grappig en vind het vervelend als anderen dat niet vinden. Ik ben erg energiek, maar gek genoeg ook een beetje lui.

Ik probeer het allemaal een beetje luchtig te houden en vind het belangrijk om te kunnen relativeren. Ik doe echt mijn best om een goed mens te zijn, maar dat neemt niet weg dat ik mezelf vaak wel op de eerste plaats durf te zetten. Ik hou van mensen die van mij houden en daar doe ik alles voor.”

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag - S1Wat zijn je hobbies en passies?  “Ik wil mensen vermaken. Ik voel me voldaan als ik een ander kan laten lachen, iets mee kan geven of laten dansen. Mijn hobbies lopen daarom ook uiteen van schrijven, grafisch ontwerpen, improvisatie theater, draaien op dancefeestjes en maken van muziek tot het maken van sinterklaasgedichten. Die creativiteit heb ik van mijn vader, maar het extraverte heb ik van mijn moeder.”

Je mantra? Levensmotto? Je grootste voorbeeld?  “Ik heb niet echt een mantra of een motto. En ik kijk niet zo naar hoe anderen hun leven leiden, ik vind het al vermoeiend genoeg om mezelf in de gaten te houden.”

Waar vecht je voor?  “Misschien een weinig verrassend antwoord, maar mijn dochtertje.”

Doe een beetje moeite om een ander te leren kennen en te begrijpen.

Wat raakt je?  “Ik heb heel veel moeite met de grote onverdraagzaamheid en gebrek aan respect voor elkaar. Het ‘wij tegen zij’ en de energie die mensen liever verspillen aan boos zijn en schreeuwen in plaats van toenadering zoeken tot elkaar en naar elkaar te luisteren.

Doe een beetje moeite om een ander te leren kennen en te begrijpen.”

Alleen maar liefde

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag - S4“Mijn moeder was een die-hard huismoeder en mijn vader was een ouderwetse kostwinner. Mijn drie jaar jongere broertje (Wesley) en ik hebben een hele fijne jeugd gehad, alleen maar liefde gekend.

Grappig hoe je pas inziet hoe erg je ouders hun best deden als je ouder wordt. We zijn altijd omringd geweest door katten. Soms 4, soms 5, maar nooit minder dan 3.”

Naar school

“Mijn eerste basisschool was de P. Oosterleeschool en daarna de Kleine Wereld, beide in Moerwijk. Hier heb ik onwijs naar mijn zin gehad. Het voortgezet onderwijs heb ik gevolgd op het Atlas College in Rijswijk.

Daarna heb ik technische informatica gestudeerd op het Mondriaan in Voorburg. Doe ik helemaal niks mee. In het derde jaar kwam er helaas achter dat een hele dag achter een pc zitten niks voor mij is.”

Rustenburg

“Totdat ik op mezelf ging heb ik op de Rijnauwenstraat, Erasmusweg en Brinckerinckstraat gewoond. Nu woon ik al 11 jaar in Rustenburg.

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag - S3In mijn zoektocht naar een huis kwam ik toevallig terecht bij dit huis in Rustenburg, het was geen bewuste keuze voor die wijk. Het was wel vanzelfsprekend dat ik in Den Haag zou blijven.”

Den Haag

Op zoek naar een huis wilde ik graag dichtbij mijn familie en vrienden blijven. Ik werkte natuurlijk ook in Den Haag. Daarnaast is het gewoon een heerlijke stad, ik zie me hier niet snel vertrekken.”

Samenwonen en een dochter

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag - S2“Ik woon daar nu samen met Pauline, mijn lieve Brabantse vriendin. Zij studeerde nog toen ik haar leerde kennen en ze woonde op kamers. Het voelde als een logische stap voor ons om daarna hier samen te wonen. Ook omdat Pauline hier in Den Haag makkelijk aan de bak zou komen na haar studie.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?  “We hebben elkaar middels online dating leren kennen. Super hip en productief, want eind september is onze dochter Nora geboren.”

Verantwoordelijkheid

Wat was je beste keuze/beslissing? Waar ben je onwijs trots op?  “Ik heb een periode gehad waarin ik mezelf maar niet wilde vinden en geen verantwoordelijkheid nam voor mijn eigen leven. Ik zat slecht in mijn vel.

Na een aantal jaar besloot ik hulp te zoeken. Ik me realiseerde dat niet alleen ik, maar ook mijn vriendin en onze relatie eronder leed. Ik zocht hulp bij professionals en bij de mensen die dichtbij staan.
Nu ben ik trots op de stabiele en verantwoordelijke persoon die ik nu ben.”

Brood en reörganisatie

Wat doe je, deed je of zou je willen doen voor je brood?  “Voor mijn brood loop ik naar de Albert Heijn bij mij op de hoek. Om dit te betalen gebruik ik momenteel mijn maandelijkse donatie van het UWV. Ik zit tegen wil en dank sinds september thuis, slachtoffer van een reorganisatie bij mijn vorige werkgever.

Ik werkte voor een bekende Nederlandse fabrikant van puzzels, spellen en speelgoed. Ik zal de naam niet noemen, maar denk aan een rood olifantje. Het bedrijf heet hetzelfde als de bekende Jumbo-supermarktketen.

Ik werkte daar als vertegenwoordiger, net als bij mijn werkgever daarvoor. Ik vind het leuk om onderweg te zijn en veel contact te houden met mensen.
Of dit mijn droombaan is? Nee. Maar ik heb me erbij neergelegd dat ik nooit bij de politie zal werken als drugshond. Ik ben namelijk nogal verslavinggevoelig.”

Verre reizen

Wat zou je heel erg graag willen?  “Ik wil graag meer van de wereld zien. Ik ben onlangs voor het eerst buiten Europa gereisd en daarin ook buiten mijn comfort zone gestapt (veel te dure vliegtickets en veel te lange vliegreizen zijn voor mij altijd een deal breaker geweest). Maar geld en tijd bleken bijzaak na die reis en er is nu een vuurtje aangewakkerd.”

Schrijven

“En schrijven. Schrijven ervaar ik als bevrijdend, misschien zelfs een beetje therapeutisch. Het is voor mij een soort uitlaatklep. Ik heb heel mijn leven mijn best gedaan om te schrijven. Als mensen me nodig hadden dan hielp ik hen.

Ik schreef voor de schoolkrant, recensies voor de PartyFlock, Sinterklaasgedichten, alles waar maar een stukje tekst voor nodig was. Heb zelfs mensen geholpen met stukjes voor begrafenissen als ze zelf niet de woorden konden vinden.

Als ik iemand hiermee iets kan meegeven, of laten lachen, is dat alleen maar mooi meegenomen.”

Vragen en antwoorden

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Ik heb de hele bescheiden wens om samen met Pauline een lang en gelukkig leven te hebben. Ik wens dat onze kinderen goed opgroeien in een liefdevolle wereld zonder haat en intolerantie.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?  “Wandelen in een mooie natuurlijke omgeving, lekker de kroeg in, beetje creatief bezig zijn of languit op de bank met een pot bier gewelddadige games spelen op de Playstation.”

En als je niet kunt slapen of op een regenachtige (brakke) zondag?  “Als ik niet kan slapen, dan ga ik even naar het toilet of eet iets. Ik herhaal dit zolang totdat ik wel slaap of de wekker gaat. Op een regenachtige zondag lig ik op de bank in mijn onderbroek en doe ik helemaal niks.”

Wat maakt jou intens gelukkig?  “De zeldzame momenten dat ik alleen op een mooie plek ben, voor me uit kan staren en me realiseer dat alles goed is. Dat ik alles op orde heb, mijn geliefden gezond zijn en een volledige rust en kalmte ervaar. Dat zijn mijn gelukkigste momenten. En die kan ik alleen mezelf cadeau doen, door hard te werken en een goed mens proberen te zijn.”

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag - S5Leukste huisdier, en waarom?  “Katten. Waarom? Kijk maar eens op Youtube.”

Beste band of muziek?  “Acda en de Munnik. Deze mannen hadden het talent om alle grote dilemma’s in het leven te verpakken in pakkende muziek. Deze muziek kan je meezingen in de kroeg en/of het kan je aan het denken zetten.”

Beste boek of auteur?  “Het gros van de boeken van Herman Brusselmans. Zo weinig zeggen met zoveel woorden en toch blijft het boeiend. Erg knap.”

Beste film, regisseur of acteur?  “Ik zag laatst de film Ex Machina van Alex Garland en was hier behoorlijk van onder de indruk. Een bizar verhaal word plausibel uitgerold en de film heeft een hele ongemakkelijke, drukkende sfeer.”

Belangrijkste goede doel?  “Het WNF; de aarde beschermd moet worden, we hebben deze met zijn allen nodig!”

Werner’s hotspots in 070

Straat  De Denneweg (Den Haag); heel veel gezelligheid en exclusiviteit bij elkaar.
Winkel  De Vogelkelder (Kerketuinenweg, Den Haag); het is net een kleine dierentuin.
Lunchroom  Scallywags (Kettingstraat, Den Haag); durft uniek te zijn en je proeft de liefde voor het eten. Fantastisch personeel.
Café  De Zwarte Ruiter (Grote Markt, Den Haag). Goede sfeer, fijn personeel en ze verkopen daar Zeezuipers.
Strandtent  De Staat; het ligt een beetje afgelegen en heeft een geweldige kaart.
Festival  Parkpop. Is elk jaar verplichte kost. Gratis en groots.
Andere zaak  Vishandel Rick Buijs (Apeldoornselaan, Den Haag); haal daar maar eens een haring.

Meer info over Werner

Lees vanaf vrijdag 30 december Werner’s columns ‘Werner vadert!’ of check zijn Facebookpagina.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter