Meditatie in 070

Body & Mind Yoga Massage T'ai Chi column blog Leuk!070 online magazine L

Cursus, cursus, cursus

2016 was voor mij misschien wel het jaar van de cursussen en workshops, onder andere hartcoherentie (leg ik graag nog een keer uit), hoofdmassage en ontspanningsmassage passseerden de revue in de eerste helft van het jaar. Blij was ik dan ook met de oproep rond de zomer van Nancy van LEUK!070 om een column over Body en Mind te schrijven, het paste precies in het pad dat ik toch al aan het bewandelen was.

Oosterse levenswijze

mediteren meditatie in Den Haag en omgeving Jerney Gouweleeuw columnist Body&Mind!070 online magazine Leuk!070 #8 S1En nu zijn we weer een half jaar verder.  Er was nog 1 ding dat ik graag aan 2016 wilde toevoegen: meditatie!

Geïnspireerd door Oosterse leefwijzes als ayurveda en het boeddhisme wil ik de kunst van het mediteren graag toevoegen aan mijn cursusrepertoire van dit jaar. Ook in mijn hoofd is een continue gedachtenstroom aan de gang, die ik graag af en toe op pauze wil zetten. Zeker in een maand als december, waarin je toch altijd al zo veel ‘moet’.

Loslaten

Maar hoe simpel meditatie lijkt en klinkt, het kost mij flink wat moeite om alles ‘los te laten’.

Ik zit op een kussentje in het Wajid Osho Meditatie Centrum (Den Haag) en sluit mijn ogen en probeer me over te geven aan de muziek. Gelukkig ben ik niet helemaal zonder ervaring en door middel van wat mindfulness-oefeningen (bodycheck) voel ik steeds beter en kan ik afstand nemen van mijn gedachten.

Maar een uur is lang… ik moet dan ook regelmatig ‘opnieuw’ beginnen.

Inspiratie

Als ik naar buiten loop voel ik me toch een stuk relaxter en opgeruimder in mijn hoofd dan ervoor.

Ook voel ik de ideeën opborrelen, dus snel ik naar huis en kruip gelijk achter mijn laptop.

Ook mediteren?

Wil je ook mediteren in 070? Dat kan dat op diverse plekken in 070. Naast Wajid Osho Meditatie Centrum kun je terecht bij Vleugels, bij Transcendente Meditatie Den Haag of bij Meditatie = Medicatie.

En kijk ook eens op Youtube waar je veel fimpjes waarmee je thuis kunt mediteren vindt.

Mocht jij nog een leuke tip hebben, laat die dan gerust hieronder achter. Samen maken we 070 nog leuker!

2017

Ik wens alle lezers een heel mooi 2017 met veel liefde en aandacht voor jezelf en de mensen om je heen.
Vind jij deze column ook leuk? Laat Jerney dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Jerney Gouweleeuw columnist blogger body & mind yoga Den HaagJerney Gouweleeuw, ‘body & mind’-onderzoeker – Beginnend masseuse en yogaliefhebster Jerney is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontdekkingen. Deze zoekt ze vooral in de invloed die lichaam en geest op elkaar hebben. Jerney onderzoekt wat 070 op dat terrein biedt.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter