Samen een nieuwjaarskaart maken

Dingen te doen creatief met kids in Den Haag en omstreken door Karin de Zwaan Lnw

karin-de-zwaan_kids070_column_blog_den-haag_leuk070_1s2Van het krijgen van een kaartje word ik altijd echt blij. Een goede reden om ze zelf ook regelmatig te sturen. Dit jaar hebben we op tijd aan onze kerstkaarten gedacht, maar er zijn ook jaren geweest dat we er gewoon niet aan toe komen.

Nieuwjaarskaarten zijn dan een fijne uitkomst! Deze kaart kun je samen met je kinderen knutselen.

Nieuwe medemaker

Aangezien dit mijn eerste bijdrage is op LEUK!070, stel ik mij graag aan jullie voor.

Ik ben Karin de Zwaan, bijna 35, getrouwd en met een zoontje van ruim 2,5. Mijn eigen blog vind je op maakhetvrolijk.nl. Je vindt daar knutselideeën met en zonder kinderen, DIY voor in huis, bakrecepten, naaiprojecten en alles wat creativiteit inspireert.

Daarnaast, of eigenlijk is dat mijn ‘hoofdding’, ben ik de marketeer van Managementboek.nl.

Wat heb je nodig?
 • Felgekleurde stiften
 • Per kaart een blauw A4
 • Overtrekpapier
 • Zwart papier
 • Lijm (Prittstift)
 • Een foto van de Scheveningse pier

Wij gebruikten krijtstiften, de kleuren zijn lekker fel en als mijn peuter naast het papier tekent, veeg ik het zo weg.

Karin de Zwaan column Kids!070 blog Den Haag LEUK!070 online magazine #1 S1En we gebruikten deze foto van de pier.

Zó maak je de nieuwjaarskaart

 • Trek de contouren van de pier over op het overtrekpapier. Ik had geen printer, dus trok het rechtstreeks over van de iPad. (Met kleine kinderen doe je deze stap zelf.)
 • Leg het overtrekpapier op het zwarte papier en snij met een mesje langs alle lijnen. (Met kleine kinderen doe je deze stap zelf.)
 • Vouw het blauwe A4 dubbel.
 • Teken er vuurwerk op met de felle stiften. Voor peuters betekent dit lange strepen maken en stippen zetten. Grotere kinderen kunnen zich lekker uitleven en tekenen wat ze met Oud & Nieuw zagen.
 • Plak de uitgeknipte pier over het getekende vuurwerk heen.
 • Eventueel kun je er nu nog een groet op schrijven.
Een variatie op de vuurwerkkaart

Heb jij kinderen die al kunnen knippen? Dan kun je er ook voor kiezen om de foto van de pier te printen op een donkergrijs of donkerblauw vel papier en ze deze zelf uit te laten knippen en te gebruiken. Is net een stap minder werk, waardoor het beter te doen is en de kinderen meer helemaal zelf kunnen doen.

Oh ja, onthoud deze kaart. Hij is ook perfect als uitnodiging voor het vuurwerkfestival.
 –

Vind jij deze column ook leuk? Laat Karin dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

Karin de Zwaan column Kids!070 blog Den Haag LEUK!070 online magazine XXSKarin de Zwaan, Moeder en marketeer – Karin is moeder met een eigen blog vol ‘knutselideeën met en zonder kinderen, DIY voor in huis, bakrecepten, naaiprojecten en alles wat creativiteit inspireert. Daarnaast, of eigenlijk is dat haar ‘hoofdding’, is zij de marketeer van Managementboek.nl. – Website: www.maakhetvrolijk.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter