Voedingsintoleranties – Maak ze tijdelijk!

balans-energie-chakras_den-haag_jenske-moermand_column_leuk070_l

Laatst was er een client bij mij in de praktijk met hele erge buikklachten. Ze kon bijna niks eten zonder last te krijgen van haar buik. Zuivel, gluten en cacao waren waar ze last van had. Ik ging op onderzoek naar wat de oorzaak kon zijn.

Meestal ligt de oorzaak in (oude) emoties en ik zag al gauw dat er een trauma bij haar zat. Dit trauma was ontstaan in haar kindertijd en ze kon zich er niets meer van herinneren. Ik zag wat het trauma was, wanneer het zich opgeslagen had in haar celgeheugen en wat er voor nodig was om dit los te kunnen laten.

Met mijn healing van een bepaalde tijd, kwam er van alles los. Ze kreeg beelden en herinneringen te zien (dit hoeft niet te gebeuren en is ook niet nodig voor het proces). De tranen kwamen als vanzelf.

Na deze sessie voelde ze zich heel erg opgelucht, letterlijk en figuurlijk. Er viel een last van haar schouders, of beter gezegd van haar buik. Kort erna verdwenen haar intoleranties en daarmee ook de buikklachten.

Een andere voorbeeld

Een tijd geleden was er een meisje van 4 jaar in mijn praktijk die erg last had van buikpijn en obstipatie, zo vertelde haar moeder. Ze bleek een intolerantie te hebben. Vaak is het bij jonge kinderen zo dat er nog onverwerkte emoties vastzitten in het systeem. Denk hierbij aan angst (waardoor er bijvoorbeeld eczeem ontstaat of broek plassen) of iets niet los hebben kunnen laten in het leven (hiervoor kunnen darmklachten zoals in dit voorbeeld beschreven worden veroorzaakt).

Er bleek een situatie uit een vorig leven nog niet geheel verwerkt te zijn. Na healing van 5 blokkades, verdwenen de klachten en ook de intolerantie.

Voedingsintolerantie

Je hoort het steeds vaker, mensen die een voedingsintolerantie hebben. Bijvoorbeeld voor gluten, lactose, melk-eiwit (caseine), noten, pinda’s, eieren, etc. Een voedingsintolerantie is een allergische reactie van het lichaam, maar met een minder extreme directe uitwerking dan bij een voedselallergie het geval is (denk aan notenallergie, waarbij mensen zelfs al kunnen stikken door inname van één nootje). Voedingsintoleranties hebben geen extreme symptomen, maar kunnen wel gevolgen hebben voor de algemene gezondheid.

Symptomen

De klachten die een intolerantie kunnen geven, verschilt per voedingsmiddel waar je intolerant voor bent. Bij een lactose-intolerantie is er vaak diaree. Bij andere intoleranties is er vaak jeuk in het gezicht en/of op de hoofdhuid, een loopneus, een verstopte neus doordat het neusslijmvlies ontstoken is, vermoeidheid, gewrichtspijn, etc.

Hoe ontstaat een intolerantie?

Balans energie chakra Den Haag - Jenske Moermond - Column online magazine LEUK!070Je weerstand wordt bepaald in je darmen wordt er wel eens gezegd. Dat is zeker het geval. Een intolerantie ontstaat als er een disbalans in de darmen is. De disbalans in dit geval wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een emotionele blokkade op de dikke darm. Dus hier begint het mee.

Zo’n blokkade is eerder in je leven ontstaan doordat je een emotie niet geuit hebt. Deze hield je dus binnen. Die energie moet ergens heen, dus slaat het zich op in je celgeheugen om later verwerkt te worden. Vaak als klein kind weet je nog niet hoe je je moet uiten, dus gebeurt dit wel eens.

Of – als je bijvoorbeeld een pleaser bent – zul je hier ook last van kunnen hebben, maar het kan in principe iedereen overkomen. De reden dat intoleranties steeds vaker voorkomen, is omdat steeds meer mensen er (onbewust) aan toe zijn om de oude ballast los te laten.

Waaraan kun je merken dat je een dikke darmblokkade hebt?
  • Wakker worden tussen 05:00–07:00
  • Constipatie
  • Buikpijn
  • Afvalstoffen kunnen niet afgevoerd worden dus je kunt pukkeltjes/eczeem hebben
De oorzaak aanpakken

Het is dus van belang dat de oorzaak aangepakt wordt. Namelijk de blokkade(s) verhelpen. Er zijn allerlei methodes om intoleranties te beeindigen, maar als je deze methodes gebruikt en daarnaast de dikke darmblokkades niet verholpen worden, zal er een nieuwe intolerantie(s) ontstaan.

Wat kan ik hierin betekenen?

In mijn praktijk kan ik testen of je een intolerantie hebt, mocht je daarover twijfelen. Ik kan zien hoeveel (dikke darm) blokkades er aanwezig zijn die de intolerantie veroorzaken, waar ze vandaan komen en deze met healing en/of clearing samen met jou – de cliënt – loslaten.

Eet gevarieerd

Tot slot nog een tip om een intolerantie (proberen) te voorkomen is: eet heel gevarieerd. Als je ten tijde van dikke darmblokkades elke dag bijvoorbeeld pindakaas eet, is de kans heel groot dat je een pinda-intolerantie krijgt.

Vind jij deze column ook leuk? Laat Jenske dat dan weten door met onderstaande buttons deze column te ‘liken’ en te ‘delen’. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

voedingsconsulente - healer - Jenske Moermond - Den HaagJenske Moermond, gezondheidsconsulente – Jenske is de eigenaresse van Fashionably Healthy. Als gezondheidsconsulent en healer van (emotionele) blokkades is het haar doel mensen in balans te brengen. Haar praktijk is gevestigd aan de Koninginnegracht in Den Haag. – Website: fashionablyhealthy.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter