Museumklassiekers in 070

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 L

Kan je je ‘vintage loving’-hart even niet genoeg vullen met toffe second hand? En laat je portemonnee je niet toe om ‘the real quality’-deal aan te schaffen?

In 070 vind je diverse musea waar je je kunt vergapen aan de prachtigste vintage-items of een nostalgisch gevoel kunt krijgen van helden uit je jeugd.

Na zelf jaren bij musea te hebben gewerkt, ben ik blij nu weer in het weekend te kunnen genieten van een museumbezoekje. Iets wat je vanuit je beroep minder snel doet – vandaar dat ik nu zelf bijzonder weinig markten bezoek.

Stijlicoon

Vintage, Retro, Antiek en Second Hand of tweedehands. In deze column neemt Andrea Rietveld je mee. Online magazine Den Haag LEUK!070 #8 S1Hou je van vintage fashion, dan zeg je Gemeentemuseum Den Haag! Daar weten ze de ene na de andere beeldschone tentoonstelling te maken over de mode-iconen uit de afgelopen eeuw.

Nog tot en met 26 maart zijn de ontwerpen van Hubert de Givenchy te bewonderen die hij maakte voor zijn muze Audrey Hepburn o.a. voor de klassieker Breakfast at Tiffany’s. De couturier selecteerde deze zelf uit zijn oeuvre van een halve eeuw, waarvan sommigen niet eerder te zien waren voor publiek.

Helaas ben ik niet zo’n liefhebber van oude films kijken, maar de fantastische zwart-witfoto’s en filmposters uit die tijd vertellen voor mij net zo goed een verhaal.

Om je compleet onder te dompelen in de sfeer van die tijd zijn er naast kledingitems ook filmbeelden, tekeningen, foto’s en ontwerpschetsen te zien.

Hubert de Givenchy: To Audrey with love
t/m 26 maart 2016
Gemeentemuseum Den Haag
gemeentemuseum.nl

Heldenverhalen

Vintage, Retro, Antiek en Second Hand of tweedehands. In deze column neemt Andrea Rietveld je mee. Online magazine Den Haag LEUK!070 #8 S2Wie net als ik kinderen heeft, herkent vast de aandrang om de helden uit jouw jeugd op te dringen aan je eigen kroost. Wie kreeg er niet tussen de kraamcadeaus vintage-klassiekers als de Gouden Boekjes, alle boeken van Annie & Fiep Westendorp en Nijntje?

Op een regenachtige zondag kun je in het Kinderboekenmuseum je hart ophalen en al deze mooie verhalen overbrengen op je eigen kids. Voor de allerkleinsten is er de nieuwe doe-tentoonstelling Ik ben Kikker van Max Velthuijs (also to visit in English!) en ik ging in de kerstvakantie met mijn zoon naar ABC met de dieren mee om alvast letters te oefenen voor de basisschool samen met Rupsje Nooitgenoeg en Dikkie Dik.

Kinderboekenmuseum, Den Haag
kinderboekenmuseum.nl

Roll with it

Vintage, Retro, Antiek en Second Hand of tweedehands. In deze column neemt Andrea Rietveld je mee. Online magazine Den Haag LEUK!070 #8 S3 Louwman MuseumOm ook manlief te vriend te houden is een uitstapje naar het Louwman Museum wellicht een goed idee, zeker als je wegkwijlt bij de ronkende bolides te zien in tv-series als Downton Abbey.

De collectie van de familie behelst zo’n 250 auto’s, is begonnen te vormen in 1934 en volgens kenners een van de mooiste ter wereld. De oudste auto’s dateren van eind 19e eeuw, maar ook bijzondere recente exemplaren zijn er te vinden.

Naast de auto’s zelf (helaas, je mag er niet in zitten) worden ook veel beeldmateriaal en klassieke autoreclames gepresenteerd. Ontspannen in het museum doe je op het Museumplein in een jaren ’20 sfeer met originele Haagse geveltjes.

Louwman Museum, Den Haag
louwmanmuseum.nl

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

In het voormalig paleis van koningin Emma aan het statige Lange Voorhout is de permanente tentoonstelling over M.C. Escher ten slotte een leuke dag voor jong en oud. Nog vaak komen we in huidige designs inspiratie tegen op zijn grafische werk, waar je je steeds over kunt blijven verbazen en altijd een beetje misselijk weer uit komt.

Hoogtepunt in de tentoonstelling is de 7 meter lange Metamorfose III, maar de interactieve presentatie op de tweede verdieping is natuurlijk ook geweldig. Hier ervaar je hoe optische illusies werken en kun je zelf (met je kids) in de magische wereld van Esher stappen. Vergeet ook niet in kopje koffie te drinken in de authentieke keuken van Koningin Emma, waar het museumcafé is gevestigd.

Escher in het Paleis, Den Haag
escherinhetpaleis.nl
Vind jij deze column ook leuk? Laat Andrea dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. – Alvast bedankt!

Andrea Rietveld-Manus vintage columnist trends Den HaagAndrea Rietveld-Manus, organisator – Andrea is chef van een lifestylemarkt en ontdekt graag het verhaal achter een product. Van haar vader erfde ze het gevoel van ‘de jacht’; een markt of winkel in lopen met de kans een mooie vondst op de kop te tikken! – Contact: Website: www.originalmarket.nl en Facebook: ORIGINALmarket

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter