Turn off your mind and listen

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L

Dat getik

In iets minder woorden dan vorige keer. Hier is het idee: er is een notitie, een muzikale noot die op een of andere manier de basis van het bestaan is.

Hoor je wat ik hoor? Ik heb het over dé muzikale noot. Ik denk dat je die wel moet horen. Let maar eens op muzikanten of muziekliefhebbers zoals jijzelf misschien, die zitten al heel snel heen en weer wippen, te tikken of te tappen. Dat getik leidt ons naar het getrainde oor.

Het helpt daarbij

Wat iemand een muzikant maakt is dat voordat ze überhaupt kunnen beginnen met leren spelen, ze moeten leren heel goed luisteren, anders kan je nergens heen.

En dat is verruit het moeilijkst en kost het meeste geduld: het stukje luisteren. Dat is misschien ook waarom iedereen die diep betrokken is in muziek aangetrokken wordt tot middelen die alles verbreden, het helpt daarbij. Luisteren.

Kabooom, dat is het

Het maken van een nieuw opzichzelfstaand stukje muziek is het mooiste dat er is. Iets dat er eerst niet was, maar nu wel. En dan begint de operatie. Verander de volgorde, dat moet weg en dat erin, laten we dit aan het eind doen, opnemen, terugluisteren, de tandjes dat klonk nergens naar, nog een keer proberen, nee nog niet goed, of toch wel en dan ineens dat vonkje….kabooom, dat is het!

Electrical Arguments

Mike Eelkema Column muziek rock pop Den Haag LEUK!070 Lukewarm Ocean #9S1

Illustratie: Marilou Klapwijk

Luister deze zes songs van voor naar achter, want alleen dan word je meegenomen in de wereld waarin je even lekker niets hoeft, het liefst ook nog met koptelefoon. Dan vervolgens laat ons je meenemen in deze wereld ‘in het echt’ op vrijdag 3 februari in het Paardcafé samen met onze vrienden van Mexican Surf.

Oftewel:
Wanneer: Vrijdag 3 februari – 19:30 uur
Locatie: Paardcafé, Den Haag
Optredens van: Mexican Surf en Lukewarm Ocean
Meer info: klik hier.

Baptistina van Heaters

Luister naar ‘Baptistina’ van Heaters zoals ik tijdens het schrijven en luister goed naar juist die kleine details en veranderingen. Turn off your mind and listen.

Vind jij deze column ook leuk? Laat Mike dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter