Biologisch lunchen in het centrum

duurzaam eerlijke kleding winkelen Column Leuk!070 Karen Kameraat Column L

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine #9S1Ik was er al zo vaak langs gefietst: Anne & Max aan de Korte Poten (Den Haag). Afgelopen maandag ging een afspraak in de buurt van Anne & Max niet door en dus hebben we de kans gegrepen om er koffie te drinken en te lunchen. En daar kregen we geen spijt van!

Vrolijk en lekker

Niet alleen waren de salades, broodjes, koffie en gember-tijmthee erg lekker, de bediening was ook zeer hartelijk en we werden helemaal vrolijk van de leuke zinnetjes en grappige namen van sommige drankjes zoals de ‘vandaag-blijf-ik-binnen’-thee en de ‘maxiato liefdesverdriet’. Alles is vers en huisgemaakt. En zo ziet het er uit en smaakt het ook!

Chocolade voor fijnproevers

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine #9S3Er liggen heerlijke en mooie ‘direct trade’-chocoladerepen uit Mexico, waarvan je een stukje mag proeven. Behoorlijk prijzig met € 4,95, maar je eet zo’n reep dan ook niet zomaar weg. Het heeft een heel bijzondere smaak waarbij je aan een stukje genoeg hebt. Echt iets voor de fijnproevers.

Bio en fair trade

Dit is natuurlijk wel de duurzame column, dus ik ga het niet alleen hebben over hoe vrolijk en lekker het allemaal was. Anne & Max is ook nog eens behoorlijk bio en fair trade! De koffie is biologisch en komt direct van een plantage in Ethiopië, waar je op de site foto’s van kunt bekijken.

De thee is voor het grootste deel ook biologisch. Het vlees is scharrel en op de site is precies te zien waar het vandaan komt, net als van welke leveranciers de biologische sappen, kaas en andere producten komen. Dus je weet wat je eet en waar het vandaan komt! Voor 2017 hebben ze het voornemen om het biologische en fair trade-assortiment nog verder uit te breiden! Check.

Ook op het Kerkplein, en thuis

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine #9S2Overigens kun je er ook thee, koffie en andere producten voor thuis kopen. En ik kwam erachter dat ze nu een tweede filiaal hebben op het Kerkplein.

Met de Fairtrade Den Haag werkgroep gaan we vieren dat Den Haag de komende twee jaar ook de titel Fairtrade Gemeente mag voeren, en dat gaan we daar maar eens doen.

Meer bio lunch?

Natuurlijk zijn er nog veel meer plekken waar je biologisch kunt lunchen in Den Haag. Kijk maar eens bij mijn ‘LEUK!s leukste’, daar schreef ik al over Exki en Fine Fresh Food. Ook in het Zeeheldenkwartier is het nodige te vinden, net als in de Weimarstraat. Die laatste ga ik voor mijn duurzame februari column verkennen, want ik hoorde dat hier niet alleen biologische lunchrooms te vinden zijn, maar ook supermarkten, wijnwinkels, et cetera. Ik ben benieuwd!

Vind jij deze column ook leuk? Laat Karen dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!
Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter