Tamar Klijsen, sportvrouw en taalneuroot

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen portret personaltrainer column gezond en fit LEUK!070 online magazine L

Tamar, 27 jaar, is geboren en getogen in Den Haag. Ze ging naar de Da Costaschool en het VCL en studeerde daarna Literatuurwetenschap en Frans in Utrecht en behaalde in Tilburg haar master Jeugdliteratuur.

Hoewel Tamar studeerde in andere steden heeft ze altijd in Den Haag gewoond. Zo woonde ze in Duinoord, het Zeeheldenkwartier, de Bomenbuurt, de Archipelbuurt en nu al acht jaar in Bezuidenhout. Tamar is tegenwoordig wel ook heel vaak te vinden in Scheveningen, waar haar vriend woont. “Ik vind het strand heerlijk en over een paar maanden gaan we er samenwonen.”

Tijdens haar studietijd rolde Tamar per toeval de sportwereld in. Ze begon met groepslessen volgen, maar stond al snel zelf voor de groep. Nu traint Tamar groepen binnen én buiten en schrijft ze de column Fit&Gezond!070. Maar wie is Tamar nog meer?

Wie is Tamar?

Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Ambitieus, beetje streberig zelfs, en daardoor heel perfectionistisch en een volhouder. Maar ik ben ook lief en eerlijk en trek me soms iets te veel aan van wat anderen vinden of zeggen.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?  “Sporten, lezen, reizen, naar de film en lunchen en koffie drinken buiten de deur. Daarnaast ben ik dol op fotografie. Ik probeer altijd creatieve plaatjes te schieten.”

Wat is je grootste (leuke) verslaving?  “Chocola! Het zou kunnen dat dat ontstaan is doordat ik het een paar jaar niet heb gegeten door alle fabeltjes over chocola en een slechte huid die vroeger de ronde deden. Dus ik ben nu met een lekkere inhaalslag bezig.”

“Je kunt maar beter doen wat in je opkomt, dan dichtklappen.”

Wat is je grootste valkuil?  “Mijn perfectionisme. Het is goed om alles zo mogelijk te willen doen, maar je zit er jezelf ook wel eens mee in de weg. Een voormalig werkgever liet mij inzien dat ik het als trainer zó goed wilde doen, dat ik dichtklapte. ‘Je kunt maar beter doen wat in je opkomt, dan dichtklappen’, was haar advies.”

Beste cadeau ooit?  “Ik word altijd het meest enthousiast als mijn vriend voor mijn verjaardag een uitje of weekendje weg regelt. Leuke ervaringen zijn toch meer waard dan iets dat je vast kunt houden.”

Leukste film en boek?  “Matilda, de verfilming van het (kinder)boek van Roald Dahl. De kinderboeken van Roald Dahl zijn geweldig, evenals de verfilmingen ervan!”

Jeugdliteratuur

“In Utrecht heb ik Literatuurwetenschap en Frans gestudeerd, daarna mijn master Jeugdliteratuur in Tilburg behaald. Helaas was het heel moeilijk om in de Jeugdliteratuur een baan te vinden, omdat er een te beperkt aanbod aan functies is.”

Naar de sportschool

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen portret personaltrainer column gezond en fit LEUK!070 online magazine S2“Nu verdien ik mijn brood met lesgeven op sportscholen. Bijzonder, want als kind ging ik altijd met tegenzin sporten en had ik een hekel aan gym.

Tijdens mijn studie kreeg ik op een bepaald punt toch de behoefte om weer te gaan bewegen. Ik heb mij toen aangemeld bij Jack Slagman (toen nog in de Theresiastraat, Den Haag) en ben heel actief gaan meedoen met de groepslessen daar.”

Lesgeven

“Die groepslessen gingen mij zo goed af dat op een gegeven moment Jack – de eigenaar – vroeg of ik interesse had om les te geven. Zo gezegd, zo gedaan. Ik volgde opleidingen tot groepslesinstructeur en ben voor de groep gaan staan.

Ik ben er trots op dat ik dat gedaan heb… en dat bleek dat ik dat gewoon kon”, antwoordt Tamar op de vraag: Waar ben je onwijs trots op?

Mijn grote passie

Wat was je beste keuze?  “Daar twijfel ik wel eens over, maar ik denk dat het op dat moment een hele goede keuze was om les te gaan geven. Sport is immers mijn grote passie, doe ik het liefst in mijn vrije tijd en ben blij dat ik daar nu mijn geld mee kan verdienen.”

Toekomstplannen

“Sporten heeft mij veel gebracht en daar ben ik trots op, maar het is niet mijn eindstation. Uiteindelijk wil ik toch terug naar een intellectueel uitdagende baan waarin ik vooral veel kan schrijven. Mijn geest moet geprikkeld worden!”

Wat ik het liefste wil

“De flexibiliteit van het zelfstandig ondernemerschap bevalt me nu prima, maar op de langere termijn wil ik toch meer vastigheid. Dat is namelijk belangrijk voor wat ik uiteindelijk het liefst wil: een gezin.”

Vragen en antwoorden

Fit en Gezond Den Haag Tamar Klijsen portret personaltrainer column gezond en fit LEUK!070 online magazine S1Wat raakt je?  “Misschien wel de huidige arbeidsmarkt. Je studeert keihard en als je klaar bent zijn er geen banen, lijkt wel! Het irriteert mij dat werkgevers stageplekken aanbieden aan mensen die zijn afgestudeerd. Terwijl ze eigenlijk qua werkervaring en kennis recht hebben op een betaalde baan.”

Laatste keer flink gelachen?  “Ik moet altijd lachen om mijn vriend met zijn rijke fantasie. Het is zo’n wandelende verhalenverteller – inclusief typetjes. Hij heeft altijd van die spontane associaties dat ik denk: hoe kom je erbij?!”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Uiteindelijk toch een beetje huisje, boompje, beestje… eigenlijk heel standaard.”

Tamar’s hotspots in 070

Lunchroom  Club Vers bij Hollands Spoor (Den Haag); ik vind Club Vers helemaal compleet: leuke kaart, mooi industrieel ingericht en fijn personeel.
Restaurant  Ciao Ciao (Tournooiveld 1, Den Haag); goede service, leuke sfeer en echt heel goed eten.
Sportschool  Active Ladies (Looierslaan, Voorburg); kleinschalig, gezellige sfeer, mooie ingericht en hoog niveau groepslessen.
Strandtent  Bora Bora (Boulevard, Scheveningen); goede kok – de kipsaté is heerlijk –, leuk ingericht en gezellig.
Museum  Kinderboekenmuseum (Prins Willem-Alexanderhof, Den Haag); hmm, moet ik dat nog uitleggen? 😉 … en ik heb geholpen met de opbouw van de permanente tentoonstelling.
Nog iets?  Filmhuis; net wat betere films dan gemiddeld.

Meer info over Tamar

Maak kennis met Tamar en volg eens een bootcamptraining in het Haagse Bos. Klik hier.

Of ga naar haar columns.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter