Omarm Diversiteit & de Omarm-band

Omarm Band - Omar Munie - Omarm Diversiteit - The Dutch Tulip - Goed Doel - LEUK!070 online magazine - Den Haag _ L

Help mee en steun vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa. 

Omarm Band - Omar Munie - Omarm Diversiteit - The Dutch Tulip - Goed Doel - LEUK!070 online magazine - Den Haag - Claudia de BreijOp 1 december 2016 lanceerde tassenontwerper Omar Munie het nieuwe initiatief Omarm Diversiteit. Omar wil hiermee op positieve wijze aandacht vragen voor de meerwaarde van diversiteit in onze samenleving en opbrengsten genereren voor vluchtelingenprojecten wereldwijd.

Met de aankoop van de Omarm-band steun je vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa. Door het dragen van armband, maak je zichtbaar dat je diversiteit ziet als een meerwaarde voor de samenleving.

Steun daarom dit project en bestel de Omarm-band… niet alleen voor jezelf, maar voor al je vrienden!

De Omarm-band

Omarm Band - Omar Munie - Omarm Diversiteit - The Dutch Tulip - Goed Doel - LEUK!070 online magazine - Den Haag - Katja SchuurmanEen armband genaamd de Omarm-band staat symbool voor het initiatief Omarm Diversiteit. De armband wordt gemaakt in de The Dreamfactory* en is gedeeltelijk gemaakt van oranje reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Lesbos veilig hebben bereikt.

The Dreamfactory – gestart in 2014 – is een speciaal atelier van Omar Munie waar langdurig werklozen worden opgeleid om duurzame tassen te maken.

De opbrengst

Omarm Band - Omar Munie - Omarm Diversiteit - The Dutch Tulip - Goed Doel - LEUK!070 online magazine - Den Haag - Barbara BarendMet de aankoop van de Omarm-band steun je vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa. De opbrengst wordt verdeeld onder Stichting The Dutch Tulip en Stichting Movement on the Ground.

Wanneer bedrijven de armband in grote oplage bestellen, mogen zij zelf een goed doel kiezen waar een gedeelte van de opbrengst heen gaat.

Betrokken partijen

Movement on the Ground biedt op Lesbos ter plekke steun aan gestrande vluchtelingen en heeft de reddingsvesten verzameld. Zij zijn vanaf het eerste begin betrokken.

Met de verkoop van de bandjes worden allerlei vluchtelingenprojecten gesteund. Een deel van de opbrengsten gaat naar stichting The Dutch Tulip. Een stichting die Omar Munie afgelopen jaar lanceerde dat vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis wil laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Diverse organisaties zoals Cordaid en Oxfam Novib hebben het initiatief ook omarmd. Zij distribueren de Omarm-band onder hun leden en relaties.

Waar te koop?

De Omarm-band is voor € 25,– te koop in de flagshipstore van Omar Munie aan het Noordeinde 43t in Den Haag of in zijn webshop: www.omarmunie.com

Meer informatie

Lancering

Omarm Band - Omar Munie - Omarm Diversiteit - The Dutch Tulip - Goed Doel - LEUK!070 online magazine - Den Haag - Jet BussemakerOp 1 december werd het initiatief feestelijk gelanceerd in de Haagse flagshipstore van de ontwerper. De eerste Omarm-band werd officieel aangeboden aan burgemeester Van Aartsen.

Jury -en publieksprijs van de Cordaid Challenge 2016

Omarm Diversiteit won onlangs de jury -en publieksprijs van de Cordaid Challenge 2016, dat initiatieven stimuleert die op een sociaalondernemende manier armoede en uitsluiting de wereld uit willen helpen.

Wie is Omar Munie?

Omarm Band - Omar Munie - Omarm Diversiteit - The Dutch Tulip - Goed Doel - LEUK!070 online magazine - Den HaagOmar Munie (1986) is een getalenteerde Haagse ontwerper. Al tijdens zijn mbo richtte hij zijn eigen bedrijf op: Omar Munie Clothing. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen maakte Omar Munie snel naam in de Nederlandse modewereld. Omar ontwerpt nu met name tassen en accessoires die wereldwijd worden gedragen.

Volgende week vrijdag verschijnt een ‘Wij zijn LEUK!070’-portret van Omar Munie in ons online magazine.

Voormalig vluchteling

“Als voormalige vluchteling weet ik precies hoe het is om met lege handen aan te komen en om je hele bestaan opnieuw op te moeten bouwen. Nederland heeft mij veel kansen geboden en daar ben ik erg dankbaar voor. Mijn doel nu is dat er zoveel mogelijk mensen, door het dragen van het armbandje, laten zien dat zij staan voor een samenleving waarin we met al onze verschillen in harmonie met elkaar kunnen leven.”, aldus Omar Munie.

• • • • • • • • •

Iedere 4 weken willen wij van LEUK!070 een ander regionaal goed doel in het zonnetje zetten. Weet jij er eentje? Meld deze dan bij nancy@leuk070.nl

Goed doel Den Haag Leuk!070 helpt - Jij ook? onder
Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter