De nachtmerrie van de reageerbuisouder

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag

Enkele weken geleden werd reageerbuisminnend Nederland opgeschrikt door het nieuws dat er in het UMC Utrecht fouten gemaakt zouden zijn bij IVF-behandelingen. Eicellen zouden met zaadcellen van een vreemde bevrucht kunnen zijn, hetgeen een stuk goedkoper was geweest als het stel een gewillige en potente jongeman van straat had geplukt.

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag #9S1 reageerbuisDaar dit niet de voorkeur genoot, moet dit een enorme mentale dreun betekenen voor de benadeelde ouders. Pauline en ik hebben een dergelijke procedure doorlopen om een kindje te krijgen. Kippenvel.

Je zal dan moeten leren leven met het feit dat het kindje niet van jullie samen is. Eerst het verdriet omdat het op de natuurlijke wijze niet lukt, de strohalm van een medisch roulettespel en het geluk wanneer je hiervan niet de verliezer blijkt te zijn.

Na dit alles, horen dat de reis die jullie samen dachten te maken uiteindelijk een reis van slechts de moeder met een verstekeling blijkt te zijn…

Ooit zullen jullie hier misschien berusting in vinden, maar wat vertel je het kind?

Seksverhalen

De kans dat Nora ons vragen gaat stellen met betrekking tot haar verwekking is klein. Kinderen willen dit niet weten. Ten eerste, omdat seksverhalen met eigen ouders in de hoofdrol vies zijn. Ten tweede, omdat het gevaar bestaat dat je hoort dat je het resultaat bent van een dronken, mensonterende wip op een afgetopte, ranzige Dixie op Parkpop. Ze kenden elkaar al 11 minuten en op de achtergrond hoorden ze vaag de band ‘Ton, Nico en de nozems’  hun grote hit ‘Karin, stop ’m daarin’ inzetten.

Werner van Campen - Columnist - LEUK!070 - online magazine - Den Haag #9S2 - ParijsMocht ze hier toch naar vragen, dan hoop ik dat ze (net als papa) niet al te romantisch ingesteld is. Ik zou willen dat ik haar met een brok in de keel kon vertellen over die zwoele avond in Parijs. We hadden net de liefde beklonken met een glas te dure champagne in een voor toeristen nog onbekende bistro aan de Seine.

Ze is echter niet het resultaat van een passievolle nacht in dat ene geheime hotelletje in Saint-Germain-des-Prés. Verre van. Als ze ernaar vraagt zijn we moreel verplicht om het echte verhaal te vertellen, maar wat vertellen wij?

Vieze, vieze blaadjes

Vertellen we dat ze in het Leids UMC is geschapen uit een eicel van mama en een zaadcel van papa? Dat deze eicel eerst met een koude naald uit haar gedrogeerde moeder werd gezogen in het MCH Westeinde? Vertellen we dan ook dat hieraan vooraf een wekenlange hormoonkuur is gegaan, waaronder zowel mama als papa lichamelijk en geestelijk hebben geleden?

Of dat de bewuste zaadcel op het moment suprème niet vrijkwam terwijl wij elkaar liefdevol in de ogen keken? Papa keek op zijn telefoon, waarop hij een filmpje over 4G afspeelde. Dit omdat papa de aanwezige tijdschriften en DVD’s in het kamertje niet aan durfde te raken.
Ook durfde papa niet te zitten op de lederen, rood-witte bank in het kamertje waar op de deur ‘Technische dienst’ vermeld stond.

Waarschijnlijk zullen we met het oog op haar mentale gesteldheid enkele details achterwege laten.

Uit liefde voortgekomen

Wél vertellen we dat…

  • we toen in spanning hebben gewacht of er een plaatsbaar embryo ontstond.
  • we in spanning hebben gewacht of deze geplaatst kon worden.
  • we in spanning hebben gewacht of het nestelde en mama zwanger werd.
  • we in spanning hebben gewacht of er een gezond kindje geboren zou worden.

En dan vertellen we dat ze ons heel gelukkig maakt.

Hopelijk is ze dan niet teleurgesteld en begrijpt ze dat ze een uit liefde voortgekomen mensje is, van ons beide. In Utrecht zijn er straks misschien een aantal kindjes die dat laatste niet kunnen zeggen, maar ook die ouders zullen vast en zeker van hen houden.

Vind jij deze column ook leuk? Laat Werner dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

werner_vadert_column_blog_leuk070Werner van Campen, verkoper en vader – Overdag is Werner op de weg op slimme deals te sluiten. De overige 15 uur worstelen zijn vriendin en hij met luiers, flesjes en grote potten Sudocreme. Zijn pasgeboren dochtertje is de kapstok voor zijn column. – Contact: Facebook. Of ga naar Werner’s portret.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter