Omar Munie, tassenontwerper en betrokken ondernemer – 1

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 L1

De getalenteerde tassenontwerper Omar (30) werd geboren in Somalië en landde op 9-jarige leeftijd met twee broertjes en een zus in Duitsland. Tenminste, dat dacht zijn analfabetisch moeder, want de kinderen landden midden in de winter op Schiphol.

In het asielzoekerscentrum bouwen de kinderen zonder hun moeder aan een nieuw leven. Ze leren snel Nederlands en passen zich aan aan hun nieuwe thuisland. Een aantal jaar later beland Omar na wat zoeken op de modevakschool en ontdekte daar zijn passie voor tassen ontwerpen.

Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen maakte Omar Munie snel naam in de Nederlandse en internationale modewereld, maar Omar is meer dan een tassenontwerper en ondernemer. Zo helpt hij in The Creative Factory langdurig werkelozen weer op de rit en zet hij zich sinds 2015 in voor bootvluchtelingen en andere asielzoekers.

‘Omartje’ – zoals vrienden hem noemen – woont in Leidschendam en is iedere dag in Den Haag. Is het niet in zijn zaak op het Noordeinde, dan wel in zijn creatieve bolwerk in de Bink36. En bijna iedere dag na het werk rijdt hij naar zijn moeder in Moerwijk, waar hij volgens Somalische traditie mee eet.

Omar heeft een lang verhaal, een bijzonder en mooi verhaal, dat we je niet willen onthouden. We hebben het in tweeën geknipt en verdeeld in het gesprek zelf en Omar’s levenswandel. Op deze pagina het gesprek, en klik hier voor Omar’s levenswandel.

Lees, verwonder, geniet en leer van Omar’s Wij zijn Leuk!070-portret.

Wie is Omar?

Uit wat voor gezin kom je?  “Wij zijn met zijn negenen. Vijf jongens zijn hier. Eén zusje zit in London, één zit in Dubai, één in Minesota en eentje in Kenia.”

Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Als een sympathiek en aardig persoon.”

Waar ligt je hart?  “Mijn hart ligt bij mode, dit deel ik met de wereld. Dit en het vakmanschap heb ik geërfd van mijn familie. Ik heb aan de Haagse school van mode en kleding gestudeerd. Tijdens deze studie heb ik mijn eigen bedrijf Omar Munie Clothing opgericht. Ik run dat bedrijf nog steeds, dit is mijn droom die is uitgekomen. Alle tassen die er op mijn atelier gemaakt worden, worden met de hand geproduceerd op een duurzame manier.”

Waar vecht je voor? Waar mag niemand aankomen?  “De naam die ik heb opgebouwd.”

Je mantra?  “If you can dream it, you can do it.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?  “Series en films kijken op Netflix.”

Wat doe op een regenachtige (brakke) zondag?  “Mijn rust pakken op de bank en tv kijken. Ik heb geleerd dat ik op tijd rust moet houden en goed naar mijn lichaam moet luisteren.”

Wat heb je onlangs voor het eerst gedaan of ontdekt?  “Een bestelling op internet geplaatst. Helaas is de bestelling nooit aangekomen.” 😀

Beste cadeau ooit?  “Mijn beste cadeau ooit is mijn donornier van Angela. Zij heeft mij hierdoor weer hoop gegeven en gezondheid.”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Een lang en gezond leven met vrede en liefde in de hele wereld.”

Voor meer details lees je Omar’s levenswandel.

Je moeder missen en enorm wennen

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 S5“Toen we op Schiphol kwamen moesten we ons bij de douane melden en werden naar een asielzoekerscentrum in Haarlem gebracht. We kregen kleding en onderdak en mochten bij elkaar blijven. Maar alles was nieuw en we waren heel veel bezig met mijn moeder.

Die eerste tijd was heel moeilijk in het asielzoekerscentrum. Tegelijkertijd zou je denken het is eindelijk veilig, rust, maar het wel ook wel moeilijk hoor. Het was erg saai en veel depressieve mensen. Je mist heel veel dingen, vooral de warmte van je moeder.”

We zijn hier best wel verwend

“Mijn moeder heeft nooit op school leren schrijven en lezen. Ze deed wel haar handeltjes, heeft zo hard gewerkt en kon natuurlijk heel goed hoofdrekenen. En dat is wel heel mooi van Afrika, daar moet je gewoon je eigen ding doen.

Kun je je voorstellen? Hier zijn we best wel verwend, en dan lopen we nog te klagen dat het niet genoeg is! Dat is gewoon een wereld van verschil. En je kan nog steeds niet zeggen: ‘het ligt aan jou’. Ik vind het altijd wel belangrijk dat je een stukje begrip moet blijven tonen.

Maar het is wel een wereld van verschil, en dan ga je ook de verschillen zien. Mijn moeder heeft het gedaan met helemaal niets en heeft zich toch overeind weten te houden. Snap je? En mijn moeder is altijd heel gelukkig geweest met de uitkering die ze hier kreeg. Er ging een wereld voor haar open, omdat ze echt veel minder is gewend. Dat soort verschillen.”

Achterstand op school

“Eenmaal in het AZC mochten we gelijk naar school, daar leerden we Nederlands. Dat was heel fijn, maar ik liep altijd achter op school, rekenen, taal. Ik heb alles moeten inhalen en mijn ouders konden mij er niet bij helpen. Ik begon in groep 5, maar ik had ook wel graag in groep 1 willen beginnen.

Ik was dan ook altijd heel jaloers als andere leerlingen de havo en vwo haalden. Dat was echt niet voor mij weggelegd. Het is ook niet erg als je geen vwo, havo of mavo haalt, maar ik vond dat wel erg. Ik dacht dat ik het nooit ver zou schoppen.”

Zoekend schoolhoppen

De kinderen verhuizen via Haarlem, Bergen naar Zierikzee. Zijn moeder komt naar Nederland en wat later ook zijn vader. “Eind groep 8 zijn we van Zierikzee naar Leidschendam verhuisd omdat mijn ouders hier graag wilden wonen en hier al familie woonde.

Ik ging naar het vmbo en maakte hele mooie klokken op de electroafdeling. Dat was leuk, heel handig en creatief. Maar ‘creatief’ is zo verschillend. Je kan bijvoorbeeld heel mooi schilderen en dat is natuurlijk ook een vorm van creatief zijn. Wat je kiest, moet goed vallen.

Al die mooie combinaties op die school lukten mij altijd wel, maar het was toch niet zo verfijnd als mode. Ik was heel erg zoekende, het moest echt goed passend zijn. Ik wilde geen tijd verliezen.

In die tijd vond ik het ook echt erg leuk om er modieus bij te lopen en maakte mijn eigen broeken. Dus die keuze was eigenlijk snel gemaakt. Zo stapte ik over naar mijn derde vmbo-school, de Haagse School voor Mode en Kleding.”

Modevakshool en Beste mbo-student van het jaar

“Mijn moeder wilde dat ik accountant werd, een keurige baan. Maar ik ben helaas niet zo keurig. En ging na mijn eindexamen naar de Modevakschool op het ROC Mondriaan. Het was er vooral heel creatief en ik maakte in mijn derde jaar de eerste tassen die ik verkocht. Ik kwam er al gauw achter dat ik mijn bedrijfje op moest zetten en werd zelfs Beste mbo-student van het jaar… omdat ik gewoon heel erg creatief was met het maken van tassen.

De prijs was toch een hele erkenning natuurlijk, je was opeens de beste mbo-student van héél Nederland… want waar ben ik vandaan gekomen? Als vluchteling, op Schiphol niets bij je hebbend. Ik voelde echt dat dat heel vet was. Ik was wel echt oprecht blij. Ik dacht: ‘Wow, dit is wel echt een prestatie!’.”

Eerste tassen

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 S1“In het derde jaar maakte ik mijn eerste tas aan de keukentafel. De dag erop kwam ik met die tas de klas binnen en had gelijk drie dames die die tas wilden kopen. Ik dacht: ‘Nou, o.k., als dat zo is, dan kom ik morgen terug met drie tassen. Eentje die sluit en met een sterker hengsel en die verkoop ik dan voor € 25,– per stuk.’ Dat heb ik dan ook zo gedaan en op die dag was eigenlijk ook mijn droom meteen geboren.

Ik dacht: ‘wow, nou doe ik iets dat ik leuk vind en dat te maken heeft met mijn opleiding’. Ik was zeventien en verdiende voor het eerst mijn eigen centen. Vanaf die dag was de tas niet meer weg te denken. Dus… Ik ben er nooit vanaf gestapt. Dat was het begin van Omar Munie Clothing.”

Nooit geld geleend

Wat was je beste keuze/beslissing?  “Om geen bank of investeerders in mijn bedrijf op te nemen. Hierdoor sta ik elke dag met een goed gevoel op.”

Waarom wilde je per se geen geld lenen?  “Ik wilde laten zien dat ik vanuit talent kon uitblinken. Als je iets wilt bereiken in je leven, heb je als eerste gewoon talent nodig. En niet gelijk denken: ‘ik heb geld nodig, ik heb dat nodig en ik heb dat nodig’. Nee, laat eerst maar zien wat je kan.

Mijn bedrijf groeide ook heel natuurlijk. Het is allemaal heel organisch gegaan. Talent … en ook wel een beetje geluk.”

Duurzame materialen en samenwerking KLM

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 S7KLM (2012) vond het opmerkelijk dat wij Nederlands waren want ze vonden ons zo’n internationale uitstraling hebben. Zij zochten een Nederlands merk, hadden nog heel veel stof over en vroegen of ik daar iets mee kon. Dat zijn tassen en kofferlabels geworden die aan boord worden verkocht.

Dat was wel zo’n beetje de start van het duurzame in de tassen.”

Na de KLM volgden samenwerkingen met Samsung, de gemeente Den Haag en de HTM.

Voor meer details lees je Omar’s levenswandel.

Dromen en jezelf uitdagen

“Ik vind het belangrijk mijzelf steeds uit te dagen.”

Waar ben je onwijs trots op? “Dat alle tassen die er op mijn atelier gemaakt worden, met de hand worden geproduceerd en op een duurzame manier.”

Hoe werd je product echt ‘duurzaam’? “Ik vond het in die tijd al belangrijk om mij bezig te houden met ‘duurzaam’ en daarnaast vind het belangrijk mijzelf steeds uit te dagen. Voor mij is een tas maken eigenlijk een stuk droom. Ik droom tassen, dus dat is niet het aller moeilijkste voor mij.

Zo daag ik mijzelf steeds uit met de vraag: wat kan ik nou met oude dingen doen? Dan pak je een oude blouse en maak je daar weer iets van, zo kan je van heel veel dingen mooie dingen maken. Soms zijn het herkenbare stukken, soms minder herkenbaar.”

Project voor weeskinderen in Tanzania & nierfalen

“In 2013 waren we bezig met de grote stap om richting internationaal te gaan. Daarnaast wilde ik een project in Tanzania opzetten. Dat was mijn initiatief, je hebt er toch een band mee. Maar dat is mij nooit gelukt want ik werd heel erg ziek.”

Door de bijwerking van de inentingen faalden Omar’s nieren en gaat het goed fout.

“Helaas stortte een aantal dingen in elkaar. Ik kon niet meer overal zijn. Nu doen we het rustiger aan. We willen echt de focus op Nederland houden en ook dat heeft investeringen nodig. Het buitenland kunnen we altijd weer oppakken.”

Voor meer details lees je Omar’s levenswandel.

Start winkel Noordeinde vanuit het ziekenhuis

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 S3“Ik heb de winkel vanuit het ziekenhuis opgezet. Dat was wel uniek hoor. Dat was… amazing, maar toch haalbaar. En de goede mensen om je heen.”

Nieuwe nier

Twee jaar later krijgt Omar een nier van een onbekende vrouw. Op de vraag: Wat was je beste cadeau ooit?, antwoordt Omar dan ook: “Dat is mijn donornier van Angela. Zij heeft mij hierdoor weer hoop en gezondheid gegeven.”

Het gaat nu goed met Omar, maar hij moet wel verplicht rustig aan doen.

Ambassadeur van de Nierstichting

“Ik heb mij eerst heel erg verdiept. Ze steunen en stimuleren de nierpatiënten, houden zich bezig met de wachtlijsten en zijn druk met het ontwikkelen van de draagbare kunstnier. De Nierstichting doet wel echt mooie dingen. Doordat ik op veel plekken kom, veel mensen spreek, kan ik mij gelijk als ambassadeur inzetten.”

Oude ambachten en The Dream Factory

“Ik heb zelf ook veel kansen gekregen toen ik als 9-jarige vluchteling naar Nederland kwam. Ik doe daar graag iets voor terug.”

Wat heb jij als jonge ondernemer met oude ambachten? “In Nederland kan heel veel, het is een land met vakmanschap, maar dat gaat steeds meer naar het buitenland. Dat vind ik zonde. Ik kom natuurlijk veel bij de leerlooiers in Brabant, Waalwijk, en die balen er allemaal van dat die ambachten van leerverwerkers er niet meer zijn en dat zie je ook. Wanneer ik dan deze mensen wil hebben, dan zijn ze allemaal met pensioen en is er weinig over.

Dus ik dacht: ‘ik ga mijn eigen mensen zelf opleiden’ en heb toen (2014) samen met de gemeente The Dream Factory opgezet. Zo stimuleer je een stukje ambacht, zodat we nooit de productie naar het buitenland moeten brengen. Er is niet mooiers dan deze ambacht te behouden, en dat kan.

Daarnaast biedt je mensen nieuwe hoop en kansen. Ik wil hen laten zien dat hun eigen droom heel belangrijk is. Het enige dat ik vraag, is dat ze hard kunnen werken, enthousiast zijn en een droom hebben.

Ik heb zelf ook veel kansen gekregen toen ik als 9-jarige vluchteling naar Nederland kwam. Ik doe daar graag iets voor terug.”

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 L2
Vluchtelingen en hoop

“Je moet de vluchteling ook niet zien als een zielig iemand, of slachtoffer, geef hem gewoon hoop.”

In 2016 bedenkt en lanceert Omar de stichting The Dutch Tulip, een organisatie die vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis wil laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt.

“Ik heb het bedacht en ben daar de ambassadeur van. Ook dat vraagt aandacht, en met de hulp van goede mensen om je heen die vanuit hun hart dat willen doen, kan dat.

Als voormalige vluchteling weet ik natuurlijk precies hoe het is om met lege handen aan te komen en om je hele bestaan opnieuw te moeten opbouwen. Nederland heeft mij veel kansen geboden en daar ben ik erg dankbaar voor.

Je moet de vluchteling ook niet zien als een zielig iemand, of slachtoffer, geef hem gewoon hoop. Gewoon hoop en daarmee kan hij heel veel. Dan is hij hetzelfde als jij en daar zit een groot verschil.”

Heb je zelf als ex-vluchteling het gevoel dat je met een achterstand begon?  “Nee, absoluut niet. Je moet je afkomst niet als excuus zien. Iederéén kan in Nederland de top bereiken. En je moet bijzonder zijn… op jouw manier.”

Andere huidskleur of doorzetten?

“Je huidskleur is hoe je er zelf mee omgaat, ik hou er niet van om in de slachtofferrol te zitten. Maar goed de verkoop in Leidsenhage was wel even een moment, zeker wel, maar daar ligt juist de kracht. Wat doe je daarmee? Ga je door, of ga je erbij zitten en denk je: ‘ja, ik hoor er niet bij, ik krijg toch nooit die kans, ik ga toch niets voor elkaar krijgen en het is niet voor mij weggelegd?’

En daar zit eigenlijk de grootste kracht van Omar Munie: dat je echt altijd door kan zetten. En als je dat al op zo’n leeftijd hebt, dan is alles wat nog gaat komen een makkie.

En ik moet zeggen: ik ben nu zoveel jaar verder en het is geen makkie, maar je blijft daardoor wel altijd sterk.

En dan krijg je weer ander soort dingen op je pad. Je hebt natuurlijk altijd te maken hebben met de mens. De medemens, en die is niet altijd zo geweldig als je denkt. Dat is altijd wel teleurstellend, máár gelukkig zit zo niet de hele wereld in elkaar.”

Positiviteit

“Als je terugkijkt, word je alleen maar terug gedrongen.”

“Positiviteit kan je zo ver brengen. Je kan in dingen blijven hangen, maar zo ben ik gewoon niet. Ik kijk gewoon altijd twee stappen vooruit. Er gebeurt veel meer, veel mooiere dingen als je echt vooruit kijkt. Als je terugkijkt, word je alleen maar teruggedrongen.

Ik doe teveel mooie dingen om mijzelf in het negatieve te houden. Het is drama veel dingen die er gebeurd zijn. Het is net zoiets als dat ik er altijd als slachtoffer bij ga zitten. Dat ik ben gevlucht en een heel moeilijk leven heb gehad, dat zie je nu toch niet meer? Dat komt doordat ik alleen maar vooruit heb gekeken. En ik ook de kansen zie.

Ik zou wel echt willen om iedereen hiervan te overtuigen. Maar ik snap het ook, iedereen heeft zo zijn issues. Voorheen – toen ik 18–19 was – kon ik niet begrijpen dat anderen dachten dat het niet zo kon zijn, maar zo zijn mensen nou eenmaal. Door de jaren en ervaringen heen begrijp ik dat. Je kan ze niet veranderen.

Je hebt het natuurlijk ook echt moeilijk als het van huis uit allemaal heel negatief is, maar het is nog beter is het als ze thuis gewoon neutraal zijn. Dan kan je nog je eigen draai eraan geven. En dat waren ze wel bij mij. Ze wisten eigenlijk niet wat ik aan het doen was.”

Wereld van verschil

“Kun je je voorstellen? Hier zijn we best wel verwend, en dan lopen we nog te klagen dat het niet genoeg is. Dat is gewoon een wereld van verschil.

En je kan nog steeds niet zeggen: het ligt aan jou. Ik vind het altijd wel belangrijk dat je altijd een stukje begrip moet blijven tonen. Maar het is wel een wereld van verschil, en dan ga je ook die verschillen zien.

Mijn moeder heeft het gedaan met helemaal niets en heeft zich toch overeind weten te houden, snap je? En mijn moeder is altijd heel gelukkig geweest met de uitkering die ze hier kreeg. Er ging een wereld voor haar open, omdat ze echt veel minder is gewend. Dát soort dingen ga je dan zien.”

De kracht van diversiteit en Omarm Diversiteit

“We groeien meer uit elkaar dan naar elkaar groeien. En dat is echt zonde!”

Waar droom je van?  “Dat iedereen diversiteit omarmt en er geen verschillen meer bestaan tussen mensen. Als iedereen diversiteit omarmt en elkaar als gelijke ziet zal de wereld een stuk leuker worden.”

Met het initiatief Omarm Diversiteit wil Omar op positieve wijze aandacht vragen voor de meerwaarde van diversiteit in onze samenleving en opbrengsten genereren voor vluchtelingenprojecten wereldwijd.

“Ik heb het zelf bedacht en vanuit mijn ervaring dat we meer uit elkaar dan naar elkaar groeien. En dat is echt zonde! Daar wil ik echt wel een verschil in maken en met mijn creativiteit en visie vind ik dat gewoon te gek om dat ook te doen.”

Op de vraag: Waarvoor of voor wie wil je het podium? volgt dan ook steevast het antwoord: “Voor de kracht van diversiteit.”

Voor meer details lees je Omar’s levenswandel.

Samenwerking Movement on the ground en de Omarm-band

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 S2Movement on the Ground is een organisatie die op Lesbos hulp biedt aan gestrande vluchtelingen en de reddingsvesten verzameld.

Hoe begon die samenwerking met Movement on the Ground?  “Zij hebben mij benaderd. Ze kwamen met wat ideeën voor de hergebruik van de zwemvesten en het werven van donaties. Dat was wel mooi, maar ik dacht dat kan anders en zo ontstond de Omarm-band.”

Mijn doel is nu dat er zoveel mogelijk mensen, door het dragen van het armbandje, laten zien dat zij staan voor een samenleving waarin we met al onze verschillen in harmonie met elkaar kunnen leven. Als iedereen diversiteit omarmt en elkaar als gelijke ziet, zal de wereld een stuk leuker worden.” Lees meer over Lees meer over de Omarmband.

Strak schema

Wat is je grootste leerschool?  “Dat ik op tijd rust moet houden en goed naar mijn lichaam moet luisteren.”

Maar naast tassenontwerpen, zijn zaak runnen al het eerder genoemde, lezen we dat Omar ook nog eens inspirational speaker, ambassadeur voor het mbo en clinics organiseert. Hoe doet hij dat?

“Momenteel ben ik vooral veel ondernemers aan het inspireren. Ik heb een heel strak schema, dan gaat het wel goed. Ik moet zuinig zijn op mijzelf, dat heb ik de laatste tijd wel geleerd. Vroeger was het gewoon nooit te veel, ik was en ben gewoon altijd heel gedreven. Heerlijk.

Ik werk tegenwoordig halve dagen. De nier kan nog steeds afgestoten worden, dus ik moet nu even voorzichtig doen. Ik moet op tijd rust houden en goed naar mijn lichaam luisteren.

En gewoon dingen loslaten, vertrouw de mensen, zorg voor goede mensen om je heen. ‘Lieve’ mensen, dat is ook belangrijk. Dat houd je wel op de been. Mensen waar je energie van krijgt.”

Een terugblik

“Ik had vroeger nooit gedacht dat ik ondernemer zou worden. Ik heb er niet voor geleerd, kwam in het begin moeilijk mee op school, maar je moet gewoon handelen. Doen!

Voor mij is het altijd belangrijk geweest dat ik deed wat ik leuk vond. Je moet goed zijn in wat je doet, eerlijk zijn… en geïnteresseerd zijn in de mens. Ik heb bijzondere mensen leren kennen van wie ik heel veel heb geleerd.
Met mijn enthousiasme liet ik zien dat ik verder wilde. Als je goed bent in wat je doet, dan kom je echt heel ver. Je moet gewoon niet bang zijn.

Door de vele activiteiten ben ik wel echt een stuk wijzer geworden, dat is eigenlijk heel mooi om te zien. Maar ik kan mij ook nog wel herinneren dat ik als kind – nog steeds voel ik mij natuurlijk nog altijd wel een kind – maar… er zit wel echt een verschil tussen die denkwijzes.

Ik ben gewoon altijd een doener geweest. Ook al ben ik nu veel wijzer dan voorheen, ik doe nog steeds de meeste dingen op dezelfde manier. Maar het is ook wel goed dat ik nu even een stap terug doe en dingen vanuit mijn visie doe.”

Voor meer details lees je Omar’s levenswandel.

Met plezier naar het werk

“Ik run mijn eigen bedrijf, dit is mijn droom die is uitgekomen.”

“Ik ben nu veertien jaar met dit vak bezig en heb nooit het idee gehad dat ik aan het werk ben. Het is echt gewoon je ding doen, het klusje klaren en met heel veel plezier naar je werk gaan. Stoppen bij de top, met net zo veel plezier weer naar huis en morgen weer heel veel zin hebben om weer te beginnen.

In je hoofd houdt het natuurlijk ook nooit op. En als ik hier dan morgenochtend weer kom, kom ik met superenthousiaste ideeën.

Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Ik run mijn eigen bedrijf, dit is mijn droom die is uitgekomen.”

Blijf in je droom geloven

Blijf alsjeblieft in je droom geloven, alleen dat maakt je echt bijzonder!”

Wat zou je de mensen – en vluchtelingen in het speciaal – mee willen geven als inspirator?  “Blijf altijd in je droom geloven. Laat je niet gek maken door anderen.

En vooral ‘doen’! Zie de mogelijkheden! Niet denken van ik heb dat niet en hij heeft dat wel. Nee, iedereen heeft iets bijzonders!

Maar als je je dromen niet uitvoert, kom je er nooit achter. Dus blijf alsjeblieft in je droom geloven, alleen dat maakt je echt bijzonder!”

Het boek: Leef je droom

Omar Munie tassen-ontwerper Den Haag Online Magazine Leuk!070 XS4‘Leef je droom’ is een boek dat Omar in 2011 schreef om anderen te inspireren. “Het gaat over hoe ik ooit begonnen ben als ondernemer; tijdens mijn schooldagen en vanuit de eenvoud.”

Share en win-actie
Leuk!070 mag drie exemplaren van dit boek verloten. Wil jij er eentje te winnen? Ga dan naar onze Facebookpagina. In de post bovenaan zie je de foto van Omar. Laat (op onze pagina) onder de post een reactie achter waarom je het boek wilt winnen en deel de post.
De actie loopt exact twee weken, dus tot vrijdag 17 februari 15:00 uur. (De post wordt de komende twee weken aangevuld met aparte posts voor het boek.)

Vragen en antwoorden

Het mooiste of belangrijkste goede doel?  “Er zijn te veel goede doelen om op te noemen.”

Waarvoor mogen mensen je contacten?  “Om sushi te eten.”

Laatste keer flink gelachen en waarom?  “Toen ik met mijn mooie kerstmuts op kantoor kwam. Deze had ik opgezet als grapje voor de kerst.”

Omar’s hotspots in 070

Straat  Het Noordeinde (Den Haag).
Winkel  Dit was de Bonneterie (Den Haag).
Restaurant  Een Thais Restaurant.
Café  De lounge van Hotel des Indes (Den Haag).
Strandtent  Zeezicht (Scheveningen).
Festival  LatinVillage Festival
Andere zaak  De kapper bij mij om de hoek; Barber King.

Meer info over Omar

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instragram].

Of loop gewoon eens binnen in de winkel op het Noordeinde (Den Haag).

Voor meer details lees je Omar’s levenswandel.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter