Help! Duurzaam shoppen in Voorburg-Leidschendam?

duurzaam eerlijke kleding winkelen Column Leuk!070 Karen Kameraat Column L

EerlijkWinkelen wil graag Voorburg-Leidschendam toevoegen aan de app en site. Maar help! Waar zijn de winkels die fair trade, biologische en tweedehands producten verkopen? Of zijn het er echt zo weinig?

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 10S1Mijn dochter zit op het Dalton College in Voorburg en toen tijdens een informatieavond werd gevraagd of ouders die zich bezighouden met duurzaamheid zich wilden melden, was ik natuurlijk als de kippen bij! Met als resultaat dat ik een groep van vier scholieren op bezoek kreeg op kantoor bij EerlijkWinkelen. Naast een interview hadden ze als opdracht om eerlijke winkels in Voorburg-Leidschendam in kaart te brengen.

Een tip van een 13-jarige

De vier dertienjarige meiden waren supergoed voorbereid. Daar kan menig journalist nog een puntje aan zuigen! Ze hadden de app en site bestudeerd en zich verdiept in duurzame kleding. Een van de meiden had ook nog een goede tip die ik jullie niet wil onthouden: “Als je twijfelt of je dat shirt wel of niet zal kopen, vraag je dan af wat je liever wilt; dat shirt, of die 5 euro?”. Zij dacht dus na voordat ze iets kocht en kocht daardoor minder. En wat ze koopt, dat draagt ze ook.

Waar in vredesnaam zijn die eerlijke winkels?!

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 10S2Omdat ze maar een dag hadden om winkels te zoeken had ik via internet vast wat voorwerk gedaan, en ik vond schrikbarend weinig winkels. Zowel Voorburg als Leidschendam hebben een wereldwinkel. Voorburg heeft niet eens een biologische supermarkt, Leidschendam wel, en daar vind je ook een Bodyshop. Beide plaatsen hebben een paar tweedehands of kringloopzaken (Het GOED, de Schatkamer, Moda Usata, de 2e Verleiding).

Horeca

Ook op horecagebied is maar weinig te vinden. In Voorburg Partycentrum Dekkers Hoeve, een naam waarbij je niet meteen aan biologisch denkt, maar de eigenaren kookten al biologisch voordat het hip werd! En dan in Leidschendam Dorrepaal, een leuke en bijzondere plek waar mensen werken met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dit kan toch niet alles zijn?

Kleding

Dat houdt ook niet over. Bij Van Uffelen, Diciassette en Undici schijnen ze een aantal duurzame merken te verkopen, maar ik moet nog checken in de winkel of dat echt wat voorstelt. In Voorburg is er ook nog de Crew Adventure Store, en onder de buitensportmerken bevinden zich altijd heel wat duurzame varianten. Tenslotte in Leidschendam Visualprint waar je shirts kan laten bedrukken, maar ook dit moet nog gecheckt worden. En is dit eigenlijk wel een winkel?

Dus: Tips gevraagd!

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 10S3Tenslotte nog twee drogisterijen in Voorburg (Healthshop de Waag en Gezond&Wel), die ook biologische cosmetica verkopen. En Life&Garden in Leidschendam waar je biologische planten en potgrond kunt vinden.

EerlijkWinkelen voegt een plaats toe als er minstens 12 gelegenheden zijn. Daar zitten we dus zowel in Leidschendam als in Voorburg nog niet aan. Wie helpt ons zodat we ook deze mooie gemeente toe kunnen voegen aan de EerlijkWinkelen site en app?

Vind jij deze column ook leuk? Laat Karen dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!

Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter