Bij de meeuwen af

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Donderdag is het altijd vuilophaaldag bij mij in de wijk. Ja dus? Nou, dat betekent dat ik mijn wekker niet hoef te zetten, maar wel ’s ochtends heel vroeg word ik uit mijn slaap gerukt door dat meeuwengekrijs!!!

Voor die meeuwen betekent dat, dat het gratis ontbijtbuffet geopend is. Elke vuilniszak is geen doggy bag, maar een birdy bag. Gevuld met leftovers. Die riekende zakkengeur lijkt alleen maar nog meer meeuwen aan te trekken. Bah!

Eruit halen wat erin zit

Revelina Tokromo column blog Revelina merkt op! - Leuk!070 - online magazine Den Haag - meeuwen overlast 10S2Eenmaal op hun doel af, pikken ze vervolgens de zakken open en halen eruit wat erin zit. Uiteraard met name dat wat nog eetbaar is. Nog kieskeurig zijn ook!

De luiers, maandverbandjes, aardappelschillen en de lege magnetronmenu-verpakkingen laten ze voor wat het is. Ze weten ook nog eens heel goed wat zij niet lekker vinden en hun neus voor ophalen. Stinkerds!

The Godfeather

Alsof de ‘Drie Dwaze Dagen’-sale is begonnen, staan zij te azen op die vuilniszakken. Omcirkelen zo’n vuilniszak en iedereen is vijand die iets te dicht in de buurt komt. Zelfs de buurhond.

De meeuw de andere meeuw vuil aankijkend, omdat hij/zij het beste item te pakken willen krijgen. Krijsend als de ander er met het lekkers vandoor gaat. Gierig zijn ook nog!

Zo heb ik wel eens een dame naar een kledingrek zien rennen bij die DDD met zo’n dodelijke blik. Snuivend en briesend, nog net niet schuimbekkend. Armen wijd gespreid. Om vervolgens graaiend ALLE jassen van Tommy H. van het rek te rukken!!! Maar dan de meeuwenversie.

DE confrontatie

Ik had geen idee hoe groot die beesten zijn. Nu ben ik zelf ook niet groot van stuk (één turf max). Een beetje meeuw komt al gauw met zijn kop bij mijn knieën. Echt niet overdreven.

Als ik ’s ochtends mijn portiek afloop en een opengereten zak zie, weet ik wat ik kan verwachten. Ik sta dan ergens halverwege de straat oog in oog met zo’n gevleugelde vuilniszakvreter. Het spant erom. Hij gaat niet uit de weg en ik ook niet.

Ik pik het niet!

Revelina Tokromo column blog Revelina merkt op! - Leuk!070 - online magazine Den Haag - meeuwen overlast 10S1Ik heb in mijn leven best voor confrontaties gestaan en stond ik mijn mannetje. Maar niet mijn meeuwtje.

Met een boog eromheen lopend en verontwaardigde blik, kijk ik dat beest pinnig aan.

Hij maakt een ‘pikschijnbeweging’ wanneer mijn korte beentjes hem willen passeren. Met een ‘Usain Bolt’-huppeltje in de lucht om te voorkomen dat hij mij te grazen neemt, sprint ik naar de schuur om de hoek en mompel ik iets van een ziekte (nee niet die, die met een T) en iets met beest.

Jammer dat hij mijn middelvinger en ‘fak joe!’ niet begreep.

Vogelvrij

Sinds kort zijn er ondergrondse vuilcontainers geplaatst. Wat een heerlijkheid en wat een stilte op donderdagochtend. Geen opengerete zakken meer en helemaal geen krijsende meeuwen. Het is stil aan de overkant. Het is schoon op straat.

En ik? Ik kan weer veilig naar mijn schuur lopen.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter