Het ministerie van Babyzaken

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag

Binnenkort mogen we weer gebruikmaken van ons recht om het rode potlood ter hande te nemen en het hokje naast ons favoriete politieke poppetje keurig binnen de lijntjes in te kleuren. Democratie in uitvoering en voor mij de vierjaarlijkse herinnering aan als laatste gekozen worden, spottende gymleraren en gênante momenten in de kleedkamer.

Het belang van mijn stem

Dit jaar ben ik me meer dan ooit bewust van het belang van mijn stem. Niet alleen vanwege de ontwikkelingen op het wereldtoneel, maar vooral omdat ik nu een dochtertje heb. Ik bepaal met mijn stem deels in wat voor Nederland Noortje opgroeit. Hoewel de directe invloed op haar leventje de komende jaren nog klein zal zijn.

Nora maakt zich niet druk

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag 10S1Of het CDA, de PVV of Groen links nu een meerderheid behaalt, ze zal al kwijlend en lachend haar luier volpompen nadat deze net is verschoond. Schuldbewust, spottend kijkend met een hoofdje dat doet denken aan een rode gloeilamp waarvan iemand zachtjes met de dimmer speelt.

Of Roemer, Rutte of Pechtold nou premier wordt, ze zal elke hydrofiele doek binnen bereik impregneren met tweedehands melk. Daarbij zoveel mogelijk de kleren die we dragen meenemend in haar spel waarin zij de tuinslang is en de wereld verder slechts bestaat uit verdord gras.

Nora maakt zich niet druk over zorgvraagstukken, koopkracht, immigratie en duurzaamheid.

Verschoven prioriteiten

Ik probeer mezelf elke verkiezing in meer of mindere mate te verdiepen in de partijstandpunten en daaruit op te maken welke partij het beste bij me past. Maar nu Noortje geboren is merk ik dat mijn prioriteiten verschoven zijn. Ook al dreigt er op elke straathoek een AZC te verschijnen, de worsteling die steevast ontstaat wanneer ik haar het rompertje aan probeer te trekken levert me veel meer stress op.

De paniek wanneer ik me realiseer dat alle spuugdoeken in de was zitten is vele malen groter dan de paniek die ik ervaar wanneer mijn eigen risico weer eens verhoogd blijkt.

Ministerie van Babyzaken

Daarom pleit ik bij deze voor een ministerie van Babyzaken (afgekort: BAZA). Een afdeling van de overheid die de belangen behartigt en zorgt voor de herintegratie van verse ouders. Ik wil dat er vanuit de overheid geregeld wordt dat verse vaders de eerste paar maanden recht hebben op tukjes, naar behoefte, op het werk. Ik wil dat er een inspecteur-generaal fulltime aan de slag gaat met tepel-gerelateerde ongemakken, zowel lacterend als klovend.

Protest tegen de tweekindpolitiek

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag 10S2Indien Xi Jinping van China op staatsbezoek komt, wil ik dat de minister van BAZA hem demonstratief een hand weigert. Dit – een button met een afbeelding van een schattige baby dragend – uit protest tegen de tweekindpolitiek. Babies zijn schattig, ook Chinese. Hoe meer, hoe beter!

AIVD en BAZA

De AIVD zou samen met BAZA verse ouders opsporen die te vaak foto’s van de baby op Facebook en andere social media posten. Dit verschijnsel wekt immers enorme ergernis op in alle lagen van de samenleving en daarmee neemt de kans op een terroristische aanslag aanzienlijk toe.

Meer, meer, meer

Wanneer het gaat over de kinderopvangtoeslag of kinderbijslag heb ik een politicus nodig die “meer, meer, meer” scandeert en ons vervolgens € 1.000,– aan luiers belooft.

Ook moet er een wetenschappelijke commissie in het leven worden geroepen, belast met het onderzoek voor een alternatief voor het aantrekken van rompers door vaders. Misschien kan het kind in een 3D-printer worden gezet en kunnen de kleren met een simpele druk op de knop op het kind worden geprint. Als we een mens op de maan kunnen zetten…

We moeten het zelf doen?

Ik heb zojuist door de programma’s van de verschillende partijen gebladerd. Het blijkt, gek genoeg, dat geen enkele partij de intentie heeft om een ministerie van Babyzaken op te richten. We hoeven dus geen extra hulp vanuit de overheid te verwachten.

Niet meer zo druk maken

Of je nou links of rechts georiënteerd bent, ongeacht afkomst, geloof of geaardheid, de meesten van ons krijgen allemaal vroeg of laat met precies dezelfde babyzaken te maken. Dan draait alles om het kindje en dan maken we ons even niet meer zo druk over andere mensen en wat er op het journaal verteld wordt.

Ik hoop dat Noortje opgroeit in een Nederland waarin dat de norm is. Geen idee op welke partij ik daarvoor moet stemmen. Misschien moet ik zelf maar de politiek in gaan.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Werner dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

werner_vadert_column_blog_leuk070Werner van Campen, verkoper en vader – Overdag is Werner op de weg op slimme deals te sluiten. De overige 15 uur worstelen zijn vriendin en hij met luiers, flesjes en grote potten Sudocreme. Zijn pasgeboren dochtertje is de kapstok voor zijn column. – Contact: Facebook. Of ga naar Werner’s portret.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter