Kiwi’s ontdekken 070

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag Daarom!070 Lnw

Het is guur buiten. De deuren van de winkel blijven dicht, máár er hangt een vriendelijk briefje op de deur. Op dat briefje staat dat mensen écht welkom zijn, maar wij uit onze warme vesten waaien als de deur open staat. Dit moet het toch wel aantrekkelijk maken om je binnen even lekker op te warmen?

En ja hoor, al vroeg in de ochtend zijn daar mijn eerste klanten.

Expats on a mission

Een warm welkom van beide kanten doet het zware weer meteen vergeten. Engelstalig, hoe kan het ook anders. Het merendeel van onze klanten spreekt Engels.

“Wow, this reminds us of home” is de eerste reactie van de vriendelijke vrouw. Haar man loopt naar achter en blijft vol verbazing naar de handgemaakte surfplank aan de muur staren.

Ze vertellen mij dat ze een paar dagen geleden zijn aangekomen in Den Haag. 
Een nieuw zakelijk avontuur brengt ze hier. Ze komen uit Nieuw Zeeland en hebben huis, haard en twee volwassen zonen achtergelaten om de komende 5 jaar een nieuwe weg in te slaan. Maar waarom hier? Waarom 070?

Een plek om te onthouden

Nadat we al een tijdje aan het praten zijn, begint de man spontaan in het Nederlands verder te praten. Nu sta ik hém vol verbazing aan te staren.
Hij vertelt mij dat zijn ouders Nederlanders zijn en na de oorlog hun geluk zijn gaan zoeken in Nieuw Zeeland. Hij heeft een jaar in Utrecht gestudeerd in de jaren 70 en toendertijd Den Haag een weekendje bezocht.

Den Haag is altijd op zijn netvlies blijven staan. En dat na twee dagen op een 60-jarig mensenleven. De levendige stad vol historie, de prachtige wijken, het aangrenzende strand en de duinen. 
Het heeft hem nooit meer losgelaten.

Huis, haard en nieuwe meubels

De reden dat ze hier nu zijn is omdat zijn vrouw hier een baan kon krijgen, en dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Ondanks dat hun leven in Nieuw Zeeland goed was,  hebben ze zin om nu samen – zonder kinderen – nieuwe herinneringen te creëren.

Ze beginnen hier met niets. Wij gaan ze helpen aan een mooi handgemaakt interieur. 
En wat fijn dat onze winkel ze toch aan thuis doet denken.

Weer of geen weer

Die surfplank en het feit dat er in Scheveningen gesurft wordt, blijft hem verbazen. 
Helaas is deze plank dan weer net niet te koop, maar we hebben hem aangeboden dat hij hem altijd even mag lenen om nog even terug te denken aan zijn thuisland.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Jacqueline dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den HaagJacqueline van der Bent – ondernemer en moeder – Jacqueline is eigenaar van interieurwinkel Couqou op het Noodeinde waar zij handgemaakte meubels van haar man Niek verkoopt. Daar ontmoet dagelijks bijzondere mensen met een inspirerend verhaal die zij in haar columns deelt. – Website: www.couqou.com

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter