Ernst Drukker, acteur en energy healer

Ernst Drukker - acteur en energy healer - portret - LEUK!070 online magazine Den Haag - L

Ernst (44) werd geboren in Rotterdam en verhuisde op zijn zevende naar Lisse. Hij groeide op bij zijn ouders met een broer en “een hele grote rode besneden kater Basje genaamd”. Ernst heeft een fijne warme jeugd gehad, zoals hij dat zelf zegt.

Ernst volgde de theateropleiding in Amsterdam en kwam naar Den Haag. Je kunt bijna geen rol bedenken die Ernst als toneelman niet gespeeld heeft, en daarnaast regisseert en organiseert hij ook nog.

Ernst is nauw betrokken bij alles wat er op de wereld gebeurt en wil de wereld graag een stukje mooier maken. Naast dit te doen als sociaal privépersoon, doet hij dat ook als ‘energy healer’ in zijn praktijk en op – grote – afstand. Zelfs vanuit Thailand!

Wie is Ernst?

Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Een renaissance mens, een ‘doen dromer’.”

Levensmotto? “Blijf trouw aan je innerlijk weten en volg je hart/intuïtie; zij brengt je daar waar je moet zijn.”

Waar ligt je hart?  “Mijn hart ligt bij groei, heling en bewustzijn, passie voor al het creatieve en ja, deel dat op zo veel mogelijk manieren.”

Wat was je beste keuze/beslissing? Wat bracht het je?  “Mijn hart/gevoel te blijven volgen. Het bracht me mijzelf.”

Wat is je grootste valkuil en/of leerschool?  “Mijn grootste valkuil is mijn grootste leerschool, en al spelende leert men.”

Waar vecht je voor en/of mag niemand aankomen – naast je familie en vrienden? Waarmee wil jij de wereld of 070 (nog) leuker maken?  “Ik vecht niet, maar streef naar een betere wereld waar liefde en respect de boventoon voeren. Ik zou het fijn vinden als er meer mensen compassie zouden ontwikkelen.”

Wat maakt jou intens gelukkig? “Ik hou ontzettend van lekker eten.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?  “Mediteren.”

Wat heb je onlangs voor het eerst gedaan of ontdekt?  “Ik heb weer nieuwe healing frequenties ontdekt.”

Naar school en Den Haag

“In Lisse heb ik het grootste deel van mijn onderwijs gevolgd; zowel basis als middelbaar. Na Lisse heb ik nog 3 jaar bij mijn ouders in Haarlem gewoond,  maar wel met een eigen ingang in het huis. Daarna ben ik voor studie naar Den Haag gekomen.”

Naar Den Haag

Ernst Drukker - acteur en energy healer - portret - LEUK!070 online magazine Den Haag - S5“Ondertussen woon ik zo’n 23 jaar en Den Haag en heb hier zo’n 9 verschillende levens gehad. Een gezinnetje gehad met 3 stiefkinderen in Scheveningen en ik leef nu samen met Felah – een kunstenares die hier ook een mooi portret heeft gehad.”

Theateropleiding en -collectief

“Na een niet afgemaakte studie en een jaar niets doen, heb ik uiteindelijk 2 jaar de theateropleiding gevolgd. Deze heb ik ook niet afgemaakt, maar ben samen met medestudenten een eigen theatercollectief begonnen.

Van hieruit en wat losse baantjes her en der, ben ik in het klussencircuit op theatergebied terechtgekomen. Daardoor ben ik als zzp’er (acteur/regisseur) gaan werken.”

Van Griekse tragedie en clown tot trainingsacteur

Ernst Drukker - acteur en energy healer - portret - LEUK!070 online magazine Den Haag - S2“Dit heeft ertoe geleid dat ik nu al zo’n 16 jaar leef van mijn acteren, in de breedste zin van het woord. Zo heb ik Griekse tragedies mogen doen, in zwarte komedies gespeeld en verschillende straattheatervoorstellingen geregisseerd en in geacteerd. Tevens heb ik als clown gewerkt, stemmen ingesproken, speelde ik mee in ‘Rondje Den Haag’ en ander typetjeswerk.

Na de opleiding tot trainingsacteur ben ik ook daar werkzaam in; van presentatie-workshops tot allerlei rollenspelen voor traumaverwerkingstrainingen.”

Kinder- en Jeugdburgemeester

“Als theatraal educatief traject ben ik al 13 jaar de Kinder- en Jeugdburgemeester van Den Haag. Ik heb in kindermusicals gespeeld en ben inmiddels al weer 13 jaar regisseur van het Laaks Jeugdtheater. Hier geef ik wekelijks les en maak ieder jaar rond de kerst een musical/voorstelling met de ‘kids’, variërend in de leeftijd van 13-22 jaar.”

Constant je grenzen verleggen

Ernst Drukker - acteur en energy healer - portret - LEUK!070 online magazine Den Haag - S4“Door de diversiteit moest ik mijzelf constant uitdagen en mijn grenzen verleggen. Hierdoor kon ik zoveel verschillende talenten ontwikkelen en ben ik ook op heel veel verschillende plekken geweest. Ik heb dus van mijn passie mijn werk weten te maken, iets waar ik nog steeds trots op ben.”

Drummen en aikido

“Verder ben ik ook drummer en gepassioneerd Aikidoka ( 5e Dan ). Ik heb ondanks de onzekerheden altijd mijn gevoel en passie gevolgd en nu rond mijn 44e heb ik er een praktijk in energy healing bij. Dit is de afgelopen 9 jaar in mijn leven gekomen en ontwikkeld zich nog steeds door.”

Energy healing

“Energy healing is in de basis bedoelt om het energetische lichaam – geesteslichaam – weer in balans te brengen. Het gaat onder andere om oude trauma’s die je vaak een plekje hebt gegeven, maar die wel blokkades in je huidige leven kunnen vormen.

Met energy healing breng je dat weer in balans en komt er weer meer levensenergie vrij.”

Eerste kennismaking

Ernst Drukker - acteur en energy healer - portret - LEUK!070 online magazine Den Haag - S1“Tijdens een meditatie die vooral gefocust was op het laten circuleren van energie, kreeg ik een volledig Kundalini Ontwaken. Er opende zich een pad voor mij en dat pad stelt mij in staat om energieën te voelen en om mee te werken.”

Omdat het een heel boeiend, maar ook best lang verhaal is, hebben Ernst en ik afgesproken dat dit verhaal nu op zijn website staat. Lees dan ook [hier verder].

Van leerling tot mentor

“Tijdens dit hele proces werd ik begeleid door een mentor en op een gegeven moment gaven we samen lesavonden. Langzaam maar zeker droeg hij het stokje aan mij over en nu geef ik alweer 4 jaar de lesavonden en workshops. Ondertussen heb ik een kleine 1.000 healingen mogen verzorgen.”

Healing op afstand

“Op het ogenblik ben ik mijn healingpraktijk verder aan het uitbreiden. Ik geef een groepshealing op afstand… aan soms wel 300 man tegelijkertijd. Regelmatig doe ik dit ook vanaf bijzondere krachtplekken op reis.

Krachtplekken zijn plaatsen op de aarde waar de energie van het magnetisch veld zich bundelt of kruist, waardoor er een vortex van energie ontstaat. Stonehenge is onder andere gebouwd op zo’n plek.

Begin vorig jaar heb ik groepshealingen op afstand gegeven vanuit Bali. Ik kwam erachter dat dit ook een krachtplek was en de resultaten waren fantastisch. In maart doe ik er een vanuit krachtplek Malta in de Middellandse Zee.

Ik ben van plan nog meer reizen te maken om dit soort bijzondere momenten te kunnen creëren.”

Vragen en antwoorden

Ernst Drukker - acteur en energy healer - portret - LEUK!070 online magazine Den Haag - S8Wat doe je op een regenachtige (brakke) zondag?  “Chillen met een serie of film.

Leukste huisdieren?  “Gek op katten; zacht en eigenwijs.

Beste band of muziek, en waarom?  “Ik blijf fan van David Bowie; die weet me in welke hoedanigheid dan ook te raken.

Wat is het belangrijkste goede doel volgens jou? “Op dit ogenblik, healing, zodat we met z’n allen kunnen doorgroeien naar grote hoogten.

Beste acteur?  “Johnny Depp, een van de weinige acteurs die met een grote theatraliteit wegkomt op het grote doek.

Beste cabaretier of stand-up-comedian, en waarom? “Theo Maassen, keihard, oprecht en gebroken.

Wat is het belangrijkste goede doel volgens jou?  “Op dit ogenblik, healing, zodat we met z’n allen kunnen doorgroeien naar grote hoogten.”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)? “Veel mooie reizen.”

Waarvoor mogen mensen je contacten – behalve voor je werk – en hoe?  “Ik geloof in juiste spontane ontmoetingen op het juiste moment.”

Waarvoor of voor wie wil je het podium?  “Ik ben een theatrale prostituee, ik ga voor (bijna) alles op een podium 😉 hahahaha.”

Ernst’s hotspots in 070

Straat  Oude Molstraat; voelt als Haarlem.
Eethuisje  Alles waar Indisch eten is. Gelukkig zijn er daar veel van in den haag.
Café  Café September; uit gewoonte. Is eigenlijk helemaal niet leuk, maar ja… Café De Oude Mol is het eigenlijk altijd wel gezellig, al kom ik er niet vaak.
Strandtent  De Fuut; nog echt ouderwets gezellige strandtent zonder al te veel toeters en bellen.
Sportschool  Wi-su-ryu waar ik 3 á 4 keer in de week aikido beoefen.

Meer info over Ernst

Ga naar de [website] en/of [facebookpagina].

Of doe eens een groeps-healingsessie op afstand mee. Ernst houdt jou hierover op de hoogte via zijn Facebookpagina.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter