Say YES to the vintage dress!

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 L

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S_4Een van de meest gezochte inspiratiethema’s voor bruiloften is vintage en niets is minder hip. Vintage staat voor instant romantiek en is relatief eenvoudig door te voeren in alle aspecten van de mooiste dag van je leven. Wat ik er zelf mooi aan vind, is dat je niet de eerste 5 jaar van je huwelijk krom hoeft te liggen om een vintage wedding te kunnen betalen.

Wedding checklist 070

Zelf ben ik bijna 3 jaar geleden getrouwd voor een budget waar veel dames alleen maar dé jurk van zouden kopen, maar wel met alles erop en eraan. Je kunt het zo gek maken als je wilt en met wat creativiteit heb je een trouwdag om nooit te vergeten. Voor deze column maken we een virtuele checklist door 070 om alle ingrediënten van de vintage wedding bij elkaar te verzamelen. Van uitnodiging tot boeket!

THE Dress

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S1Je kunt natuurlijk de jaren 80 trouwjurk van je moeder proberen, maar schoudervullingen en pofmouwen zijn nog niet helemaal terug in het modebeeld. Wie echt authentieke vintage wil, kan eens kijken tussen de oude jurken die Jasmijn nieuw leven inblaast bij Jasmine’s Bridal Closet.

Wie geen standaardmaat heeft kan browsen bij Pinupvintage.com (de kledingafdeling van ‘good old’ Bennie’s Fifties uit Scheveningen) waar je nieuwe trouwjurken vindt in retro stijl.

Met mijn kleine beurs en propjes-afmetingen, heb ik destijds de gok genomen om voor 100 euro een op maat gemaakte klassiek model jurk via Etsy in China te bestellen. Voor gek verklaard, maar dolgelukkig met een jurk die ik – als het goed is – toch maar 1 dag in mijn leven zal dragen.

Ja, ik wil

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S_2Woon je in 070 en wil je een romantische vintagefeel-locatie om je geliefde het ja-woord te geven?

In Den Haag is het 16e-eeuwse oude stadhuis aan de Groenmarkt natuurlijk een prachtige en centrale locatie voor de huwelijksvoltrekking. Trouw je graag klein, dan is Huize Swaensteyn in de Voorburgse Herenstraat een intieme plek met veel sfeer, ook voor mooie foto’s.

Voor wie tevens een rijke schoonpapa aan de haak heeft geslagen, kan een complete dag beleven op het landgoed van Kasteel De Wittenburg in Wassenaar.

En als je geen ‘oom met oldtimer’ hebt zoals ik, kun je bij Ben Franse een witte klassieker of een pastel Cadillac huren om je rond te laten rijden op je trouwdag.

Ouwe foto’s

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S2Om die prachtige jurk en locatie tot hun recht te laten komen, moet je natuurlijk wel een professionele fotograaf inhuren die alles voor je vastlegt met natuurlijk een vintage tintje.

Uit ervaring kan ik zeggen dat het grootste deel van de dag als een roes aan je voorbij gaat en dat je blij bent dat je de volgende dag tegen je nieuwbakken echtgenoot kan zeggen: “Gelukkig hebben we de foto’s nog!”.

Irene van Levenbuitendelijntjes.nl is zo iemand, die precies aanvoelt welke sfeer en stijl jouw special day moet uitademen.

Taart & versieren

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S_1En vergeet ook de taart niet! Liefst eentje met zacht marsepein, kanten decoratie en rozen zoals je die bij Delicious Sweetness op de Haagse Denneweg naar eigen smaak kan bestellen.

Via Marktplaats Diensten kun je een kapster/visagist aan huis bestellen om het Pinterestplaatje wat je voor jezelf hebt gevonden waarheid te maken.

Zelf kocht ik via Etsy mijn vintage trouwaccessoires in Amerika. Je vind hier ook hele mooie handmade bloemen, kammen en fascinators voor de ultieme vintagelook.

Een avond om nooit te vergeten

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S5Met 100 mensen de hele dag rondhossen of een kleine ceremonie maar met wel een knalfeest? Iets minder romantisch aangelegde mensen trouwen graag om een groot feest te kunnen geven. Als je heel veel vrienden hebt en kickt op een industriële look, zou je de Remise af kunnen huren voor een memorabele avond.

Hou je van knus, dan is De Bakkerswinkel een onwijs leuke plek met een creatieve vintagemix om na te borrelen of een dansje te plegen.

Ook de muziekkeuze kun je trouwens een vintage twist geven, met danceclassics van Espresso Records of een funky rockabillybandje.

En het belangrijkste

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 10S4Je kunt een vintage thema in je bruiloft zo ver doorvoeren als je maar wilt – als je maar zorgt dat je partner ook on board is. Het is immers de mooiste dag van JULLIE leven! ☺

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Andrea dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Andrea Rietveld-Manus vintage columnist trends Den HaagAndrea Rietveld-Manus, organisator – Andrea is chef van een lifestylemarkt en ontdekt graag het verhaal achter een product. Van haar vader erfde ze het gevoel van ‘de jacht’; een markt of winkel in lopen met de kans een mooie vondst op de kop te tikken! – Contact: Website: www.originalmarket.nl en Facebook: ORIGINALmarket

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter