The Momo-trilogie – Part 2

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L
Veni, Vidi, Vici

Vorige keer vertelde ik over wat er zoal vooraf ging aan Momo’s entrée in ons oude populair-bij-muizen-huis in het monumentale Hofkwartier van Den Haag.

Ongeveer zeven weken na de kennismaking en het besluit kwam Momo bij ons wonen. Sasha en ik waren in onze nopjes, maar Sasha’s vader vond het uiteraard maar nix.

Momo, zo klein al ie was, had zo zijn eigen manier om deze harde noot te kraken. Zijn plan was helder, doortastend en doeltreffend. Momo was voor de duvel niet bang en het kon hem werkelijk aan zijn katter*t roesten dat dat norse tweebenige menswezen niet op hem zat te wachtten.

Ontwapening met speelsheid en onschuld

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 10S2Nog geen week later trof ik op de bank in de woonkamer een merkwaardig tafereel. Momo bovenop de borst van het tweebenige menswezen die hem kietelde onder zijn kinnetje. “Wat’s keburt??”

Het tweebenige menswezen keek soort van betrapt en gaf schoorvoetend toe dat Momo zijn hart had gestolen. Momo had zijn twee kleine pootjes op zijn mond gezet terwijl hij Momo van zich af wilde blazen om dat ie ’m zwaar irritant vond.

Momo, doorzetter die hij toen al was, bleef dapper 100 x terugkomen en vond het alleen maar reuze grappig en interessant. Het ijs was gebroken.

Nachtelijke avonturen

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 10S1Vanwege zijn bijzondere karakter bleef Momo niet onopgemerkt in de buurt. Al snel struinde hij de daken af en bezocht in het holst van de nacht verschillende buren.

Zo vertelde mijn linker buurman dat ie hem uit zijn slaap haalde door aan zijn tenen te gaan hangen. Eerst heeft ie ’m een paar keer weer in de dakgoot gezet, maar de immer vastberaden Momo bleef als de terminator terugkomen. Toen had buurman maar een touwtje opgehangen voor Momo om mee te spelen.

Brandweer

Op een dag zat Momo vast op het dak van de buren om de hoek. Hij had een sprong gemaakt van het ene dak naar het andere, maar kon niet meer terug. Je kon hem wel drie straten verderop horen miauwen. Steeds meer mensen verzamelden zich in de straat en keken naar boven.

Er zat niks anders op dan de brandweer te bellen. Eerst kwamen ze met zo’n hele grote wagen. Die kon de hoek niet maken in de Juffrouw Idastraat en ging terug voor de halve-versie wagen.

Na een half uur kwamen ze terug. Zes stoere mannen sterk. Momo gilde ondertussen moord en brand, de straat ramvol omhoogkijkende mensen. Net als in de film plaatsten ze een ladder tegen de pui en klom een brandweerheld met zak naar boven. Momo werd gered. Sindsdien werd er wanneer ik over straat liep, altijd gevraagd hoe Momo het maakte.

Momo’s mystic powers

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca 10S3Momo heeft iets… magisch, iets… wonderlijks. Ik ontdekte tijdens een van mijn reizen door meerdere dimensies dat hij zilver is met gouden ogen. Momo communiceert op hoog telepathisch niveau.

Maar je hoeft zeker geen kattenfluisteraar te zijn om hem te begrijpen en dat is nou juist zo boeiend. Je moet weliswaar wel door de ballotagecommissie, want dat gebeurt niet zomaar en zeker niet met iedereen.

Momo selecteert zelf zijn eigen groep speciale hangmatties en tweebenige wezens. Hij verbindt zich met je door zijn personal touch en soms komt Momo zelfs in je dromen of visioenen.

Wordt vervolgd…

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter