De octopus

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 L

Na mijn scheiding kwam er een moment dat ik besloot mij in te schrijven bij één van de online datingsites. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Of misschien ook wel gedreven door vriendinnen met succesverhalen.

Een account aanmaken was snel gebeurd. Mijn zoekopdracht beperkte zich in eerste instantie tot een bepaalde leeftijd en de aanwezigheid van hoofdhaar. Ik was voornamelijk op verkenningstocht. Zelf plaatste ik een kort profiel met een, hoe kan het ook anders, vakantiefoto.

De foto’s van de heren

Al snel zag ik dat wielrennen dé sport was. Er werd flink geposeerd in strakke outfits, de buik verhullend achter het zadel met daarop de fietshelm. En niet te vergeten de hengelsport! Foto’s met vers gevangen karpers kwamen voorbij. Hoe groter de vis, hoe beter.

De selfies met de design radiator

Ook de selfie in de spiegel van de badkamer was favoriet. Net vers gedoucht en met een handdoekje omgeslagen. De druppels nog op de vooruit gestoken borst. Het spiegelbeeld verhulde ook even terloops de ingedeukte tube tandpasta, een fles mondwater en een collectie aftershaves. Uiteraard mocht de design radiator en het douchegordijn met wuivende palmen niet ontbreken.

Bij de heren die op alle foto’s met zonnebril poseerden, zette ik al snel mijn vraagtekens.

… mét de voeten in het zand

De profielteksten hadden ze volgens mij van elkaar overgenomen: sportief, ondernemend, uitgaan, sociaal, stedentrips en een geweldig leuke baan. Terloops werd nog even genoemd dat een glas Chardonnay drinken met goed gezelschap op het strand ook heel fijn was…mét de voeten in het zand.

Het ‘gewone’ bankhangen voor de open haard stond natuurlijk ook op de lijst. Tenslotte wilden de heren niet de illusie wekken dat ze alleen maar op stap waren met vrienden.

Brabo

Uiteindelijk kwam ik ‘in gesprek’ met een man uit Brabant. Niet echt in de buurt, maar hij had een leuke uitstraling en schreef grappige berichten. Aangezien ik altijd benieuwd ben naar een stem, stelde ik voor te bellen.

In eerste instantie was ik niet erg onder de indruk: een scherpe stem met vol Brabants accent gilde in mijn oor. Maar ik besloot mijn vooroordelen aan de kant te schuiven en een datum te prikken voor een eerste ontmoeting. Het werd het strand op Kijkduin; snel thuis als het niks was.

Kloppend hart

Met kloppend hart reed ik naar de afgesproken plek. Ik parkeerde mijn auto en stapte uit. Het kloppen van mijn hart werd al snel een misselijkmakend bonken. En ineens zag ik hem zijn auto parkeren. Hij stapte nonchalant uit en zwaaide.

Ok, ik kon niet meer terug. En wat doe je als begroeting? Drie zoenen? Een hand? De regels van dating waren mij nog vreemd. Het werden 3 zoenen.

Een heb je het makkelijk kunnen vinden tot leuk je te ontmoeten volgden. Hierna sloeg hij een arm om mij heen en liepen we naar één van de strandtenten. Ik had een octupus getroffen.

Een orakel spreekt

We bestelden een drankje en hij begon te praten. Veel praten. Zijn hele levensverhaal mocht ik aanhoren. Aan mij werd niets gevraagd. Buiten het feit dat hij hard sprak en andere gasten regelmatig opkeken, bleef de ocotopus aan mij zitten. Ik wist niet wat ik van hem moest denken. Leuke man om te zien, goed gekleed, maar een te grote mond. Beschaafdheid was de octopus vreemd.

Gelukkig stonden vriendinnen stand-by (via de app) voor een eventuele reddingsactie, mocht de date tegenvallen of voor het geval ik ontvoerd zou worden. Ik moést dus even naar de wc.
Druk append liet ik weten dat het wel ‘o.k.’ was. Alhoewel ik mij tegelijkertijd afvroeg wat in dit geval mijn definitie van ‘o.k.’ was?

De trofee

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 11s1Toen ik terugkwam stond er een fles champagne op tafel. Hij vroeg mij of ik lekker had geplast en plaatste direct hier achteraan de opmerking dat ik heel representatief was en dat hij mij goed mee kon nemen naar zakendiners. Ik zou prima in de smaak vallen bij zijn relaties en hij vond het fijn dat hij ook eens een keer samen met een leuke vrouw zou verschijnen bij een zakelijk evenement.

Het liefst was ik keihard gaan gillen. Maar in plaats van exploderen, implodeerde ik. Stamelend kon ik nog uitbrengen dat ik geen trophy wife was. “Natuurlijk niet, lieve schat, zo bedoelde ik dat ook niet”.

Het glas champagne nam ik aan. Lamgeslagen. Ik goot het in een keer naar binnen.
“Lekker gretig ben je”, fluisterde hij in mijn oor.

Plan de campagne

Actie was vereist! Moest ik nu weer naar de wc? Was mijn rescue-team nog bereikbaar? Ik begon te zwaaien naar een denkbeeldig persoon. Hij draaide zijn hoofd abrupt om en vroeg wie dat was. Ik riep dat ik zo terug was en pakte snel mijn tas en liep vastberaden naar een van de personeelsleden van de strandtent. Redelijk in paniek vertelde ik in het kort wat er aan de hand was. Heel begripvol (en af en toe gniffelend) hoorde de barman mijn verhaal aan.

Hij zou wel wat bedenken.

Eigenlijk wilde ik via de achteruitgang wegrennen, maar dat durfde ik uiteindelijk niet. Dus liep ik schoorvoetend terug naar de octopus met mijn tas als houvast stevig onder mijn arm geklemd.

Drie frikandellen

Ik nam weer tegenover hem plaats. Hij wilde graag wat te eten bestellen. Het liefst had ik drie frikandellen speciaal besteld om het vervolgens flink kauwend en met open mond weg te werken, terwijl de stukken ui, klodders mayonaise en curry in het rond zouden vliegen. Maar ook dit durfde ik niet.

Schijterd!

In mijn ooghoek zag ik iemand op mij af rennen. Ik keek op en zag de barman boos naar mij kijken. Wat ik hier deed, waarom ik niet bij de kinderen thuis was? En pa dan? Die zat nu ook te wachten op bezoek.

Juist! Het toneelspel was begonnen.

De octopus keek mij met open mond aan. Het was het beste fotomoment ooit. Ik voelde mij gesterkt door de barman en ging volledig mee in de voorstelling.

Toen ik mijn date aan mijn tegenspeler, als zijnde mijn ex wilde voorstellen, stond hij abrupt op. De glazen champagne kletterde op de grond. Een klein pakketje met een te grote strik vloog de lucht in en plofte met een boog op het zand.

Hij wilde mij nooit meer zien. En de hotelkamer met sauna zou hij direct annuleren! Al zuchtend en grommend liet hij zich op zijn knieën vallen, graaide in het zand en pakte het pakketje op. Stampvoetend liep hij weg. De mensen aan een tafel achter mij begonnen zachtjes te applaudisseren.

Halverwege de strandtent draaide hij zich om en riep briesend dat hij voortaan wel weer met zijn moeder op pad zou gaan!

Voorlopig was ik even genezen van daten…

Vind jij deze column ook leuk?  Laat de schrijfster dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 XSmmAnoniem – Onder het pseudoniem Langsdekust. schrijft een Haagse single moeder over haar leven en ervaringen op het gebied van dating. In Vrijgezel!070 neemt ze je mee in het leven van een Rijswijkse vrijgezel en vertelt haar soms hilarische datingervaringen. – Contact: dat houden we liever geheim. 😉

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter