Ondersteboven van yoga

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070 L

Ruim twee jaar geleden begon mijn liefde voor yoga. Een liefde van het warme soort. Eentje waaraan ik moeiteloos trouw blijf.

Het begon allemaal na een onbevredigende hardloopsessie. Ik kwam thuis na vijf kilometer, voelde me fit maar miste iets. Miste ik diepgang? Rust in mijn hoofd misschien?

Zoektocht

Vanaf dat moment kriebelde het van binnen, borrelde er iets. Het liet me niet meer los, dus ik besloot op onderzoek uit te gaan. Ik hoorde dat er in Rijswijk een aantal fijne yogascholen zitten. Yogacenter Karuna, Yogastudio Yogasana en Body & Mind center Merlijn. Bij de laatste ging ik langs om een afspraak te maken en sfeer te proeven.

Mijn auto strak voor de deur geparkeerd – ik geef toe dat het wat lui overkomt, maar in het kader van mijn zen-gevoel volledig verantwoord 😉 – wandelde ik naar binnen. Het interieur straalde rust uit en zo ook de dame die mij te woord stond.

Zij vertelde mij dat er verschillende vormen werden gegeven: Flow, Power, Yin, Sivananda en Hatha yoga.

Hatha voor ‘De Denker’

Nog diezelfde avond lag ik op de mat voor een Hatha-yogales. Eerst wat onwennig, maar al snel voelde het comfortabel. We begonnen in de kleermakerszit met ogen dicht. Wat diepe ademhalingen en ik voelde dat mijn aandacht naar binnen keerde. Ik zat in een zaal met 25 mensen om mij heen, maar schonk er geen aandacht aan.

Gedachtenloos in de poses vouwen

Yoga den-haag column blog LEUK!070 Sanne Mooijman vinyasa, ashtanga, hatha, power Flow, Power, Yin en Sivananda Yoga 11S1De yogadocent had een prettige stem en vertelde mij precies wat ik moest doen. “Zet met je rechter voet een grote stap naar achter en zet je handen naast je linker voet op de grond”. Je zou het bij wijze van spreken met je ogen dicht kunnen volgen.

Er volgde een reeks houdingen: de kat, de neerkijkende hond, de cobra, de dolfijn en de boom. Er waren er zelfs een paar die fysiek onmogelijk leken, maar zonder er bij na te denken vouwde ik mezelf in de poses.

Ik merkte een paar keer op dat ik nergens aan dacht. “Is dat mogelijk? Ik, de levende versie van ‘De Denker’?”

Een rust overviel me.

Rust en energie voor 10

Na een uur krachtopbouw, bewust ademhalen en het rekken van de spieren kwam de rust, ruimte en energie. Liggen op je matje, een warm vestje aan en rustige muziek op de achtergrond. Een typisch gevalletje van: na inspanning komt ontspanning.

Ik voelde zonlicht op mijn gezicht… en blijdschap. Dit is iets voor mij!

Volmaakt herboren en met beide(blote) voeten op de grond stapte ik naar buiten. Mijn yogareis was begonnen.

De reis

In de komende maanden wil ik jullie meenemen in het vervolg van mijn reis. Ik ga op zoek naar plekken in regio Den haag waar ik traditionele en moderne vormen van yoga kan beoefenen en inspirerende yogi’s kan ontmoeten…

En kan leren om de staat van innerlijke rust te integreren in het dagelijks leven.

Namasté ☺
Sanne

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Sanne dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070Sanne Mooijman, moeder en zoekende yogi – Naast werken, genieten van haar kinderen en een uitgebreid sociaal leven, is zij nieuwsgierig naar wat verschillende vormen van yoga haar te bieden hebben. Ze gaat op zoek in de regio naar mooie, fijne yogaplekken met een goede sfeer.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter