Cara Boccieri komt naar 070!

duurzaam eerlijke kleding winkelen Column Leuk!070 Karen Kameraat Column L

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 11S3Cara wie? Nu kennen waarschijnlijk nog heel veel mensen haar niet, maar dat zal na 26 maart veranderen als ze te zien is in de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld. Cara is oprichter van het ethische modemerk Ways of Change (WoC).

Cara woont al jaren samen met vluchtelingen uit Myanmar (Birma) in een eenvoudig dorp in de jungle op de grens tussen Thailand and Myanmar. Gebaseerd op traditionele technieken ontwerpt ze sieraden en accessoires die ze wereldwijd verkoopt.

Laat vluchtelingen zelf bijdragen aan oplossingen voor hun toekomst

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 11S1In de wereld van ethische modemerken is Cara uniek omdat haar achtergrond ligt in de vluchtelingensector en niet in die van de mode. Ze gelooft – op basis van onderzoek en ervaring – dat de beste manier om vluchtelingen te helpen is door te richten op zelfredzaamheid en ze de ruimte te geven om met hun eigen ervaring, kennis en soms beperkte middelen aan de slag te gaan. WoC stimuleert lokale mensen om hun eigen onderneming te starten, waar vervolgens direct van ingekocht wordt.

Een bijzonder levensverhaal

Cara groeide op aan de oostkust van de VS en verhuisde als 22-jarige naar Thailand, op zoek naar een andere manier van leven. Ze woonde drie jaar lang in een klein dorp in het zuiden van Thailand, waar ze snel ingeburgerd raakte en de taal leerde.

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 11S2Hierna verhuisde Cara naar India, waar ze in verschillende Ashrams leefde en langs de rivieroevers sliep, tot de dag dat ze als vrijwilliger aan de slag ging voor Tibetaanse vluchtelingen.

Actief de waarden van vrede en positieve verandering uitdragen

Tussen de vlichtingen vond Cara precies waar ze lang naar had gezocht: mensen die hun leven laten leiden door liefde en actief de waarden van vrede en positieve verandering uitdragen. En dat doet zij met Ways of Change nu ook. Met haar producten verbindt ze vluchtelingen met de globale gemeenschap. Iets dat hard nodig is in deze tijd van de ene vluchtelingencrisis na de andere.

Een zomer in Den Haag

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 11S4Komende zomer zal Cara Boccieri in Nederland verblijven om op zoek te gaan naar winkels die haar sieraden en accessoires willen verkopen. En ze heeft natuurlijk de mooiste stad van Nederland uitgekozen als basis: Den Haag!

Weet jij winkels waar haar producten goed zouden passen, in regio Den Haag of daarbuiten, laat het weten dan geef ik het aan haar door.

Op bezoek bij Omar Munie

Dat ondernemerschap vluchtelingen de mogelijkheid biedt om vaardigheden te delen zal Omar Munie alleen maar kunnen beamen. LEUK!070 besteedde al meerdere malen aandacht aan hem (naar Omar’s Wij zijn LEUK!070-portret en naar de actie voor de Omarm-band).

Omar kwam ooit als vluchteling naar Nederland en is nu een succesvol ondernemer die veel jongeren aan het werk helpt en nog meer mensen inspireert. Ik zal als Cara in 070 is zeker met haar bij Omar Munie op bezoek gaan.

Naar de website

www.bywaysofchange.com

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Karen dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!

Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

3 Comments
Karen

Beste Nadia en Stijn,

Dank voor jullie reacties! Ik weet nog niet exact wanneer ze in Nederland is, maar ik hou jullie op de hoogte. Je kunt in ieder geval via mail met haar contact opnemen via info@bywaysofchange.com

Nadia Albertyn

Wauw Karen,wat was ik “aangeraakt”door de reportage van Cara Boccieri en haar ZIELSWERK!in Thailand. Erg blij te horen,dat zij naar Nederland komt. Zelf woon ik in
België. Maar ik voel….dat ik deze pioniersvrouw Cara wil ontmoeten! En op éën of andere manier wens bij te dragen aan haar Ways of Change-producten. Hoe kan ik contact opnemen? En wanneer zal Cara in Nl zijn? Met een vredige groet🍀

Stijn Gabeler

Lijkt me leuk om Cara te ontmoeten en te helpen. ps zie godogood.com

Zou graag met haar in contact treden en van haar leren,… ik ben bereikbaar via +31622869860

Stijn Gabeler uit Alkmaar.

Laat een reactie achter