Esther Schippers, yogalerares

Esther Schippers - Yoga lerares - 100%Yoga - LEUK!070 online magazine Den Haag - portret L

Esther (37) werd geboren en deels getogen in bruisend Rotterdam en woont nu ruim 18 jaar in het Haagse. Samen met Blup de goudvis groeide zij op bij haar ouders.

Na in totaal 14 (!) verhuizingen; van Rotterdam naar Voorburg en vandaar naar diverse wijken in Den Haag, woont ze nu in Bohemen. “Den Haag vind ik een prettige stad en ben dol op het strand!”

Esther is gek op haar werk bij een grote verzekeringsmaatschappij én – jawel – op yoga. “… maar echt het allerliefste ben ik op het strand en zeker als de zon schijnt!”

Wie is Esther?

Esther Schippers - Yoga lerares - 100%Yoga - LEUK!070 online magazine Den Haag - portret s1Hoe zou je jezelf omschrijven? Wat vind je van jezelf?  “Bruisende energieke vrolijke en spontane dame die intuïtief handelt. Ik vind mezelf grappig en lach zelfs om mijn eigen grappen.”

Waar ligt je hart en deel je dat met anderen?  “Mijn hart ligt bij yoga en dat deel ik zeker en enthousiast met iedereen die ik tegenkom. ;-)”

Waar ben je onwijs trots op? Wat moest je daarvoor doen?  “Dat ik meer en meer luister naar wat ik echt wil en mij een stuk minder van de wijs laat brengen door anderen. Daarvoor heb ik geleerd te vertrouwen op wie ik ben en voel ik mij daardoor een stuk sterker.”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Intens genieten. Het zijn de kleine dingen waar ik intens van kan genieten. Genieten staat voor mij gelijk aan geluk. Spontaan een knuffel van iemand krijgen, hulp uit onverwachte hoek, de warmte van de zon voelen, de zonsondergang op het strand, een heerlijk gerecht… en lekkere wijn.”

Wat vind je belangrijk in het leven?  “Dat iedereen gelukkig(er) is. Ik denk dat wanneer iedereen blij is met zichzelf, iedereen ook blij kan zijn voor een ander. En wanneer we allemaal gelukkiger zijn en liefdevoller met elkaar omgaan, de wereld een stukje mooier kan zijn.”

Waar vecht je voor?  “Voor mijn vader (mijn mama is er helaas niet meer) en mijn best friends vecht ik en sta ik altijd klaar. Ben trots dat zij in mijn leven zijn en ik een rol heb in die van hen.”

Je levensmotto?  “Doen wat goed voelt en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.”

Oudere broer

Esther Schippers - Yoga lerares - 100%Yoga - LEUK!070 online magazine Den Haag - portret s4“Mijn ouders zijn heel lieve en warme mensen die hun best hebben gedaan om een omgeving te creëren waarin ik het best tot mijn recht kom. Geen broers of zussen, hoewel ik altijd wel een oudere broer wilde hebben. Daar heb ik mijn ouders vaak omgevraagd. Het antwoord van mijn vader was: “Heb je pen en papier? Kom maar dan teken ik er eentje voor je.” Grapjas is het hè? 😉 ”

Naar 070

“Toen ik ongeveer 6 was, ben ik met mijn ouders van Rotterdam naar Spijkenisse verhuisd. Op mijn 18e na mijn beroepsopleiding ging ik met mijn diploma op zak het huis uit en kocht ik mijn eerste appartement in Rotterdam. Ik ben daarna nog een aantal keren verhuisd; 14 keer tot nu toe.

Van Rotterdam ging ik naar Voorburg en vandaar naar Den Haag. Een greep uit de wijken waar ik heb gewoond in 070: Mariahoeve, Loosduinen, Zuiderpark, Zeeheldenkwartier en nu in Bohemen.”

Den Haag

“Den Haag vind ik een prettige stad en ben dol op het stand. Woon er ook vlakbij. Ik denk dat je op een gegeven moment kiest voor een stad om wat het je geeft. Voor mij houdt wonen in Den Haag in: rust, gezelligheid, cultuur, diversiteit. Ik ervaar de mogelijkheid van afwisseling, iets dat goed bij mij past.”

Appartement in Bohemen

Esther Schippers - Yoga lerares - 100%Yoga - LEUK!070 online magazine Den Haag - portret s3“Ik woon nu in een heel leuk appartement in Bohemen. Vijf minuten loopafstand van de duinen en strand. Ik kocht mijn appartement na mijn echtscheiding en toen ik voor het eerst door de deur kwam tijdens de bezichtiging, wist ik dat het mijn thuis was. Ik voelde mij er direct op mijn gemak.”

Huis als symbool voor onafhankelijkheid

“Het is een hoekappartement met veel lichtinval, prachtig om de zon op en onder te zien gaan. In het begin was het even gek om na een lange relatie weer eens iets helemaal voor mezelf te hebben. Je bent gewend om dingen gezamenlijk af te stemmen. Nu kon ik alles met mezelf afstemmen. Ik kan je vertellen dat went heel snel. 😉

Mijn huis is mijn vrijheid en staat symbool voor mijn onafhankelijkheid en een stabiele basis.”

Naar school

“Op ROC Zadkine in Rotterdam deed ik de beroepsopleiding Directiesecretaresse met als extra vakken marketing & PR. Die extra vakken had ik veel mee, nog steeds. Het staat voor mij voor creativiteit, iets dat ik heel leuk vind om vorm te geven. Ik heb jaren gewerkt als Management Assistant en PA.”

Mijn werk

“Ik werk als PMO-er oftewel Project Management Officer bij een verzekeringsmaatschappij op de afdeling Health Center. Daar organiseer en coördineer ik allerlei activiteiten in teamverband of zelfstandig om bij te dragen aan het vergroten van de algehele vitale bewustwording van onze collega’s. Echt een leuke job! Daarnaast heb ik een eigen bedrijf genaamd 100%YOGA.”

Yoga, hoe het begon

Esther Schippers - Yoga lerares - 100%Yoga - LEUK!070 online magazine Den Haag - portret s5“In 2006 kwam ik per ongeluk in een yogales terecht op de sportschool en het was love at first sight! Na het volgen van mijn yogaopleiding, ben ik in 2011 mijn bedrijf gestart. En sindsdien deel ik heel energiek en met humor mijn passie met iedereen die dat wil. ”

100%YOGA

“Het idee van 100%YOGA is eenvoudig: iedereen kan altijd en overal yoga doen. Ik heb een mobiele Pop-Up Studio, dat inhoudt dat ik overal en wanneer jij wilt naar je toekom en de studio voor je uitrol. Hoe flexibel is dat?!

Op de woensdagavond heb ik een vaste plek in de gymzaal van de Nutsschool voor particulieren. Daarnaast geef ik ook les bij bedrijven en sportverenigingen. Dat zijn de gesloten lessen.

Waar ik trots op ben is dat mijn werkgever mijn passie steunt. Ik geef namelijk ook yogales op mijn werk. Cool hè?! Iedere dinsdagochtend beginnen we de dag ontspannen en zen.”

Dag goed indelen

Hoe hou je het vol?  “Ik werk hard en gedreven om mijn dagen zo in te delen dat er ruimte is om dagelijks met mijn passie bezig te zijn. Ik geloof dat alles wat je aandacht geeft groeit, dus zet ik mij iedere dag 100% in. Maar achter de rust en vrolijkheid die ik uitstraal zit ook ongeduld. Ik prop heel veel in één dag omdat ik gedreven ben mijn ambities te realiseren.

En omdat er zoveel op een dag te doen is, gaat mijn wekker dagelijks om 05:45 uur. Oké, in de weekenden slaap ik uit, maar dan kom ik ook vaak niet later dan 08:30 uur mijn bed uit.”

Everybody happy!

Esther Schippers - Yoga lerares - 100%Yoga - LEUK!070 online magazine Den Haag - portret s2Wat zou je heel erg graag willen of droom je van?  “Ik zou heel graag mijn ‘yoga-imperium’ verder willen uitbouwen, omdat ik denk dat je door middel van yoga je happiness vergroot. En iedereen verdient het om gelukkig(er) te zijn. Everybody happy! Naast de yogalessen en workshops voor particulieren en bedrijven, zou ik graag een kleding- en accessoireslijn opzetten. 100%YOGA = 100%Happy”

Vragen en antwoorden

Wat raakt je? Wat wil je een ander meegeven?  “Onrecht en jaloezie kan ik slecht tegen. Je onvrede over iets spiegelen op een ander, draagt nooit bij aan iets positief. Gun jezelf en ook anderen dat wat je hart zegt nodig te hebben. Leg de focus op jezelf want daarmee vergroot je je eigen geluk en kan je positief bijdragen aan dat van een ander.”

Wat doe je op een regenachtige (brakke) zondag?  “Op een brakke zondag kruip ik graag op de bank met een dekentje. Om mij heen staat eten (chocolade!) en drinken (thee of in een rebelse bui cola) en de afstandsbediening binnen handbereik. Ik kijk naar Netflix of (ja, dit is heel fout) The Kardashians.”

Zijn we nog iets leuks vergeten?  “Ik heb een kinderboek geschreven en die is te verkrijgen op Bol.com. Mijn schrijvers naam is Esther Puur en schrik niet, ik verdien wel € 0,19 per boek. Dus maak me gek en bestel enorme oplages! ;-)”

Beste boek of auteur, en waarom?  “Een boek dat een blijvende indruk maakt omdat het je inzicht geeft tot iets, zijn de beste boeken. Voor mij de top 3: Minoes van Annie M.G. Schmidt; daar word ik vrolijk en blij van, heerlijke fantasie! – De Alchemist van Paul Coelho: romantisch verhaal over de zoektocht naar geluk. – De Wereldziel van Frédéric Lenoir: inzicht dat de basis van ieder geloof de verbindende factor ‘liefde’ is.”

Het mooiste of belangrijkste goede doel volgens jou, en waarom?  “Het vergroten van je eigen happiness. Pas wanneer jij gelukkig bent, kan je een gelukkige bijdrage zijn voor een ander.”

Esther’s hotspots in 070

Straat  De Frederik Henderikstraat in Den Haag en de Herenstraat in Voorburg; omdat ze beide een ouderwetse gezelligheid uitstralen met een diversiteit aanbod van winkels. Eten, drinken, kleding, leuke cadeaus en hebbedingen. Je vindt er altijd iets passends.
Lunchroom  Lunchroom Delice (Willem de Zwijgerlaan, Den Haag); omdat het er gezellig is en je er lekker kunt eten. De taarten zijn een aanrader!
Strandtent  Pier32 op Kijkduin; sinds vorig jaar geopend en de creatieve bouw draagt bij aan een relaxte uitstraling. Je voelt je er gelijk op je gemak. Daarnaast zijn de smoothies onwijs lekker!
Festival  De Parade in Den Haag; voor speelse gezelligheid. Niet te groot, maar beregezellig met leuke mensen, mooie muziek, grappige optredens en prima eten. En niet te vergeten de zweefmolen natuurlijk. 😀
Iets anders  Kapsalon Mandy (Laan van Meerdervoort, hoek Appelstraat, Den Haag). Omdat Kim de beste en leukste kapster is die je maar kunt hebben!
Winkel  Boekenhandel Paagman (Frederik Henderiklaan, Den Haag); omdat ik een boekenworm ben en je er daar alles kan vinden om je letter-lees-drang te vervullen.

Meer info over Esther

Ga naar de [website] en/of [Facebookpagina].

Of kijk eens of je een les bij kunt wonen… of misschien moet je gewoon eens Esther met haar mobiel studio thuis uitnodigen voor een ontspannende les yoga with friends.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter