‘Stevin’ en de beruchte soundmix- en playbackshows

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Soms mijmer ik en denk ik terug aan mijn tienertijd. Ik zat op het Simon Stevin College aan de Zuidlarenstraat (Dden Haag) en zat in de brugklas havo/vwo. Ja, ik was een nerd compleet met uilenbril. Deed ik hem af? Kon je hem gebruiken als vergrootglas. Over mijn kleding spreek ik maar niet. Iets van voor de jaartelling.

N.E.R.D.

Mijn middelbare school werd in de schoolmond ‘Stevin’ genoemd. Het eerste lesuur begon om 08.10 uur. Er hingen overal soort stoplichtjes, maar dan horizontaal. In de gangen, klaslokalen, gymzalen, et cetera. Overal zag je ze in de volgorde groen, oranje en rood. Als het lampje groen brandde, kon je het klaslokaal in. Bij oranje moest je je de pestpokken haasten. Sprong hij op rood, knalde de deur zó voor je neus dicht en kon je steevast een telaat-briefje gaan halen bij de conciërge. Ik was een nerd, dus was ik natuurlijk altijd op tijd.

Power to the brugpieper

Revelina Tokromo column blog Revelina merkt op! - Leuk!070 -  online magazine Den Haag - simon stevin college en de beruchte soundmix- en playbackshows 11s1We hadden een kleine en een grote pauze. Tijdens de kleine had je nog net genoeg tijd één boterham naar binnen te proppen en naar de wc te gaan. In de grote pauze was het hangen in de kantine, lopen naar de Leyweg of buiten als brugpieper staan staren naar de stoere boys en meiden van de bovenbouw.

Joehoe

Stevin organiseerde jaarlijks de beruchte soundmix- en playbackshows. De Janet Jackson-acts vonden gretig aftrek. Vooral de hiphop-acts waren ‘da bomb’. Ook ik deed eraan mee. Alhoewel ik al een act op zich was met mijn bril (ja, mijn bril is een dingetje hoor).

Ik wilde van mijn oehoe-imago af.

Revelina Tokromo column blog Revelina merkt op! - Leuk!070 -  online magazine Den Haag - simon stevin college en de beruchte soundmix- en playbackshows 11s2Oh nee!

Voor mijn Neneh Cherry ‘Buffalo Stance’ performance (1988) moest ik mijn bril af doen. Anders leek ik niet op haar (woehaha!). Omdat ik zulke slechte ogen had, waren ze bang dat ik al hiphoppend van het podium af zou donderen.

Nee, ik donderde er niet van af. En nee, ik had niet gewonnen. Sinds die act werd ik in ieder geval niet meer gezien als dat meisje met die uilenbril, maar als Neneh … die nerd.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter