Een blij paddomens

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine L

Een ritje in de tram in regio 070 hoeft niet saai te zijn. In tram 2 stappen wat jongelui in. Ze nemen plaats achter ons. Uit de gesprekken maak ik op: drie meiden en een jongen met een gitaar.

Daten met een monstermeisje

Ze spreken Engels. Tenminste, één meisje spreekt heel hard in prima Engels met de jongen die uit Griekenland blijkt te komen.
“Heb je wel eens gedatet met een meisje uit Monster?”
De jongen ontkent.
“Waarom niet”, vraagt ze, “vind je Monster niet cool of zo?”
De jongen legt uit dat het er niet van gekomen is. Hij speelt gewoon gitaar in bussen en trams die ergens vandaan en ergens naar toe rijden.

Zoenen dan?

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine 11S1“Heb je verkering, heb je wel eens gezoend met een meisje hier in Den Haag?”
De jongen lacht. Natuurlijk heeft hij gezoend.

“Gebruik je drugs?”
De jongen zegt soms te blowen. That’s it.
“Man, je moet paddo”s proberen, die kan je gewoon kopen hier, hartstikke goed spul. Ik heb wel een adresje voor je.”

Dan vertelt ze hoe ze nu al uitkijkt naar de volgende paddoparty dat in de planning staat. Zij met twee vriendinnen. Op elf april.
“Waarom elf april”, vraagt de jongen, “is dat een feestdag of zo?”
“Nee”, zomaar zegt het meisje, “dat is de dag dat we allemaal kunnen”.

Stoïcijns ontwijkgedrag

De jongen stapt uit en het meisje kan er niet over uit dat ze zo’n leuk gesprek, gewoon in de tram, heeft gehad. Ze is leuk, vrolijk, brutaal. Ik moet er om lachen, hoe haar gesprek de hele tram opvrolijkt.

“Moet je nu kijken hoe saai iedereen hier zit, een beetje voor je uit staren. Kun je toch beter een gesprekje aanknopen, beetje lachen, vindt u niet mijnheer?”
De mijnheer doet of hij niets hoort en kijkt stoïcijns uit het raam. Eigenlijk wil ik me omdraaien en zeggen dat ze gelijk heeft, maar de angst voor haar openhartigheid en de vragen die ze mogelijk kan stellen, zijn groter dan mijn spontaniteit.

Nieuw slachtoffer

Ze heeft een nieuwe passagier op het oog.
“Vindt u ook niet mijnheer, beetje lachen, is toch leuk”?
De mijnheer knikt en zegt  “Ja, ik kan het wel gebruiken, ik heb er met plezier naar geluisterd.”
“Gaat u naar huis nu?”
Hij knikt en vertelt dat hij zojuist van het ziekenhuis komt waar zijn vrouw ligt. Zijn vrouw is ernstig ziek. Zij heeft niet lang meer te leven.
Het meisje wordt stil en stelt daarna meelevende vragen.

De vriendinnen moeten er uit.
Het meisje bedankt de man.
“Wat lief dat u dit met mij wilde delen. Ik wens u heel veel sterkte.”

Ze stappen uit. Om te stappen.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Anja dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine mmAnja Verhaar, tekstschrijver – Anja werd geboren met een pen in haar hand en schrijft gedichten, liedteksten, verhalen, columns en blogs. Na een loopbaan bij de gemeente, heeft ze nu haar eigen tekstbureau. Anja schrijft over mensen en emoties, met gepaste afstand. – Website: tekstbureau-anjaverhaar.nl en eenregelperdag.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter