Nieuwjaar begint in maart

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine L
Zon!

Het nieuwe jaar start voor mij in maart, zodra de eerste warme zonnestralen schijnen en nieuw groen ontluikt. Mijn winterdip verdwijnt direct en ik krijg bergen energie. Nu komen de plannen als vanzelf. Kom maar op met de lente!

Voorjaarskriebels

Had ik vorige week nog geen zin om kasten uit te ruimen, vandaag vlieg ik er doorheen. Als ik na een uur even pauzeer buiten met een kop thee, zie ik dat ook ons terras een flinke beurt nodig heeft. Spontaan krijg ik zin in groen. Herken jij dat? Heerlijk! Zoveel te doen, maar waar begin je?

Grote schoonmaak

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #11S1Hup, alle ramen open, winterjassen naar zolder, kussens en gordijnen wassen en kleden kloppen. Geef ook vooral de ramen een lekker sopje. Vergeet de voordeur en je stoep niet. Schud alles even lekker uit, en zorg dat het fris ruikt in huis. Dille en Kamille heeft mooie en handige schoonmaakhulpen.

Opgeruimd staat netjes

Kijk eens kritisch in iedere kamer. Welke spullen kunnen weg? Heb je plekken met te veel frutsels? Opruimen maar. Je kunt spullen opbergen om een andere keer mee te wisselen, of breng ze naar de kringloopwinkel. Er zijn ook goede doelen die blij zijn met jouw nog bruikbare spullen.

Tuin of geen tuin

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #11S2Groen in huis doet het goed. Je wordt er blij van, het geeft je rust, het is gezond. Planten halen koolstofdioxide uit de lucht en maken zuurstof aan. Ze helpen met de balans van de luchtvochtigheid. Natuurlijk kun je buiten in een tuin, op het balkon of terras veel doen met planten en bloemen, maar haal groen ook naar binnen.

Klein is fijn

Heb je maar een klein plekje buiten? Maak een minituin. Een bak of groep potten zijn op de grond, iets aan de muur of het hek. Denk aan een mini-moestuin. Varieer in hoog en laag en verschillende kleuren groen. Werk met oneven aantallen, dus 3, 5 of 7 plantjes of potten bij elkaar.

Tips voor binnen

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #11S3Planten hebben allemaal een beetje daglicht nodig. Geen felle zon. Soms is wat gefilterd licht voldoende. Donkere hoek? Vraag jouw specialist om advies. Let op: de meeste planten kunnen niet tegen tocht.

Groene wand

Wil je letterlijk groen om je heen? Maak binnen of buiten een groene wand. Met een aantal potten of lange bakken heb je het zo voor elkaar. Combineer tot een mooie groep.

Verticale tuin

Een stap verder kan ook: de verticale tuin. Kies voor een moestuin met kruiden en aardbeien, een siertuin met groene hangplanten en kleine bloeiende plantjes. Voor een homogene groene wand heb je een irrigatiesysteem nodig. Op internet kun je voorbeelden vinden.

Paastakken

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #11S4Koop een bos (of een paar) paastakken en snij schuin af. Zet ze in een vaas met water met paasversiering en daarna gewoon los. Als ze een wirwar van wortels hebben en de takken mooi zijn uitgelopen, plant ze dan in een bak verse aarde en je hebt er jaren plezier van.

Houdbaar groen

Heb je een hoek in huis waar geen plant blijft leven? Of echt geen groene vingers? Bij Rivièra Maison zag ik mooie grote groene bladeren. Nep. En ook een bos van lichtgroene takken. Ook nep. Maar wel mooi en van een paar meter afstand net echt. Je kunt een enkele gebruiken of je kunt ze schikken in een vaas. Doe er dan een paar takken bij uit het bos of van de bloemist.

Er zijn ook verschillende soorten wandplaten en behang met bladerpatroon. Zo heb je een heerlijke groen gevoel in huis.

Leven van de lucht

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #11S5Tilantia leeft van de lucht. Bijna dan. Eens per maand moet je het grappige plantje besproeien of even onder de kraan houden. Laat het goed drogen, ondersteboven, zodat het water uit de ‘okseltjes’ is. Daarna kun je het plantje leggen waar je wilt. Het heeft geen aarde nodig. Hoe leuk is dat?!

Succes met de schoonmaak en geniet van het voorjaarsgroen!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Vanessa dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Interieur Styling Den Haag - Column van Vanessa Kervezee online magazine Leuk!070Vanessa Kervezee, styliste en ontwerper – Vanessa is nieuwsgierig, vindingrijk, creatief en professioneel. Ze heeft een passie voor sfeer, design en kleur en vindt altijd de juiste mix. 070 is haar thuis. – Website: www.roomwit.nl en www.designroutes.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Reactie

Laat een reactie achter