‘Wonderschoon’

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag L

Uit pure vreugde gaat de man die binnenkomt iets te enthousiast voor me staan. 
“Wat is dit een leuke stad!”, brult hij door de winkel. 
Ik weet nog net een soepel stapje achterwaarts te maken, maar voor ik het weet staat hij weer lijnrecht tegenover me. 
“U heeft helemaal gelijk!” antwoord ik met evenveel enthousiasme.

Ik wordt door hem aangestoken, al is daar – als het om liefde voor Den Haag en omgeving gaat – niet zoveel voor nodig bij mij.

Momentje voor jezelf

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag Daarom!070 11S1Zijn vrouw rolt even met haar ogen en kijkt me aan. Zij kent hem langer dan vandaag en denkt waarschijnlijk: “zo en nu is hij de komende 20 minuten van jou”. Snel loopt ze naar het eerste de beste kledingrek en begint aan haar missie. Ongestoord shoppen.

Ik merk dat ik het niet erg vind dat ik word opgezadeld met manlief. De ogen van de man glinsteren van plezier. Hij had vanmorgen een missie om er een mooie dag van te maken. En dat is hem duidelijk gelukt!

Waar zijn we?

“Wij hebben vanmorgen de trein al vroeg gepakt vanuit Maastricht, we waren er zo. Op zaterdag is het heerlijk rustig wist je dat?” Ze hadden geen idee wat ze van Den Haag moesten verwachten. Ja, ze kenden het van het 8-uur-journaal. Als Ron met de prachtige skyline op de achtergrond Nederland dagelijks vertelt wat er vandaag weer is gebeurd in de Kamer. Maar verder…

Zeelucht en bosgeur

Het echtpaar heeft vanmorgen vanaf het Centraal Station tram 1 naar Scheveningen gepakt, de geur van de zee opgesnoven en zijn vanaf daar in een rechte lijn naar het Noordeinde gelopen. 
“Wat een ongekende schoonheid!” zegt hij dromerig. Als grapje bedank ik hem voor het compliment en samen komen we tot de conclusie dat Den Haag inderdaad wonderschoon is.

Ontdek het op de fiets

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag Daarom!070 11S3Ik vertel hem over de buitenwijken, de andere randgemeenten en dat hij toch echt een keer terug moet komen want er valt hier nog zoveel meer te ontdekken. Ik geef hem een plattegrondje van de stad, omcirkel alle must-see-plekjes en zet een route voor hem uit.

Het liefst rent hij met het kaartje naar de fietsverhuur op de hoek om deze tocht meteen te starten. 
Maar hij herpakt zich al snel als hij zijn vrouw spot voor de spiegel in een ietswat te strak zittend jurkje.

Nieuw inzicht

Zijn focus is meteen verlegd op de benen van zijn vrouw. “Wow!” roept hij met evenveel enthousiasme als hij binnenkwam. “Je bent prachtig! Het Haagse staat je goed!”, knipoogt hij. 
De vrouw glundert van geluk en ook haar missie voor vandaag is geslaagd.

Het moge duidelijk zijn. Deze stad heeft een positieve invloed op dit unieke paar. 
Arm in arm lopen ze tevreden de winkel uit, op weg naar de trein. 
Hij draait zich nog een laatste keer om. “Wonderschoon!”

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Jacqueline dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den HaagJacqueline van der Bent – ondernemer en moeder – Jacqueline is eigenaar van interieurwinkel Couqou op het Noodeinde waar zij handgemaakte meubels van haar man Niek verkoopt. Daar ontmoet dagelijks bijzondere mensen met een inspirerend verhaal die zij in haar columns deelt. – Website: www.couqou.com

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter