De kunst van het opruimen

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 L

Vorige week had ik vrij genomen. Vrij van mijn opdrachtgevers, vrij van de organisatie van de 8 markten die op mijn agenda zijn, vrij van 53 nieuwe e-mails per dag. Alleen is niksen niet echt mijn ding, dus na dag één ben ik maar aan de slag gegaan… in huis! Wij wonen in een – voor Bezuidenhoutse begrippen – redelijk ruim appartement, maar met twee verzamelaars en eentje in de dop, is het al snel een volle boel.

Voorjaarsschoonmaak

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 11S2Tijd voor de grote vaste kasten-ontruiming dus. Dan volgt de selectie: weggooien / Kringloop / Marktplaats. Zoals de meeste mensen weten wordt de situatie met integraal opruimen eerst nog een heel stuk erger, want om orde te scheppen moet alles in het zicht (zodat je de vloer niet meer ziet). Ja, ik zet wel alles op good old Marktplaats en niet op de nieuwe app Letgo. Ik ben niet zo hip, vandaar dat ik zo van ouwe spullen hou.

Vintage-kindjes

Dan de volgende uitdaging: een mooie achtergrond voor de Marktplaats-foto’s, ergens licht genoeg waar de plint niet los ligt en de verf nog op de deur zit. Populaire boeken, kinderspeelgoed en merkkleding brengen best nog wat op. Maar mijn hoop is natuurlijk gevestigd op mijn vintage-kindjes die ik eerder met veel liefde in huis heb genomen en waar ik nu met pijn in het hart afscheid van neem.

Buy local!

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 11S3Het is grappig om te zien dat veel mensen uit de buurt bij je langskomen om iets op te halen. Een moeder kiest uit een stapel houten puzzels die van Simplex uit de jaren 60, een stel uit Voorburg koopt voor hun eenjarige dochtertje ons houten keukentje en de vintage speelgoedkist en mijn man draagt op het schoolplein van ons zoontje een paar boeken over aan de nieuwe eigenaar.

Eenmaal, andermaal

Omdat ik er snel van af wil, vraag ik niet hele hoge bedragen. Stap een hippe winkel in de Piet Hein of de Boekhorststraat in en dezelfde spullen staan er voor het dubbele. Maar ja, ik heb hier ook geen kraam- of winkelhuur om terug te verdienen – alleen een zakcentje voor een dagje weg met de familie. Toch verbaast het dat sommige spullen zó weg zijn en dat mijn lieve 3-poot tafeltje waar ik totaal geen functie voor kan bedenken er nog steeds staat.

Gratis taxatie

Vintage Retro Brocante column blog Andrea Rietveld-Manus magazine LEUK!070 11S4Stel dat je bij jouw grote schoonmaak toch een pareltje vindt? Een erfstuk misschien of een bijzondere vondst op de Koningsdagmarkt? Bij het Venduehuis in de Nobelstraat in Den Haag centrum kun je op afspraak bijzondere stukken gratis laten taxeren. Heb je dan een klapper in handen, kun je hem ook direct inbrengen voor de veiling. Hmm, misschien leuk voor volgende maand: een ‘how to’ op de veiling! (niet zwaaien met je bordje, dat weet ik wel).

Opgeruimd staat netjes

Voornemen was om alles wat binnen een week niet verkocht was alsnog op te laten halen door de Kringloop. De jaren 70 bureaulampen van het Finse designmerk Lival moet ik nog listen, benieuwd wat die gaan doen! Ik zal de dagelijkse tred naar de sigarenboer op de Theresiastraat met mijn pakketjes in ieder geval niet missen, en hij waarschijnlijk ook niet. 😉

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Andrea dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Andrea Rietveld-Manus vintage columnist trends Den HaagAndrea Rietveld-Manus, organisator – Andrea is chef van een lifestylemarkt en ontdekt graag het verhaal achter een product. Van haar vader erfde ze het gevoel van ‘de jacht’; een markt of winkel in lopen met de kans een mooie vondst op de kop te tikken! – Contact: Website: www.originalmarket.nl en Facebook: ORIGINALmarket

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter