The Momo-trilogie – Part 3

Michou ontdekt! Column op Leuk!070 online magazine Den Haag Dance cultuur Ayahuasca L

In de vorige column vertelde ik over Momo’s entree in ons leven en hoe zijn bijzondere karakter niet onopgemerkt bleef in ons oude buurtje in Den Haag.

Veni Vidi Vici Voorburg

Michou-ontdekt_column_leuk070_den-haag_dance_ayahuasca_11S4Toen we in Voorburg gingen wonen, ging Momo na een paar weken voor het eerst naar buiten. Mijn buurman had me alvast trots gewaarschuwd dat zijn rode kater de schrik van de buurt was en dat het op zeker hommeles worden zou.

En ja hoor, Momo was nog geen tien minuten buiten en hoor ik me toch een gegil en gekrijs opeens. Tjonge jonge hé. Ik ga maar gauw kijken. En wat zie ik?

De kunst van het niets doen

Momo in de tuin van de buren super relaxed zitten. Een meter voor de woeste rode schrik-van-de-buurt-buurkat. Die rooie schreeuwt, krijst, gilt en maakt listige Kung Fu-bewegingen.

Momo laat zich lui op zijn zij vallen, geeuwt en rekt zich langdradig uit. Zo geheel niet onder de indruk.

De rooie maakt nog een aantal krampachtige ninjakoprollen, springt een halve meter de lucht in en scheert gillend met 100 km per uur er VANDOOR! Hahahaha, ik lag echt zo vreselijk in een deuk!

Toeter

Michou-ontdekt_column_leuk070_den-haag_dance_ayahuasca_11S5Na een jaar of twee kwam er een periode dat hij vaak sip in de kast lag. Waarschijnlijk was hij een beetje ziek, maar ik dacht dat hij zich misschien alleen voelde. Dus ik vatte het geweldige plan om een klein katje erbij te nemen. “NOT!”
Niet lang erna kwam Toeter. Toeter kwam uit Askawan. Toeter was een meiske met MainCoon-bloed. Haar moeder assisteerde regelmatig bij ceremonies in de tipi die daar in de tuin stond.

Momo vond het natuurlijk maar niks. Zo’n zweeflellebel, wat dacht ze wel.

Dagelijkse potjes capoeiera

Arme Toeter, ze begreep maar niet waarom Momo haar niet moest. Ze daagde hem uit op alle manieren die zo maar kon bedenken. Oh oh, wat werd er toen een hoop gemat in huis. Eerlijk toegegeven… het deed Momo stiekum toch wel goed. Zo’n dagelijks potje capoeiera. Hij lag sindsdien nooit meer in de kast.

Op eigen houtje naar de horizon

Maar Toeter voelde zich ongewenst. Met haar zeer avontuurlijke karakter nam regelmatig de kuierlatten en smeekte bij de hele buurt of ze daar niet wonen kon. Ik werd een keer gebeld door het asiel. Toen had ze zichzelf gewoon pontificaal op het dashboard van een busje geplant en wilde er niet uit. De man van het busje vond het wel geinig en had de hele dag gezellig met haar rondgereden om haar uiteindelijk dan toch maar bij het asiel af te zetten.

Ook heb ik haar ’ns opgehaald 3 buurten verderop. Waar ze als een prinses languit op het Perzisch tapijt lag, dwars door me heenkijkend alsof ik nooit had bestaan. En nog grommen ook toen ik haar oppakte. Tsja.
Uiteindelijk bleef ze weg. Misschien woont ze nu daar in haar Perzisch paleis.

Hebben we het nou werkelijk drie alinea’s over die Toeter in mijn collumn ???
Oops, nou Momo, eigenlijk meer over hoe jij je huis en haard beschermt.

Enzo en Banjo

Michou-ontdekt_column_leuk070_den-haag_dance_ayahuasca_11S3Eigenlijk wilde ik ook nog beginnen over Enzo en Banjo.
“Enzo weet je nog? Die heb je vast ook weggejaagd.” Het arme ding. Alleen Banjo bleef. Banjo is er nog steeds, maar dat komt natuurlijk omdat hij al een jaar of vijf was toen we hem in huis namen omdat oma hem niet trok.

Ik zal nooit vergeten hoe Momo me aankeek toen ik met Banjo binnen kwam.

“Banjo stinkt!”
“Momoooo!!!”

Banjo kwam uit het asiel in eerste instantie en was zo mega-aanhalig omdat ie zo giga-dankbaar was dat ie bij ons mocht wonen.

De snoet die Momo trok als ik Banjo ging aaien… niet te doen. Hij haalde zijn neus op en moest er bijna van kotsen zo een vies gezicht vond ie dat. Hij trok dat in het begin voor geen meter.

Diep teleurgesteld was Momo in mij. Hoe durfde ik weer zo’n vreselijk schepsel in huis te halen? Ik heb het echt Momo moeten uitleggen en om vergiffenis moeten vragen en of ie als-je-blieft een beetje mededogen kon tonen zeg. Serieus, hè?!

Nou niet van harte. Dat gaat ’m never nooit niet worden, maar Banjo wordt tegenwoordig over het algemeen ‘gedoogd’. Pfffff. Haleluja.

Momo’s eigen wijsje

Michou-ontdekt_column_leuk070_den-haag_dance_ayahuasca_11S2“Moessie, zing dat ene liedje nog es voor me.”
“Tuurlijk Momo, alleen voor jou zing ik dit lieve liedje”

“Wie is de liefste van het…universum? MOMO! Wie is de mooiste van de… kosmos? MOMO! Wie is de slimste van het… heelal? MOMO MOMO MOMOOO.”

Had ik al gezegd dat Momo een magische wonderkater is?
Momo is onze zensei, beschermer, genezer, verbinder, multidimensional gatekeeper en magiër. Volwaardig lid van ons gezin.
Momo… Morgen wordt hij alweer veertien. Ik kan wel een boek over hem schrijven.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Michou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Lampenmaker Levenskunstenares Den Haag - Michou ReulandMichou Reuland, expressionista – Michou is o.a. kenner en ervaringsdeskundige op het gebied van entheogenen. Werkt 1 dag per week bij Herbal Spirit. Haar vrije geest manifesteert zich ook in dans (Blue Belt Nia Teacher & Club), zang én het maken van lichtobjecten en -sculpturen. – Contact: facebook.com/MichouisM-…/

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter