Midlife

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 L

Mijn vorige column ging over de octopus. De man die all over me was. Die ervaring had ervoor gezorgd dat ik even klaar was met daten. Waren er überhaupt nog wel leuke, gezellige en normale single mannen?

Na 6 maanden mannenstilte besloot ik op advies van een vriendin Tinder te downloaden op mijn mobiel. Zij had al leuke en gezellige dates gehad. Dus zo’n gek idee was het niet. De vooroordelen over Tinder even opzij schuivend.

Swipen

Inmiddels was ik na 2 jaar gewend geraakt aan mijn vrijheid en was ik zeker niet op zoek naar een man met sokken op de bank en huiselijke bemoeienissen. Eigenlijk zou ik een latrelatie helemaal prima vinden. In mijn profiel gaf ik aan geen cagebird te zijn.

O.k., het swipen kon beginnen. Gek eigenlijk dat je iemand gewoon de linkerhoek in veegt als de foto of profieltekst je niet aan staan. Hop, weg ermee. Veeg je de rechterkant op, dan heb je kans op een virtuele match.

Zou ook wel handig in de kroeg zijn overigens: geen zin in aanspraak of de man in kwestie spreekt je niet aan? Gewoon even een duwtje naar links en hij verdwijnt in het niets.

Efteling?

Na een half uur swipen, had ik ineens een match. Zo trof ik een man die op zoek was naar een driewekelijkse vaste partner voor de ‘Fata’. Juist ja.

Ik had een donkerbruin vermoeden, maar omdat je niet helemaal blond wil overkomen, zocht ik naarstig op Google naar ‘Fata’. De eerste hit was, zoals verwacht, de Fata Morgana van de Efteling. Ik kon mij niet voorstellen dat de man in kwestie regelmatig naar Kaatsheuvel wilde voor een ritje in deze schattige attractie.

Uiteindelijk werd mijn vermoeden dan ook bevestigd. De Fata Morgana is een parenclub; voor intimi ‘de Fata’.

Vleeskleurig ondergoed

Nu heb ik bij een parenclub rare beelden. Héle rare beelden!; gevormd na vele seizoenen van Jambers in het verleden. Vlaamse onderontwikkelde mannen in witte grote onderbroeken met vrouwen in vleeskleurige bh’s en dito slips.

Uiteraard was het tegenwoordig anders. Mooie vrouwen in prachtig lingerie en de mannen… Wat hebben mannen dan aan? Geruite boxershorts? Calvin Klein-broekjes? Strings? Leren body met drukkertjes op de rug? Ik wilde het niet weten!

Voordeel van de twijfel

Ik merkte dat via Tinder een afspraak snel gemaakt is (en nee niet alleen voor een one night stand) en besloot er voor te gaan. Nieuwsgierig als altijd. Gewoon met de instelling dat je een leuke avond wilt hebben en daarna zie je wel weer.

Eigenlijk weet je meteen bij de eerste blik op de afgesproken locatie of het wat is. Maar altijd het voordeel van de twijfel. Wijntje? Een stroeve start van wat een gesprek moet gaan worden. Veel stiltes vallen en schaapachtig gelach. Op de vraag of hij altijd Fanta drinkt, krijg ik een verhaal.

Vlek

Onlangs aangehouden met te veel drank op en 3 maanden rijbewijs kwijt. En natuurlijk genezen voor het leven. Goed, een non-alcoholische date.

Gebiologeerd heb ik de hele avond naar de tandpastavlek op zijn trui gekeken.

Het ging van een vlinder naar een geiseruitbarsting ergens in Scandinavië. Het deed mij denken aan de Rorschachtest die ik als kind ooit had moeten doen. Inktvlekken, maar nu met tandpasta. Het is jammer dat hij daar niet voor aangehouden kan worden.

Midlife

De 45-plus man is zoekende. Onrustig. Ze weten vaak niet wat ze met zichzelf aan moeten. En als ze het wel weten, dan zijn ze niet te hebben.

In de meeste gevallen hebben ze kinderen, maar die zijn het grootste deel van de tijd bij hun ex. En die spoort niet natuurlijk. Exen hebben vaak borderline. Of zijn narcistisch. Dat hebben ze dan weer op internet opgezocht. Gediagnostiseerd is het nooit. Maar ze weten het zeker.

Type casting

Inmiddels heb ik voor mijzelf de single man in verschillende typen ingedeeld (heel generaliserend, maar het maakt het voor mij lekker overzichtelijk). Zo hebben we de provinciaal, de desperado, de jankerd, het stampertje, de discipel, de superieure kwal, de harlekijn en de observer.

Toch heb ik ook hele leuke dates gehad. Ongelooflijk gelachen en mooie gesprekken gevoerd. Bovendien heb ik veel geleerd. Niet alleen over de mannen in kwestie, maar zeker ook over mijzelf. Geen verspilling van tijd dus.

Een verzoek

Mannen zitten zo veel simpeler in elkaar dan vrouwen. Vrouwen willen eerst verwerken. Tot de bodem gaan voordat ze zich ooit weer openstellen voor een nieuwe partner. Mannen daarentegen zijn daar niet mee bezig. Did it, done it en op naar het volgende station.

Of ze daarmee gelukkiger worden, ik weet het niet. Het zal zeker ook seks-gedreven zijn. In eerste instantie. Daarna zien ze wel. In mijn volgende leven wil ik een man zijn. Ik heb het verzoek al ingediend.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat de schrijfster dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Vrijgezel in Den Haag 070 Online magazine LEUK!070 XSmmAnoniem – Onder het pseudoniem Langsdekust. schrijft een Haagse single moeder over haar leven en ervaringen op het gebied van dating. In Vrijgezel!070 neemt ze je mee in het leven van een Rijswijkse vrijgezel en vertelt haar soms hilarische datingervaringen. – Contact: dat houden we liever geheim. 😉

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter