Oh, wat voel ik me yin!

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070 L

Ken je het gevoel dat je vastloopt? Dat je blijft denken in cirkels en steeds op dezelfde plek uitkomt? Mij overviel dat ‘genoegen’ 2 weken geleden. En hoewel je mij kan rekenen bij het opgewekte, positieve deel van de bevolking, was daar nu weinig van te merken. Ik lag nachten wakker en bleef nadenken over allerlei zaken. En dat terwijl ik weet dat piekeren alleen maar energie kost en niks oplost. Tijd voor actie dus!

Fan van Yin

Een dierbaar vriendinnetje geeft yin-yogales en is een groot fan. Ze vertelde mij dat deze vorm van yoga als doel heeft lichaam en geest op een diep niveau te openen en zo blokkades op te heffen. Dit, door het lang aanhouden van houdingen. De energie kan weer gaan stromen. Je kunt weerstand loslaten door er niet voor weg te lopen, maar door erin aanwezig te zijn. Laat dat nou precies zijn wat ik op dat moment nodig had.

Innerlijke houding

Yin yoga is een intense, meditatieve yogastijl die voornamelijk uit zittende en liggende houdingen bestaat. Yin staat voor passief, onbeweeglijk en stabiel. Het is een statische vorm van yoga en streeft naar het ontspannen van spieren. Bindweefsel, banden en pezen worden opgerekt en soepel. De kracht zit ’m in de innerlijke houding, waarbij: ontspannen, luisteren, voelen en ‘in het moment zijn’ de sleutelwoorden zijn.

Zeer de moeite waard dus, om op Yin-jacht te gaan in de buurt.

Pilar

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070 online magazine Den Haag 11S1Ik kwam terecht bij en kleine yogastudio in Voorburg aan de Prinses Mariannelaan. Pilar, een sfeervol ingerichte etage in een woonhuis. Er wordt onder andere Vinyasa en Yin yoga gegeven.

Joyce – voormalig advocate, maar nu de trotse eigenaar van Pilar – verwelkomde mij warm. Ze maakte een carrièreswitch omdat ze zich niet meer goed voelde bij het jachtige, oppervlakkige leven. Het werd mij duidelijk dat ze les geeft met hart en ziel… wat een bevlogen manier van spreken!

YinYang Balance

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070 online magazine Den Haag 11S2Een andere studio waar ik ben geweest is YinYang Balance. De les die ik volgde was een 2 uur durende Tao Yinles op zondagochtend.

Wat een belevenis! Ludwig, een levenslustige, breed lachende yogi, begeleidde de groep. Hij liet ons, zittend op een meditatiekussen, volledig stil worden van binnen.

Door middel van meditatie, lichte oefeningen en mantra’s leek de wereld alleen uit die les te bestaan. Een aanrader voor mensen die wat meer spirituele yoga willen doen.

MijnYogaStudio

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070 online magazine Den Haag 11S3Ten slotte bracht ik een bezoek aan MijnYogaStudio in het oude centrum van Voorburg. Een plaatje van een studio. Het ging in dit geval om een yin-yang-les. Een prettige combinatie van actieve houdingen (yang) en rustige poses die we langer aanhielden (yin).

Edith, de eigenaresse, eindigde met een Yoga Nidra-ontspanning. Dit is een yogavorm die lijkt op slapen, maar in werkelijkheid ben je wakker en alert. Maar hierover later meer.

Vastlopen en loslaten

Onder de streep hebben deze inspirerende mensen met hun fijne lessen mij veel gebracht. Ik heb nieuwe mensen leren kennen; mooie inzichten opgedaan; genoten van straatjes waar ik nog nooit was geweest en niet te vergeten: het doel van deze zoektocht behaald, namelijk nieuwe manieren geleerd om te kunnen ontspannen.

En last but not least: een kleine overwinning behaald op het gebied van ‘lak aan gêne’… ik heb een mantra meegezongen! 😀

Namasté
Sanne

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Sanne dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Yoga Den Haag column blog Sanne Mooijman LEUK!070Sanne Mooijman, moeder en zoekende yogi – Naast werken, genieten van haar kinderen en een uitgebreid sociaal leven, is zij nieuwsgierig naar wat verschillende vormen van yoga haar te bieden hebben. Ze gaat op zoek in de regio naar mooie, fijne yogaplekken met een goede sfeer.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter