Michel Mees, fotograaf

Michel Mees fotograaf Den Haag portret LEUK!070 online magazine L

Michel (47) werd geboren in Drunen en woont sinds 1993 in Den Haag. Michel kwam hierheen om fotografie te studeren aan de Koninklijke Academie en is gebleven. Nu woont hij Valkenboskwartier met zijn vriendin en hun zoon van 9.

Michel fotografeert voor zijn beroep, maar ook muziek neemt een belangrijke plaats in in Michel’s leven. En hoe mooi is dat als je dat kunt combineren?

Wie is Michel?

Michel Mees fotograaf Den Haag portret LEUK!070 online magazine S1Hoe zou je jezelf omschrijven?  “Ik ben een redelijk open boek.”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Gezondheid is denk ik toch wel het belangrijkste op mijn verlanglijstje.”

Waar word je blij van?  “Onlangs ging ik voor het eerst in jaren weer eens naar een toneelstuk. Daar werd ik erg blij van. Zo’n basic manier om een verhaal te vertellen met de beperking van het podium en het decor. Erg tof.

En van We are public. Ken je dat? Dat is een pasje voor een klein bedrag waarmee je ‘Onbeperkt toegang tot de beste cultuur van de stad’ hebt. Daarmee ontdek ik telkens nieuwe dingen.”

Naar school

“Voordat ik naar Den Haag kwam, heb ik mijn middelbare school in Drunen gedaan en daarna de mts richting reclame in Boxtel. Hier raakte geboeid door fotografie. Het kwam eigenlijk van twee kanten want in het lokale jeugdhonk in Drunen ‘Utopia’ was ik begonnen met bandjes fotograferen.

Daarna ben ik naar Den Haag verhuisd om aan de academie fotografie te studeren.”

Aan het werk

Michel Mees fotograaf Den Haag portret LEUK!070 online magazine S6“Na de academie ben ik eigenlijk direct beroepsfotograaf geworden. Het voelt af en toe helemaal niet zo lang geleden die academie. En eigenlijk leef ik nog hetzelfde als toen ik nog studeerde. Bepaal mijn eigen werktijden en heb veel sociale contacten.”

Muziek

“Eigenlijk had ik diep in mijn hart wel muzikant of dj willen worden, maar was daar niet goed genoeg voor. Toen ging ik maar bandjes en artiesten fotograferen om toch een beetje in die wereld rond te kijken.

Maar muziek is en blijft de grootste passie. Ik kan mij een wereld zonder muziek eigenlijk niet voorstellen. Ik zou liever blind zijn dan doof. Dat zegt wel wat voor een fotograaf.”

Rondkijken in een andere wereld

Michel Mees fotograaf Den Haag portret LEUK!070 online magazine S3“Fotografie is een fantastische manier om rond te kijken in een wereld die niet de jouwe is. Ik kom op plekken die voor anderen gesloten blijven. Ik denk dat dat me nog steeds iedere dag motiveert. Geen dag is hetzelfde.

Ik ontmoet bijzondere mensen. En af en toe maak ik een foto waar ik trots op ben. Bijvoorbeeld mijn portret van Prins Bernard of Faithless-zanger Maxi Jazz.”

Ambities

“Ik heb mijn ambities wel moeten bijstellen, die wereldberoemde popfotograaf die ik vroeger wilde zijn, word ik niet meer. Maar het is goed. Ik heb leuke opdrachten en ik kan er van leven.

Tegenwoordig hou ik me bezig met portretten en reportages… en gelukkig komt er ook nog wel eens een muzikant voorbij.”

Perfect day

Michel Mees fotograaf Den Haag portret LEUK!070 online magazine S5“Ik word blij van een nieuwe ontdekking op muziekgebied, een tof optreden en lekker eten. Ook word ik gelukkig van een dagje niksen samen met vriendin en zoon. Een beetje zoals in Perfect Day van Lou Reed… hoewel dat eigenlijk over heroine schijnt te gaan.”

Vragen en antwoorden

Beste muziek?  “Springsteen is denk ik toch wel mijn grote muzikale liefde. Eigenlijk heeft die man een soundtrack voor het leven gemaakt. Voor elke gelegenheid heeft ie een song. Ik kon mijn geluk dan ook niet op dat ie afgelopen zomer in mijn eigen stadje kwam spelen. Weergaloos.”

Beste boek?  “Lezen doe ik bij vlagen. Soms lees ik elke week een boek uit, dan duurt het weer maanden. Laatste heb ik Springsteens-biografie gelezen. Prachtig. Nu lees ik Wat De Fok, Ouwe van Arne van Terphoven, … en het laatste boek van Kluun DJ vind ik ook een aanrader.
Verder houd ik erg van Michel Houellebecq, Herman Koch en Herman Brusselmans.”

Favoriete regisseur  “Dat is David Lynch en de allerbeste film ooit gemaakt is Lost highway wat mij betreft. Ik houd erg van zijn duistere beelden en verhalen die ergens in een wormhole lijken te zijn blijven hangen.”

Favoriete cabaretier  “Ronald Goedemondt vind ik erg grappig en onze Haagse trots Sander van de Pavert van Lucky TV krijgt mij regelmatig onder de tafel van het lachen.”

Michel’s hotspots in 070

Michel Mees fotograaf Den Haag portret LEUK!070 online magazine S2School  De KABK; goede herinneringen en er vrienden voor het leven gemaakt.
Straat  Ik wordt erg blij van de Fahrenheitstraat, misschien omdat het een soort dorpstraat in een stad is.
Winkel  Vroeger was dat Plato, de platenwinkel. Misschien nu Paagman. Vind ik in ieder geval een prettige winkel.
Restaurant/eethuisje  Vlak bij mijn huis zit Beekink & Co, een heerlijk knus restaurantje met een fantastische kok. En ze zijn er ook erg gezellig.
Café  Toen ik nog in de Boekhorststraat woonde was dat Café Koos. Nu heb ik niet echt meer een vaste spot. Avondjes uit zijn vaak kroegentochten.
Club  Ik ga zelden naar een club in Den Haag moet ik bekennen. Dat is dan toch vaker Rotterdam of Amsterdam. Als ik een technofeest in Den Haag bezoek is dat meestal in het Paard of in een strandtent. Op het zwarte pad weten ze wel wie ze moeten boeken. Ik hoop daar overigens nog wel een keertje Sven Väth te horen draaien.
Festival  Crossing Border. Toffe muziek en een relaxte sfeer. En natuurlijk REWIRE; staat ook altijd garant voor nieuwe ontdekkingen.
Iets anders  Wat dacht je van een museum? Voorlinden is op dit moment toch wel het tofste museum van Nederland.
Goed doel  Ik wissel nogal van goede doelen. Ik vind Sea Shepherd wel mooi vanwege hun heldhaftige optreden.

Meer info over Michel

Ga naar de [website], [Facebookpagina] en/of [Instagram].

Of loop hem gewoon dit zomer tegen het lijf op de betere live-optredens of festivals.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter