Scandinavisch Design; een blijvertje

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine L

Het werd eerst een trend genoemd, maar Scandinavisch Design is niet meer weg te denken. Vanwege de veelzijdigheid schrijf ik er deze column over. Wat is het nu precies en waarom? En natuurlijk mijn favoriete shopadressen! Lees je mee?

Scandinavische Design is een stijl

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine S2Scandinavisch Design betekent letterlijk dat het ontwerp uit Scandinavië komt. Ook vaak ‘Nordic Design’ genoemd. Inmiddels is het een stijl geworden met bepaalde kenmerken. Je kunt de stijl toepassen in jouw huis, maar je kan ook een paar items kiezen en die mixen met een andere stijl.

Hoe herken je het?

Ingetogen en eenvoud kenmerken Scandinavisch Design. De ontwerpen ogen simpel en zijn functioneel. Geen onnodige versieringen en frutsels. De materialen zijn veelal natuurlijk in rechte vormen met vaak ronde hoeken of zachte ronde vormen.

Kleurgebruik

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine 12S1De kleuren zijn of natuurlijk of fel. De felle kleuren worden als frisse accenten gebruikt. Dus een fel gele vaas op dat houten kastje.

Betaalbaar

Een uitgangspunt van Scandinavisch Design is dat het ontwerp goed in elkaar moet zitten en dat het functioneel is. Dus dat het goed te gebruiken is. Verder is het belangrijk dat het voor veel mensen bereikbaar is en dat zie je vaak terug in de prijs.

Bekende Scandinavische ontwerpers

Veel meubels en accessoires die we nu zien zijn gemaakt naar idee van de grondleggers van de Scandinavische stijl; Arne Jacobsen, Verner Panton, Yngve Ekström en Alvar Aalto.

Mijn favoriete winkels

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine S3Voor meubels, lampen en accessoires in Scandinavische stijl ga ik naar Edwin Pelser en gelijk naar Muuto en Vij5 in de Piet Heinstraat op 120, Tas-Ka in de Prins Hendrikstraat 98-104, Bolia op het Noordeinde 85 en Northbound in de Vos in Tuinstraat 2c (hoek Denneweg) en ook bij Kikke Spullen op de Frederik Hendriklaan 198. Allemaal in Den Haag.

Gewaagde combinaties

Verrassend vind ik de producten van de YurtStore (Zoutmanstraat 43a) en Watt Design (Laan van Meerdervoort 94a). Bij deze winkels vind je onverwacht de meest geweldige spullen voor je huis die perfect passen bij de Scandinavische stijl.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Vanessa dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Interieur Styling Den Haag - Column van Vanessa Kervezee online magazine Leuk!070Vanessa Kervezee, styliste en ontwerper – Vanessa is nieuwsgierig, vindingrijk, creatief en professioneel. Ze heeft een passie voor sfeer, design en kleur en vindt altijd de juiste mix. 070 is haar thuis. – Website: www.roomwit.nl en www.designroutes.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter