Op de fiets… met dit weer!

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

Ik kijk naar buiten en het lijkt gewoon fokking herfst met winterse praktijken! Ik had goede hoop, toen ik de eerste warme zonnestralen voelde een paar weken geleden. Wat een contrast met vandaag! Ik stapte weer trouw op mijn fiets, baalde ik halverwege dat ik mijn sjaal vergeten was om te doen. Bijna op kantoor kon ik wel janken, omdat mijn handen bijna afgestorven waren. Zo koud was het. Mijn gezicht leek wel met Botox behandeld door die kou. Over mijn pindatenen niet te spreken.

Wenkbrauwen onder mijn ogen

Het is heerlijk om te fietsen als het niet stervenskoud is, regent of geen windkracht 8 staat. Want potverdorie nou, wat is het ploeteren als je regen én tegenwind hebt op de fiets! Vloekend, tierend en met zweet tot aan mijn naad kom ik dan op kantoor aan. Mijn getekende wenkbrauwen zitten onder mijn ogen in plaats van daarboven. Mijn shirt is vaak doorweekt van het zweet (gelukkig stink ik niet) en ik ben even niet te genieten als ik eenmaal op mijn bureaustoel plof.

Een duivelse actie

Een rit achterop de fiets bij mij, is niet zoals Gers Pardoel het zingt. Je leven is gewoon niet heilig. Dat van mijn dochtertje uiteraard wel. Mijn fiets heeft maar 7 versnellingen. Meer heb ik duidelijk niet nodig. Als ik alleen fiets ga ik ermee als een jekko! Als een bezetene fiets ik mijn route. Niets op mijn fietspad is veilig.

Ik grom nog net niet ‘opzij, opzouten!’. Dus gebruik ik braaf mijn fietsbel om hen af te schrikken. Een duivelse actie. Ik weet het. Oplettende fietsers wijken meteen uit naar rechts, zodat ik erlangs kan sjezen. Ik laat nog net geen stofwolk achter.

Appelgebak en muntthee

Sommige fietsers, met name volwassenen, fietsen op hun dooie akker. Pubers die net als hun hormonen fietsen. Of erger: gezellig op een rij fietsen. Waarom ook echt? Vooral die bakfietsmoeders. Zucht. Ik constateer lege bakken als ik hen wil passeren. Moeders fietsen lieflijk op het gemakje zij aan zij, terwijl zij een gesprek voeren. Lachend, kirrend over fiets mag weten waarover. Ik ruik nog net geen vers gebakken appelgebak en muntthee.

Thug life

Het leven van een fietster. Dat valt echt niet mee. Thug life. Ik zeg je..

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter