Weerzien

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den Haag L
“Joehoe hier ben ik!”, hoor ik als ik even achter een broodje sta te smeren. Er gaat bij mij niet meteen een lampje branden. Wie is deze enthousiasteling? En waarom klinkt het alsof ik deze klassieke vrouwenstem zou moeten herkennen?

Snel loop ik de zaak in. Ik herken haar prachtig gekapte haren, fijne make-up en mooie kleding meteen. Ze is terug! De uitbundige chique oudere dame uit het Gooi.

Designertas

“Ik kon het niet laten”, begint ze meteen met een Goois accent die mij doet denken aan Kinderen voor Kinderen voor gevorderden. In mijn nieuwsgierigheid vraag ik haar wat ze precies niet kon laten. 
“Ik moest terugkomen. Ik moet je iets laten zien.”

Al snel tovert ze een mobieltje uit haar tas. 
Een tas waarvan ik meteen weet dat ze voor hetzelfde geld een mooi meubelstuk in onze winkel had kunnen kopen. Maar dat terzijde.

Het Gooi v.s Den Haag

Ze scroll met gemak door haar foto’s. Foto’s waarvan ik meteen kan afleiden dat deze dame een riant huis bezit. “Doet een beetje denken aan het Belgisch Park hier in Den Haag, vind je niet?”

Ze grijnst met pretoogjes. Het Belgisch park is prachti, maar dit is eigenlijk een understatement. Het huis doet meer aan de Hollywood Hills denken. Het is on-Nederlands.

“Het staat te koop. Been there done that. Den Haag gaat het worden!” zegt ze nonchalant.

Stulpje

Ik kijk haar verbaasd aan en vraag me af wat ze daarvoor in de plaats in Den Haag op het oog heeft. Paleis Noordeinde? Hotel des Indes?

“Ik heb nog geen idee waar en wanneer, maar ik wil naar Den Haag. Ik wil leven in de brouwerij en er is geen stad in Nederland waar je mooiere panden hebt als hier.”

Ik kan me voorstellen dat ze inderdaad een mooi stulpje kan vinden zodra de villa in het Gooi verkocht is.

Samen delen

Ze loopt een rondje. Kijkt, voelt en observeert het handwerk in de winkel.
“Ik ben ook verliefd snap je”, zegt ze ondeugend. Aha, denk ik. Ze heeft vast een leuke Haagse toyboy gevonden met wie ze haar dagen hier in een jacuzzi wil doorbrengen.

“Wat geweldig voor je!”, roep ik. “Wie is de gelukkige?”

“Jouw man! Hij gaat mijn nieuwe huis inrichten. Ik ben verliefd op zijn meubels”.

Ik ben gelukkig van nature niet jaloers. En deze dame krijgt van mij bij deze groen licht om tijd door te brengen met mijn man.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Jacqueline dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Jacqueline van der Bent column blog LEUK!070 online magazine Den HaagJacqueline van der Bent – ondernemer en moeder – Jacqueline is eigenaar van interieurwinkel Couqou op het Noodeinde waar zij handgemaakte meubels van haar man Niek verkoopt. Daar ontmoet dagelijks bijzondere mensen met een inspirerend verhaal die zij in haar columns deelt. – Website: www.couqou.com

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter