Forever patat

Kunstenares Marilou Klapwijk geeft haar enthousiaste visie op kunst en galeries in Den Haag en omstreken L3De meneer met een ‘patatje met’ ging er eens goed voor staan. Met een roze kalkstift schreef ik FOREVER op het raam van de Frietwinkel, terwijl ik hevig mijn best deed alle prikkende ogen van voorbijgangers te negeren.

‘Ik zou het iets hoger hangen’

Los van het staan en kijken gebeurde er verder vrij weinig. Dat maakte het niet minder ongemakkelijk. Ook al wilde ik ook liever geen suggesties horen. Het is ook nooit goed. Nee, beste kijkers, eigenlijk is het nooit goed.

Als een hert voor koplampen

Ik weet namelijk helemaal niet hoe ik me moet gedragen in een spotlight. Als ik er graag had ingestaan had ik mijn ideeën (en grapjes) wel verkondigd op een podium met een microfoon. Mijn werk spreekt voor mij. En dat is precies waarom het bestaat.

Speaks louder than words

Zei een foto meer dan duizend woorden? Zoiets. Ik hoef je niks letterlijk te vertellen. Wel met het risico dat jouw brein een andere weg neemt dan het mijne, hoef je alleen te kijken om me te horen. En mocht je niet lachen om mijn grapje of het oneens zijn met mijn stil protest, dan wordt dat pas lastig als we daar niet mee om kunnen gaan.

Maaerie-loe

Achter mij in de zaak proberen twee Duitse dames mijn naam van het foldertje te lezen. Hardop. Het klinkt een beetje gek als ze het uitspreken maar, als automatisch draai ik mijn hoofd. Waarom denk ik, als ik niet had omgekeken hadden ze ook niet geweten dat ik het was. Gelukkig knikte de dames glimlachend instemmend en maakte ik FOREVER rustig af.

Kan de opening ook zonder mij?

Kunstenares Marilou Klapwijk geeft haar enthousiaste visie op kunst en galeries in Den Haag en omstreken 12SNu zit ik thuis op de bank met een ijsje te wachten tot de opening van de expositie vanavond. Als je nieuwsgierig, onzeker en blij tegelijkertijd bent, ben je dan zenuwachtig? Ik weet het niet. Tevreden kijk ik naar onze nieuwe impuls aankoop. Een opblaaspalmboompje voor je drankje, ondanks dat we geen zwembad hebben was het een missend object in onze inboedel.

Voor het familiearchief

Objecten die allemaal op een dag een rol spelen in mijn illustraties. En terwijl de meivakantiefile in de straat groeit, hoop ik dat mijn moeder toch bloemen voor me meebrengt. Ook al zei ik de vorige keer van niet. En ik wil eigenlijk ook op de foto. Maar wel als iedereen weg is.

De expositie ‘Forever Patat’ over patat en aanverwante zaken is tot en met begin juni te zien in Dapp Frietwinkel; elke dag open vanaf half 12 tot 9 uur. Korte Poten 23, Den Haag.

Vond jij deze column ook leuk? Laat Marilou dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs – Alvast bedankt!

Marilou Klapwijk kunstenares Den HaagMarilou Klapwijk, kunstenaresse – ‘Inspiratie is als een stoeptegel. Je struikelt er soms over.’ Als kunstenaar leeft Marilou hardop. Ze relativeert alledaagse mislukkingen en onhandigheden met wat zwarte humor. Resulterend voor het publiek in beeldend werk en presentaties maar, ook in tekst. – Website: http://marilouklapwijk.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter