Zelfgemaakt Moederdagkado voor niet zo creatieve papa’s

Dingen te doen creatief met kids in Den Haag en omstreken door Karin de Zwaan L

Papa’s opgelet: zondag 14 mei is het weer Moederdag. Als je deze waarschuwing hebt gelezen, kun je het niet meer negeren en zul je er iets mee moeten. ‘Vergeten’ is geen excuus meer. Ik ga jullie helpen.

Je kunt een kado kopen, maar iets zelfgemaakt staat toch altijd wel erg goed. Dit kado zit er een beetje tussenin. Je koopt een mooie glazen pot of bonbonschaal en mama’s favoriete snoepjes. Zorg dat je ook krijtstiften in de buurt hebt, want die zijn voor het creatieve gedeelte.

Geef de glazen pot aan je kind(eren) en vertel ze dat heel voorzichtig moeten zijn want glas kan kapot en dit wordt een speciaal kado voor mama. Geef ze ook de stiften en laat ze los gaan.

Hoe werken krijtstiften

Dingen te doen creatief met kids in Den Haag en omstreken door Karin de Zwaan SLet op, krijtstiften werken vaak hetzelfde als permanent markers: je moet ze schudden en een paar keer met de punt op een papiertje duwen voor de krijtbleistif gaat lopen. Tijdens het kleuren kun je natuurlijk… vrienden maken met je kinderen door de snoepjes vast open te maken en er samen wat van op te snoepen.

Wees je ervan bewust dat krijtstiften afwasbaar zijn, de tekening blijft keurig op het potje staan tot je het afwast. Nooit meer afwassen dus.

Of daarna een nieuwe tekening maken voor mama. Zo krijgt ze het hele jaar door kadootjes.

Of toch iets permanenters?

Met oudere kinderen kun je er ook voor kiezen de tekening te maken met gekleurde permanente stiften. Google even op de merken Edding en Sharpie.

Uitgetekend?

Vul de pot met de snoepjes en wacht tot het Moederdag is.

Fijne Moederdag!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Karin dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. – Alvast bedankt!

Karin de Zwaan column Kids!070 blog Den Haag LEUK!070 online magazine XXSKarin de Zwaan, Moeder en marketeer – Karin is moeder met een eigen blog vol ‘knutselideeën met en zonder kinderen, DIY voor in huis, bakrecepten, naaiprojecten en alles wat creativiteit inspireert. Daarnaast, of eigenlijk is dat haar ‘hoofdding’, is zij de marketeer van Managementboek.nl. – Website: www.maakhetvrolijk.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter