Fleur Schellekens van Cycle and the City

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 L

Fleur (25 ) is geboren en getogen in Rijswijk en woont vanaf haar veertiende in Den Haag. Nu woont ze samen met Sylvester en hun twee katten Sammy en Gijs in Loosduinen.

“Het gevoel van knusheid vind ik geweldig in Den Haag. In Amsterdam voel ik me echt een nobody door alle toeristen en de drukte. Rotterdam vind ik steeds leuker, alleen te modern om te wonen. Ik hou van de prachtige oude huizen die Den Haag rijk is en waar ik er zelf nu één van bewoon.”

Naast haar politiewerk is Fleur samen met Sylvester dag en nacht bezig met hun fietstourbedrijf. Samen bedenken ze de leukste fietstochten, sleutelen ze de fietsen in elkaar. Tot slot zorgt Fleur met haar tomeloze enthousiasme ook nog voor de marketing en dus de social-media.

Wie is Fleur?

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 s6Hoe zou je jezelf omschrijven? Wat vind je van jezelf?  “Ik ben een ondernemend type die altijd op zoek is naar iets nieuws. Als ik iets heb gevonden wat ik echt leuk vind, ga ik er helemaal voor. In mijn vrije tijd ben ik ook altijd bezig. Lekker naar de stad of een dagje weg. Dat is mijn manier van genieten. Op de bank zitten doe ik later wel.”

Waar ligt je hart?  “Mijn hart ligt bij mijn familie en vrienden. Door Sylvester heb ik er een hele fijne familie bij gekregen. Door de drukte en het onregelmatige werk zie ik ze niet heel vaak.

Maar ik voel me erg gelukkig als familie en vrienden lekker bij mij thuis zitten met een wijntje en lekkere hapjes. Leuke gesprekken en een relaxt muziekje. Je ziet dat iedereen het naar zijn zin heeft en er aandacht is voor elkaar.”

Je hobbies?  “Mijn hobbies zijn toch wel uit eten gaan bij goede restaurants die niet zo standaard zijn, weekendjes weg in eigen land of een stedentrip maken, op vakantie een geoed boek lezen, festivallen bezoeken, met CATC bezig zijn en lekker koken. Ik ben een gezelligheidsdier en wil het iedereen altijd graag naar de zin maken.”

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?  “Fitnessen, aan CATC werken, Den Haag in, uit eten en wijntjes drinken Ik vind het heerlijk om met deze mensen uitgebreid te borrelen, eten, lachen, wijntjes drinken en urenlang kletsen. Dat is voor mij echt gezelligheid.”

En op een regenachtige (brakke) zondag?  “Ergens ontbijten met Syl, lekkere hapjes voor thuis halen en heerlijk chillen op de bank met onze katten en documentaires kijken.”

Wat is je grootste (leuke) verslaving?  “Mijn grootste verslaving is Marktplaats afstruinen. Ons huis bestaat uit heel veel spullen gekocht via Marktplaats. Ik hou er zo van als ik dure merken of leuke dingen kan kopen voor een derde van de normale prijs. Ik ben gek op het mixen van oude en nieuwe spullen.”

Je grootste leerschool?  “Wees altijd eerlijk naar je jezelf en je omgeving. Maak je eigen keuzes. Iemand anders kan jouw geluk namelijk niet bepalen.”

Waar vecht je voor?  “Dat zijn echt mijn twee katten Sammy en Gijs. Ik noem ze mijn baby’s. Klinkt heel fout, I know, maar het zijn echt de liefste beestjes op de wereld waar ik ontzettend gek op ben.”

Je levensmotto of grote voorbeeld?  “When you want to succes, as bad as you want to breathe, then you’ll be successful. Ik heb niet een specifiek iemand als groot voorbeeld. Iedereen om mij heen heeft iets in zich waar ik van kan leren tegenop kan kijken.”

Rijswijk en Den Haag

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 s5“Mijn familie heeft altijd in Den Haag gewoond. Ik verhuisde op mijn veertiende naar de Vogelwijk. Ik vond het toen erg saai omdat ik nog in Voorburg op school zat en daar mijn sociale leven had. Later vond ik het steeds leuker. Dichtbij de stad, de Fred en het strand.

Ik heb een jaar een zolderappartement bewoond op de Perponcherstraat. Geweldig om zo dicht bij de stad te wonen en te kunnen genieten van het Koningsplein aan het einde van de straat. En op mijn 22ste ben ik naar de Kamperfoeliestraat verhuist met Sylvester. Hier hebben wij fijn gewoond.”

Droomhuisje

“Ik woon nu met Sylvester in ons droomhuisje. Een schattig herenhuis in Loosduinen uit 1923. Sylvester wilde graag in de buurt van het Westland blijven, maar wel de faciliteiten van de stad hebben. De tram stopt voor onze deur en we stappen 15 minuten later uit op de grote markt. Het is 10 minuten fietsen naar het strand en binnen 15 minuten zijn we in ’s-gravenzande, waar Sylvester heeft gewoond. Dat is toch fantastisch!?”

Waar ben je onwijs trots op?  “Op mijn huis samen met Sylvester. Nooit gedacht dat wij samen – allebei twee linkerhanden – een huis konden verbouwen. Met hulp van vrienden en familie is het echt een paleis geworden. Wie had nou gedacht dat ik op mijn 23e voor zo’n prachtig huis zou tekenen?”

Naar school

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 s1“In Rijswijk ging ik naar de Prins Mauritsschool en daarna naar College het Loo in Voorburg. Mijn middelbare schooltijd was echt fantastisch leuk. Gouden tijden beleefd! De school bestaat niet meer, maar het was een hele leuke middelbare school voor havo en vwo. Mijn vier beste vriendinnen ken ik ervan.

Voor mijn eindexamen heb ik daar intensieve taalcursussen gehad. Daardoor ben ik toch nog op het nippertje geslaagd met een 5,5.”

Naar Engeland

“Na de middelbare school ben ik een jaar naar Engeland gegaan om Engels te studeren. Mijn studie van 8 maanden in Engeland was dan ook één van mijn beste keuzes ever. Ik sprak geen woord Engels en vond het doodeng. Ik dacht ik ga gewoon. Hup, een sprong in het diepe en we zien wel waar het schip strandt.

Ik sprak dus geen woord Engels en had zelfs een hekel aan de taal. Mijn beste vriendin was Engels, dus binnen no time sprak ik het vloeiend en had mijn Cambridge-examen op zak.”

Nieuwe vrienden

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 s2“Echt een fantastisch jaar in Engeland gehad en vrienden van over de hele wereld. Je leert zoveel tijdens een jaar in het buitenland. Eenmaal aangekomen vond ik het er doodeng. Mijn kamer was vies en het was geen campus zoals in de Amerikaanse films.

Afijn, ik dronk eerst twee glazen wijn op mijn kamer en durfde toen eindelijk naar buiten te gaan. Daar stond een groep van 50 mensen gezellig te praten. Na twee minuten had ik nieuwe vrienden, waar ik acht maanden mee ben opgetrokken.

Met die vrienden ging ik er ook voor het eerst op stap. Ik droeg een shirtje met jeans en sneakers. Wist ik veel dat Engelse meiden alleen maar loeistrakke korte jurkjes en torenhoge hakken dragen tijdens het uitgaan.’

Hbo in Rotterdam

“Daarna ben ik gestart met hbo in Rotterdam waar ik ook vrij snel mee stopte. Nu werk ik alweer vijf jaar bij de politie en ben nog lang niet uitgeleerd.”

Aan het werk

“Vroeger wilde ik als paardenmeisje altijd politie te paard worden. In mijn puberteit was de politie natuurlijk helmeaal niet cool dus aan die carrière dacht ik niet meer. Tot ik een relatie kreeg met Sylvester.

Sylvester heeft lang gewerkt in de wijk van mijn middelbare school. Ik zag hem regelmatig op de politiescooter voorbijrijden. Tijdens het uitgaan kwamen wij elkaar tegen en toen sprong de vonk over.

Sylvester werkte dus al bij de politie en ik mocht een keer mee als burger in blauw. Die nachtdienst heb ik leuke incidenten meegemaakt wat mij triggerde om toch te solliciteren bij de politie. Nu werk ik er in mei alweer 5 jaar.”

Het ontstaan van Cycle and the City

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 s4”CATC is ontstaan door ons klushuis in Loosduinen. Wij hebben gigantisch veel hulp gehad van Westlandse vrienden. Die erg goed zijn in slopen, haha. Ook hebben onze families zich enorm uitgesloofd tijdens de 10 maanden durende verbouwing. Om hen te bedanken bedachten we een fietstour door Den Haag.

De Westlanders zijn niet zo gecharmeerd van het Haagse. Daar wilden wij verandering in brengen. We brachten ze cultuur, geschiedenis, het heden en echt Haagse horeca. Ze vonden het helemaal goud en vertelden het rond.

Wij kregen direct diverse groepen die het ook wilden doen. De eerste paar tours waren op eigen fiets. Toen gingen we nadenken over een bedrijfsnaam en logo. Zo is CATC bij ons thuis op de bank ontstaan. Nu zijn we een jaar verder en het is een groot succes. De boekingen blijven binnenkomen.”

De tour Cycle and the City

“Op de gouden fietsen passeren wij de mooiste Haagse pleinen, paleizen en bezoeken een verscholen hofje en een kapel waar Den Haag als hofstad trots op is. Tijdens de tour vertellen wij over de geschiedenis, het heden en leuke anekdotes. Cycle and the City opent deuren die normaal gesloten blijven.

Uiteraard wordt dit tevens gedaan onder genot van lekkere Haagse lekkernijen. Wij zijn tijdens de tour welkom bij zes lokale horecagelegenheden. Ieder laat ons zijn specialiteit proeven. Van het oudste bakkertje van Den Haag tot een avondmaal in één van de oudste verscholen cafés. Het avondmaal bestaat uit de beste saté van Den Haag met patat en kroepoek.”

Vragen en antwoorden

Fleur Schellekens van Cycle and the City portret op online magazine Den Haag LEUK!070 s3Wat zijn je ambities? Waar droom je van?  “Ik ben heel gelukkig nu met CATC en mijn vaste baan bij de politie. Binnen de politie wil ik mij zeker nog verder doorontwikkelen.”

Wat wil je een ander meegeven? “Ik vind het heel belangrijk dat mensen verbinding houden met elkaar, elkaar iets gunnen en elkaar steunen.”

Waarvoor of voor wie wil je het podium?  “Sylvester. Hij heeft mij echt geleerd out-of-the-box te denken en vertrouwen in jezelf te hebben. Iets nieuws creëren is super leuk. Het maakt niet uit wat anderen van jou of je onderneming denken, als je er zelf maar in gelooft.”

Het mooiste of belangrijkste goede doel volgens jou, en waarom?  “Sinds maart 2017 steunen wij ‘Stuur kanker de wereld uit’ van Team Westland. Dit is een strijd van familie van Scheijndel uit het Westland tegen borstkanker. Familie van Scheijndel bezit een fietsenzaak in ’s-Gravenzande en sponsoren dit wielrenteam. Wij vragen iedere deelnemer van onze fietstours een schenking te doen aan dit goede doel.”

Waarvoor mogen mensen je contacten?  “Een wijntje drinken, een feestje en een goed gesprek is altijd leuk. Als ik ergens mee kan helpen, noem het maar, zal ik er ook staan.”

Wat staat er op je verlanglijstje (voor het leven)?  “Een rondreis door (Zuid) Amerika.”

Fleur’s hotspots in 070

Straat  Prinsenstraat; geweldige kledingwinkels, leuke koffiezaakjes en meubels.
Winkel  Ik kan me helemaal uitleven in de winkels op de Piet Heinstraat en Prins Hendrikstraat. Hier vind ik altijd geweldige dingen voor in mijn huis.
Restaurant  Triana een superleuk verscholen tapasrestaurantje in de Maziestraat en favo-lunchroom Delice bij de Fred.
Café  Grote Markt Zeta; voor een bakkie koffie of borrel. Oude Molstraat: Café Huppelthepub en Momfer de Mol voor een speciale whistte of Haags broeder-bier en voor een ouderwets gezellige Hollandse avond: café ‘Vroeger was je anders’ in de Halstraat.
Club  Die mis ik in Den Haag…
Strandtent  Parker Beach Club; is van mijn oom dus daar ben ik mee opgegroeid. En Habbana op Kijkduin.
Festival  Parkpop!
Nog iets?   Beste bakker van Den Haag: ’t Bakkertje; echte Haagse producten die je echt geproefd moet hebben!

Meer info over Fleur

Ga naar de [website] en/of [Facebookpagina].

Of let eens goed op op straat of je deze blonde jonge dame vrolijk trappend op een ‘gouden fiets’ ziet en zwaai even naar haar. Gewoon een tour boeken kan natuurlijk ook.

Vind jij dit portret ook leuk?  Laat ons dat dan weten door het portret te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graaf zelfs. Die gericht aan de persoon in het portret geven wij altijd door aan die persoon. – Alvast bedankt!

Wil jij zelf het podium of gun je het iemand anders?   Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen en hun verhalen. Stuur een mail met motivatie naar redactie@leuk070.nl

Nancy Moorman initiatiefneemster LEUK!070 - columniste - Wij zijn LEUK!070 portrettenNancy is de drijvende kracht achter en initiatiefnemeester van LEUK!070 en verzorgt de tweewekelijkse ‘Wij zijn LEUK!070’-portretten. Haar roots liggen in Scheveningen, Voorburg en Den Haag én in vormgeving, tekst en merkenbouwen. Maar haar interesses zijn natuurlijk veel breder. Geluk is voor haar onder andere leuke dingen ‘met elkaar’ delen.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter