What’s your band called, mate?

Mike Eelkema Lukewarm Ocean column blog muziek Leuk!070 L

Vraagtekens

Een gesprek met een onbekende of bekende onbekende zijn mooie situaties en dan komt de vraag: “En wat doe jij voor werk?’. Waarop ik vaak antwoord: “Op sommige momenten ben ik muzikant?’’ En dan bij het uitspreken van die zin: fronsen, vraagtekens, grotere pupillen. “Speel je in een band en wat voor muziek?”.

Logische vragen waar ik duizenden antwoorden op kan geven. Antwoorden die de ander nog steeds met vraagtekens achterlaat.

Als de lucht van hotel zeep

Vaak hoor ik dat mijn antwoorden op vragen over muziek maken en in een band spelen nuchter overkomen en bemerk dat er geen grip op kan worden gelegd. Het gaat onbewust en soms niet.

Geef juist een keer een onverwacht, niet verwacht antwoord. Dan wordt het ineens echt en zijn alle muren weg. Stel je voor: iemand wil weten wat je kan verwachten van de liveshow en het antwoord daarop is: “Net als de lucht van hotel zeep’’.

Sorry, Luke wat?

Mike Eelkema Column muziek rock pop Den Haag LEUK!070 Lukewarm Ocean 13S“Hoe heet je band?” “Lukewarm Ocean.” De vragende partij: “Sorry, Luke wat?”.

En dat pingpongwedstrijdje gaat zo een aantal slagen door. Hoe mooi is dat? Iets een paar keer herhalen zet je vaak aan het denken, je wordt nieuwsgierig of niet.

Illustratie: Marilou Klapwijk.

En vele anderen

Op affiches lees je voor festivals vaak de bekendste namen die iedereen al kent en al een I.D. hebben, maar juist onder de kop: En vele anderen. Die willen we weten. Een naam kan zo vaag klinken, maar er komt een moment dat ie blijft hangen en je alles erachter weet. Dan wordt het in één klap allemaal anders.

‘Klinkt als’ of ‘Voor de fans van’, … helemaal ruk

Iets wat wel echt dan als een cactus in je salade is, de omschrijving of aankondiging van bands. Overal vind je ineens de zin: Klinkt als The Kinks of Deze band is voor de fans van Nick Cave, Lou Reed en David Bowie. Helemaal ruk, ga er maar aan staan.

Mijn verwachting is nu zo hoog dat een nieuwe band nu minstens zo goed moest zijn als dit rijtje van meer dan 40 jaar muziek. Laten we alsjeblieft hiermee ophouden en een band een bandje laten zijn. Een echte gang waar je bij wilt of niet. Laat je verassen door iemand die vraagt: “Ga mee naar die show?”. Of een naam die je ergens ziet staan.

En vele anderen

The Jerry Hormone Ego Trip, Mamihlapinatapai, Altın Gün, The Goon Mat and Lord Bernado, De Kleine Nachtrevue, Trio Escobar. Ik bedoel maar. Dit zijn: De vele anderen.

Naar Sniester

Niet op de promoposters, maar wel in het echt op 26 t/m 28 mei in Den Haag op de poezelige aangelegenheid: Sniester. Er zijn natuurlijk ook de: Vaak bekende anderen. Check het programma en ga hierheen. Maar echt!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Mike dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Mike Eelkema Columnist Muziek Leuk!070 lukewarm oceanMike is sportdocent en zanger/gitarist van de Haagse band Lukewarm Ocean. Muziek stroomt door zijn aderen en hij geniet net zo veel van concerten en live gigs als van de optredens met de band. Op Leuk!070 schrijft hij hoe muziek leeft in 070. Website: www.lukewarmocean.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter