Women Power Fashion!

duurzaam eerlijke kleding winkelen Column Leuk!070 Karen Kameraat Column L

Van maandag 16 mei t/m zondag 21 mei staat er midden in de Grote Marktstraat een zeecontainer… spannend! En ik ga jullie nu vast onthullen wat daar gebeurt, zodat je even wat dichterbij gaat om te kijken, zodat je er misschien wel even speciaal voor naar het centrum gaat, of misschien wil je wel samen met andere vrijwilligers ín de container!

Een zeecontainer in de Grote Marktstraat

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 13S2In de zeecontainer wordt een week lang een naaiatelier ingericht waarin zes vrijwilligers onafgebroken achter de naaimachine zitten met als uitdaging in een uur minstens net zoveel kledingstukken te maken als de kledingarbeiders in Bangladesh of India. Voorbijgangers kunnen meedoen of buiten op de knoppen drukken en de arbeidsomstandigheden bepalen. Tegen welke prijs zijn zij bereid kleding te kopen?

Vorig jaar mei is deze actie onder de naam Mad Rush uitgevoerd in de Kalverstraat en was daar een groot succes dat zelfs de internationale pers heeft gehaald. In september van dat jaar was Groningen aan de beurt onder de naam Both Sides.

En nu dus Den Haag! Waarom Den Haag? Omdat t een gave stad is natuurlijk ;-).

En omdat de regering hier gevestigd is en het campagneteam van plan is zoveel mogelijk politici naar de zeecontainer te lokken, want naast consumenten en bedrijven kan ook de politiek de nodige invloed uitoefenen.

Iedereen draagt het… maar wie maakt jouw kleding?

Eerlijk Winkelen duurzaam biologisch Den Haag Karen Kameraat blog column LEUK!070 online magazine 13S1Vrouwen dragen de kledingindustrie: ze shoppen de meeste kleding, werken in modezaken, staan op de covers van modemagazines en zitten in Aziatische kledingfabrieken achter de naaimachine. Vrouwen hebben de macht om de kledingindustrie te veranderen.

Want hier vragen steeds meer vrouwen om fair fashion. En daar komen steeds meer vrouwen op voor hun arbeidsrechten. Dus daarom: Women Power Fashion!

Doe mee!

Kom langs en zie hoe het is om in een Aziatisch naaiatelier te werken. Natuurlijk kun je er ook informatie krijgen over wat er mis is in de kledingindustrie en hoe je zelf kan bijdragen aan verbetering bijvoorbeeld door petities te tekenen of vragen te stellen aan je favoriete modemerk. EerlijkWinkelen heeft speciaal voor Women Power Fashion-flyers gemaakt waarop je kan zien waar je in Den Haag fair fashion kan vinden.

Meld je aan als vrijwilliger

Nog leuker is natuurlijk om echt mee te doen! Er zijn nog een aantal vrijwilligers nodig. Klik hier voor meer informatie en hier om je aan te melden,

Ik heb me al aangemeld, ben heel benieuwd en hoop jullie allemaal te zien!

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Karen dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs! – Alvast bedankt!

Karen Kameraat Column duurzaam eerlijk winkelen Column Leuk!070Karen Kameraat – Karen’s missie is een eerlijk inkomen voor iedereen wereldwijd! Daarom geeft ze trainingen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en informeert zij consumenten in Nederland over eerlijke producten. Karen is spreker op TEDx Talk. Website: www.eerlijkwinkelen.nl en www.nyota.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter