Meivakantie

Revelina Tokromo column op Leuk!070 L

In de meivakantie was ik lekker een weekje vrij met mijn dochtertje. Dat betekent óf op vakantie gaan óf elke dag wat ondernemen. En dat laatste is precies wat we gedaan hebben. Van een bezoek aan Naturalis (Trix móesten wij natuurlijk zien) tot aan zwemmen als sardientjes in een cakeblik. Heel midden Nederland dacht op diezelfde middag namelijk óók naar dat zwembad te gaan.

Damsko

Een dagje Amsterdam is ook erg leuk om te doen. Tenminste als toerist. En dat is precies hoe we voelden: toeristen. Allerlei verschillende talen hoor je behalve Nederlands. Een ontelbaar aantal mensen op de Dam. Ik was blij dat we daar niets te zoeken hadden. De weg moet je er toch niet vragen.

Die middag waren we er niet voor die ‘wassen dame’, maar voor een bezoek aan mijn vriendin.

Volendamsko

Revelina Tokromo column blog Revelina merkt op! - Leuk!070 - online magazine Den Haag - meivakantie - volendam _ 13sHet übertoeristische wat we hebben gedaan, is naar Volendam gaan inclusief foto in klederdracht. Jazeker! Wie kent Volendam niet? Het dorp waar Jan Smit, BZN, Nick & Simon en de rest van de palinghappers vandaan komen. Ik ben er ooit eerder geweest. Weet mij er niets meer van te herinneren. Geblokkeerd waarschijnlijk.

Maar oh, oh, ooooh, wat is het er zo heerlijk kneuterig toeven! Visje happen, op de dijk lopen, foto’s maken en alleen maar Chinezen tegenkomen.

Komt dat zien!

Ja, ja, je kent ze wel. Zo’n bupsje dat uit een touringbus komt zetten met de camera aan hun nek, lachend en ‘typisch’ Hollandse souvenirs scoren. Hebben zij enig idee dat die meuk van eigen makelij is? Met die houten klompjes kaasschaaf naar huis gaan en dan de achterkant bekijken om vervolgens ‘Made in China’ te lezen.

Zelf ging ik naar huis met een koelkastmagneetje. Dat vond ik al erg genoeg.

Jurassic Park

Hekkensluiter was toch wel het bezoek aan Naturalis dat in teken staat van Trix de T-Rex. Deze grande dame kun je tot op het bot bewonderen. Heel onwerkelijk dat zo’n enorm beest heeft rondgelopen. Van naar een krokodil gluren op National Geographic krijg ik al de rillingen. Ik denk trouwens dat mijn brein ook het fossiele tijdperk in kan.

Expositie onbekend

Toen ik in de rij stond bij Naturalis, stond daar een man met twee kinderen. Niets bijzonders. Alleen meende ik hem ergens van te kennen. Het was John van den Heuvel! Tenminste dat dacht ik. Enkele dagen later keek ik op mijn Instagram en zag ik dat Humberto Tan weer een prachtige foto had gepost. Deze keer van een BN’er. Mijn ogen werden meteen zo groot als dinosauruseieren. Het was niet John van den Heuvel die ik had gezien, maar het was André Kuipers! Ik vraag Naturalis of ik mijn brein na mijn dood mag doneren voor de meest domme dozen-expositie.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Revelina dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Revelina Tokromo, columnist, acteur, blog, online magazine Den Haag LEUK!070Revelina Tokromo, columniste en comédienne – Revelina is een energieke en vrolijke alleenstaande mama van dochtertje Isis. Schrijven en lachen zijn haar grootste hobby’s. Met haar verhalen neemt zij jou mee in haar wereld met als hoofdrolspeler ‘never a dull moment’. – Contact: Mijn-gedichtenbundel-en-columns op Facebook

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter