Dat deed je toen gewoon

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine L

Ik wacht bij tram 2, onderweg naar een etentje in het centrum van Den Haag. Bij de halte komt een oudere, sportieve dame aangelopen. Ik vraag haar of ze wil zitten. Ze schudt het hoofd. “Hoeft niet”, zegt ze, “ik heb net een uurtje gelegen.” Als de tram komt zoeken we een plek.

Opgelucht

Naast mij in het gangpad zit een man van ongeveer 35 jaar. Een controleur loopt langs en de man beweegt wat ongemakkelijk. Hij begint direct tegen de controleur uit te leggen dat zijn kaartje misschien niet meer geldig is.

“Ik heb net mijn kinderen naar mijn ex gebracht en heb gelijk weer de tram teruggepakt. Ga echt niet nog een keer drieënhalve euro betalen.”

Zijn kaartje wordt gecontroleerd en is nog geldig.

Duur

 Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine 13sDe man haalt opgelucht adem en snuift nog een paar keer opgewonden door zijn neus. De oudere dame zit achter hem en zegt dat het inderdaad wel duur is: zeven euro voor zo’n dubbele rit. De man en de vrouw raken in gesprek. Hij blijft voor zich uit kijken, maar er volgen ontboezemingen van beide kanten.

Hij en zij

Hij heeft een uitkering, maar werkt wel veertig uur in de week, wat klussen enzo. Hij slaapt weinig en zijn ex vond hem te veel een vrijbuiter. De oudere vrouw heeft het ook niet rijk, slaapt slecht maar ja, “oudere mensen hebben minder slaap nodig”, en ze slikt medicijnen tegen een hoge bloeddruk.

Plaatsmaken

Het duurt precies drie haltes voordat de vrouw opstaat en naast hem gaat zitten. Zij vervolgen het gesprek. Zij wijst hem op een lege fles cola die buiten, bij de halte is achtergelaten. “Dat doe je toch niet.”
Hij zegt dat hij zijn kinderen ook wijst op rotzooi en dat je dat moet opruimen.
“Je moet ze toch opvoeden, niet dan?”

En dat zijn ex hem eruit heeft gezet een paar maanden geleden. “Het is niet anders. Als zij niet wil, dan komt het niet meer goed.”
De vrouw fluistert bijna: “Wij bleven bij elkaar. Dat deed je toen. Ook als het niet goed ging. Maar eerlijk gezegd. denk ik dat je beter kan stoppen met een relatie als het niet werkt. Is voor de kinderen ook beter.”

Meereizen

Ze kondigt alvast aan dat zij de volgende halte eruit moet. Hij zegt dat hij er eigenlijk al eerder uit had gemoeten, maar hij reist gezellig nog met haar mee.

Wij stappen bij dezelfde halte uit en ik zie hoe de man en de vrouw elkaar gedag zeggen.

“Een mooie dag, mijnheer.”
“Dank u wel, u ook en sterkte.”

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Anja dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Straatpraat Den Haag Anja Verhaar column blog LEUK!070 online magazine mmAnja Verhaar, tekstschrijver – Anja werd geboren met een pen in haar hand en schrijft gedichten, liedteksten, verhalen, columns en blogs. Na een loopbaan bij de gemeente, heeft ze nu haar eigen tekstbureau. Anja schrijft over mensen en emoties, met gepaste afstand. – Website: tekstbureau-anjaverhaar.nl en eenregelperdag.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter