Festival Designkwartier

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine L

19, 20 en 21 mei, drie dagen lang genieten van het festival Designkwartier Den Haag! Wandelen in de stad en kijken naar locaties vol met design, ontwerpen en vernieuwende ideeën van jonge, getalenteerde ontwerpers.

Waarom ik daar – als interieurstyliste – graag kom? Lees mee en ik vertel het je.

Wat is het precies voor evenement?

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #13S2Op zo’n vijftig plekken in het Zeeheldenkwartier en een deel van het Hofkwartier kun je tijdens het festival dingen zien, doen, proeven en mensen ontmoeten. Het festival is toegankelijk voor iedereen en je bezoekt plekken waar je misschien anders niet snel komt. Er is heel veel te zien en je kunt ook goed slagen voor bijzondere designitems. Entree is kosteloos.

Er zijn ruim 50 locaties en ze zijn herkenbaar aangegeven. Startpunt is De Cortenaer, tegenover de Koninklijke stallen (Den Haag). Daar kun je ook de plattegrond halen, maar je kan natuurlijk ook gewoon zelf ergens starten.

Wat is design?

Design betekent: vormgegeven, ontworpen. Dus met aandacht voor het ontwerp. Daar is goed over nagedacht en veel tijd aan besteed. Meestal bedoelen we dan juist niet de massa-productie.

Is design altijd duur? Nee, dat hoeft helemaal niet, maar het belangrijkste is dat je bij wat je ziet je kijkt en luistert of leest waarom het gemaakt is en hoe.

Een voorbeeld.

Zeewier wordt vloerkleed

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #13S4Wist jij dat je van zeewier stof kunt weven dat net zo mooi is als zijde? Of zelfs een vloerkleed kunt maken?

Nienke Hoogvliet onderzoekt materialen en bedenkt nieuwe concepten. Nienke heeft altijd dicht bij de zee gewoond en ging op onderzoek uit. Ze vindt het belangrijk dat er zo weinig mogelijk afval in de wereld is.

De katoenindustrie is enorm vervuilend en ze ging op zoek naar ander materiaal. Het lukte haar om van zeewier stof te maken. Aan de kust van Schotland is een groot probleem met een overschot aan zeewier.

Nienke vond voor een oplossing: ‘Sea Me’. Zo heet haar collective producten, waarmee ze ook in New York en andere wereldsteden exposeerde. En haar producten zijn prachtig. Zo maakte ze een stoel met zeewier-stof.

Denken en doen

woontrends interieur styling - Den Haag - column blog - Roomwit styling - Vanessa Kervezee Leuk!070 magazine #13S1Het Festival Designkwartier gaat dus niet alleen over de producten, maar ook over hoe iets is gemaakt en waarom. Door op een andere manier te kijken naar meubels, stoffen en ontwerpen, ga je zelf ook anders nadenken.

Verder is er zo veel inspiratie op te doen. En overal kun je even stoppen om iets te drinken of te eten. Er zijn ook diverse pop-up restaurants.

Inspiratie

Alle inspiratie neem ik mee in mijn werk. Nieuwe producten, maar ook ideeën, kleuren en vormen. Natuurlijk deel ik deze graag. Houd mijn blog www.roomwit.blogspot.com in de gaten en volg mijn facebookpagina voor nieuws.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Vanessa dat dan weten door haar column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. Graag zelfs. – Alvast bedankt!

Interieur Styling Den Haag - Column van Vanessa Kervezee online magazine Leuk!070Vanessa Kervezee, styliste en ontwerper – Vanessa is nieuwsgierig, vindingrijk, creatief en professioneel. Ze heeft een passie voor sfeer, design en kleur en vindt altijd de juiste mix. 070 is haar thuis. – Website: www.roomwit.nl en www.designroutes.nl

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter