Voor het eerst op vakantie!

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag

Onlangs zijn we voor het eerst met zijn drietjes op vakantie geweest. Pauline heeft mij ter ere van mijn verjaardag getrakteerd op een lang weekend op een vakantiepark nabij Helmond. Noortje heeft al een aantal maal ergens gelogeerd, maar meerdere dagen verder weg met mama en papa was haar vooralsnog vreemd.

Auw! Eerste tandje

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag 13S1Noor is zeven maanden en slaapt al lekker door, hetgeen betekent dat de vakantiepret niet geschaad zou moeten worden door een gebrek aan nachtrust bij zowel haar als bij ons. Sterker nog, door het slaapgedrag van onze baby heb ik nog nooit zo’n ontspannen weekendje weg gehad.

Overdag doet ze ook nog regelmatig een slaapje, maar in dat weekend had ze last van haar eerste doorkomende tandjes. Hierdoor (en de vele ingebrachte pijnstillende zetpillen) was ze nog slaperiger dan normaal, met tot gevolg dat we vaak aan de bungalow gebonden waren.

Boogschieten

Ik ben normaal gesproken iemand die vrij moeilijk stil kan zitten, maar ik moet bekennen dat ik het niet vervelend vond om af en toe tot niets doen gedwongen te zijn. Normaal zou ik op een vakantiepark alle activiteiten ondernemen. Van boogschieten, de aquaswing en de bonte avond tot de knutselclub, eekhoornwerpen en tochtvrij kippengaas borduren.

Maar dat Pauline en ik redelijk wat rust hebben gehad, betekent niet dat we niks ondernomen hebben.

Koos Konijn

Zo was er de kinderdisco, waarbij het kleine grut, opgejut door Koos konijn – een onderbetaalde, zweterige puber in een klam konijnenpak – choreografisch zeer teleurstellende dansjes ten tonele brengt.

Slim genoeg worden deze dansjes gedragen door nummers die ook herkenbaar zijn voor papa en mama en omdat deze disco precies rond etenstijd wordt gehouden, betekent dit extra inkomsten voor de handlangers van Koos.

Vers pils

Heeft het gezinnetje namelijk nog niet gegeten, dan wordt men verleid om in het kinderparadijs waar de fuif plaatsvindt – en toevallig ook duurbetaalde horeca aanwezig is – het avondmaal te nuttigen. De jonge serveersters die papa’s tijdens de kinderdisco non-stop van vers pils voorzien, dragen mede bij aan de feestvreugde.

Het resultaat is een schaamteloze vertoning van licht benevelde papa’s die richting het eind van de disco nog enthousiaster dan de inmiddels uitgeputte kinderen de danspasjes van Koos staan te volgen.

Ontroerend kasteeltje

Werner van Campen - column blog - Werner vadert - LEUK!070 online magazine Den Haag 13S2De omgeving proberen te verkennen bleek wat lastig met een kindje van 7 maanden. Los van het feit dat je rekening dient te houden met eet- en slaaptijden, deelde Noortje niet de vreugde van het aanschouwen van een schitterend hofje of een ontroerend kasteeltje diep in de bosjes van Geldrop.

De naastgelegen kinderboerderij bracht ook geen soelaas, terwijl ze thuis altijd zeer vrolijk reageert op onze katten. Volgens mij is er voor een baby geen verschil tussen een kat en een paard… of een cavia.

Nooit, nooit vergeten

Concluderend kan ik stellen dat het een prima weekendje weg was. Mama en papa hebben voornamelijk niks gedaan, met uitzondering van wijntjes drinken. Papa heeft nog even lekker gedanst in de disco en mama heeft een schitterend hofje en een ontroerend kasteeltje gezien, diep in de bosjes van Geldrop. Het was een weekend om nooit te vergeten. Behalve voor Noortje, want die is nog te jong om iets te onthouden.

Vind jij deze column ook leuk?  Laat Werner dat dan weten door zijn column te ‘liken’ en te ‘delen’ met de onderstaande buttons. Een spontane reactie plaatsen mag natuurlijk ook altijd. – Alvast bedankt!

werner_vadert_column_blog_leuk070Werner van Campen, verkoper en vader – Overdag is Werner op de weg op slimme deals te sluiten. De overige 15 uur worstelen zijn vriendin en hij met luiers, flesjes en grote potten Sudocreme. Zijn pasgeboren dochtertje is de kapstok voor zijn column. – Contact: Facebook. Of ga naar Werner’s portret.

Leuk!070

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter